Tvärgatan 4

Växjö 2 250 000 kr utgångspris

3:a i centrala Växjö

3:a i Växjö Centrum. Uterum i söderläge och 3 r o k, varav 2 sovrum. Ett bekvämt boende med stora fönster i två väderstreck vilket gör lägenheten ljus. Smakfulla materialval och tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. Helkaklat badrum och förråd på samma våningsplan. Parkeringsplats för alla lägenheter i föreningen finns att tillgå.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 88.6 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Ja

Våningsplan 1 av 5. Hiss finns. Förråd i samma våningsplan.

Välkommen till denna välplanerade 3:a mitt i centrala Växjö. Ett bekvämt boende med närhet till centrum i den populära bostadsrättsföreningen Brf Ringsbergshöjden. Här bor du med inglasad uteplats i söderläge och förråd på samma våningsplan.

Föreningen har under de tre senaste åren haft avgiftsfria månader. Under 2016 var det 2 månader fria, 2017 var det 1 månad fri och 2018 2 avgiftstfria månader. Beslut om dessa fattas av styrelsen årsvis i samband med årsmötet i maj. Sannolikt kommer detta att fortsätta till dess att räntan höjs.

Planlösning
Hall med ekparkettgolv och avhängningsmöjligheter. Intill hallen finns en rejäl klädkammare, som även har praktisk dörr från lägenhetens tvättrum.

Till höger finns ett av lägenhetens två sovrum. Detta rum har ljusa väggar och fönster mot söder. I detta rum finns även en garderob.

Badrummet är helkaklat med golvvärme och går i ljusa färger. I badrummet finns även ett litet fönster mot söder som ger naturligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, duschhörna och handdukstork.

Tvättrummet har även detta praktiskt klinkergolv och städskåp samt förvaringsutrymmen, bänkyta och tvättho. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux).

Det andra sovrummet har även detta ljusa väggar (ommålade 2014). Här finns praktiskt förvaringsmöjlighet i skjutdörrsgarderober. Även detta rum har fönster mot söder.

Vardagsrummet har öppen planlösning med köket och här ligger ett snyggt ekparkettgolv och enkelt når du lägenhetens inglasade stensatta uteplats i söderläge. Inglasningen gör att det blir ett extra rum, stor del av året.

Köket är praktiskt planerat med gott om bänkyta. Köket har ljusa skåpsluckor (omlackerade 2016) och vitvaror från Electrolux. Köket är utrustat med kyl/frys (2018), induktionshäll (2015), diskmaskin, fläkt, inbyggd micro och inbyggd ugn i arbetshöjd.

Byggnad

Byggnadsår: 2005
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: Det finns cykelförråd och övernattningslägenhet i föreningen.

Energideklaration

Energikonsumtion: 139 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: C13 i Brf Ringsbergshöjden
Pris: 2 250 000 kr kr utgångspris
Avgift: 5147 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 438 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 115 kr
  • Hushållsström: 323 kr

Driftkostnaden är beräknad på 1 person i hushållet.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-09-13 .

Uteplats

Inglasat uterum med stensättning på golv i söderläge.

Parkering: Parkeringsplats till alla lägenheter i föreningen. Parkeringsplats kostar 200 kr/månad och carport kostar 400 kr/månad.

Förening

Föreningsnamn: Brf Ringsbergshöjden
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769610-4913
Allmänt om föreningen: Föreningen har totalt 42 st lägenheter i tre byggnader med byggår 2005. Övernattningslägenhet finns och kostar 200 kr/dygn.
Föreningens ekonomi: Inga planerade avgifthöjningar enligt uppgift från föreningens ordförande. Föreningen har under de tre senaste åren haft avgiftsfria månader. Under 2016 var det 2 månader fria, 2017 var det 1 månad fri och 2018 2 avgiftstfria månader. Beslut om dessa fattas av styrelsen årsvis i samband med årsmötet i maj. Sannolikt kommer detta att fortsätta till dess att räntan höjs.
Antal lägenheter: 42
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband: Bredband. Leverantör: ComHem.

Föreningen har under de tre senaste åren haft avgiftsfria månader. Under 2016 var det 2 månader fria, 2017 var det 1 månad fri och 2018 2 avgiftstfria månader. Beslut om dessa fattas av styrelsen årsvis i samband med årsmötet i maj. Sannolikt kommer detta att fortsätta till dess att räntan höjs.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta Planlösning

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.