Kungsgatan 40

Växjö 3 995 000 kr

Våning 12 - En blick över Växjö

Ett unikt boende kryddat med gemensam jacuzzi, relax, gym och stadens högst belägna takterrass på 20:e våningen. Här, på toppen av ett av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke. Lägenheten är noga planerad för att få en bra funktion, ljus och rymd och har rejäla balkonger åt tre väderstreck.

Omsorgsfulla materialval i hög kvalitet. Inslag som ekgolv, HTH-kök och helkaklade badrum.

Planlösning

Antal rum: 4
Boarea: 109 kvm.
Hiss: Ja

Våningsplan 12.

Stilren 4:a på 12e våningen med otrolig utsikt i spektakulära Vattentornet. Lägenheten är noga planerad för att få en bra funktion, ljus och rymd. Sällskapsytorna är placerade mot ett hörn, vilket gör att balkonger och fönster vätter mot två väderstreck.

Hallen med sina stora, mörka granitplattor matchar fint mot vitmålade väggar. Bra förvaringsmöjligheter med skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som ger rymd åt hallen. Från hallen nås det stora vardagsrummet på närmare 30 kvm med många fönsterpartier som ger ljus och fantastisk utsikt. Här nås även en stor balkong i söder- och österläge. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Köket har vita, släta luckor, ett mörkt stänkskydd och en köksö. Övriga tillval är rostfria vitvaror och induktionshäll. Praktiska mjukstängande luckor och lådor. Lägenheten har tre sovrum varav ett större med klädkammare. Från alla sovrummen finns utgång till balkong. Från de två inre sovrummen nås ytterligare en stor balkong i vinkel med norr- och österläge. Två helkaklade badrum med dusch och moderna svarta och vita färgval. Det större badrummet har dubbla duschdörrar i klarglas, tvättmaskin och torktumlare samt handdukstork.

Alla material är valda med omsorg och håller hög kvalitet. Helkaklade badrum, kök från HTH, vitvaror från Electrolux och vitpigmenterade ekgolv är några exempel.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 2018
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader: Det finns cykelförråd och förråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 2101 i Brf Vattentornet
Pris: 3 995 000 kr kr
Avgift: 5588 kr/mån

Uppskattad driftskostnad är 818 kr/mån.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-11-06 .

Uteplats

Två stora balkonger om 21 och 24 kvm. Två utgångar till varje balkong. Balkongerna är placerade i nordost och sydost.

Parkering: Parkeringsplats, 600 kr/mån. Cykelparkering finns.

Förening

Föreningsnamn: Brf Vattentornet
Gatuadress: Kungsgatan 40
Allmänt om föreningen: På det vackra solberget ligger brf Vattentornet, ett 19 våningar högt bostadshus med 60 lägenheter och med stadens högst belägna takterrass på toppen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

Bredband: Bredband via fiber.

Exteriört har huset en mörk, nästan svart kärna som gör att det kommer att smälta in fint i Solberget. De ljusa balkongerna som sveper runt husets hörn blir en tydlig kontrast mot den mörka fasaden. En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke.

Redan på våning fem befinner du dig en bra bit över takåsarna och kan blicka ut över staden. Vill du se längre tar du dig upp till takterrassen på våning 20. Takterrassen är gemensam för alla boende i brf Vattentornet och kommer att inredas med flera trivsamma sittgrupper varvat med vackra trädplanteringar. Här, på toppen av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

Redan i entrén upplever du att denna byggnad sticker ut. Här möts du av en generös lobby med hotellkänsla. Fräscht, modernt och välkomnande för såväl boende som gäster.

Efter en lång arbetsdag kan du ta hissen ner till relaxavdelningen. Kanske ta ett avkopplande bad i jacuzzin eller varför inte köra ett pass i gymmet, basta och känna hur energin återvänder.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.