Brf Grönskan

Växjö 1 895 000 kr , fasta priser från 1 895 000 kr

Brf Grönskan

Natursköna Brf Grönskan i nya bostadsområdet Bredvik vid Norra Bergundasjöns västra strand. Här bygger OBOS Kärnhem 24 välplanerade radhus om 105 kvm med lättskött trädgård, två uteplatser och trivsam innergård. Du får ett nyckelfärdigt hem med två badrum och 3-4 sovrum. Bostäderna ligger alldeles nära nya Pär Lagerkvists skola med närhet till handelsområden och bra kommunikationer till centrum. Välkommen att besöka vår visningsbostad!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information: David Palmberg, 0470-739095, david@a-maklare.se

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 105 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Rumsbeskrivning: Bredvik är en helt ny stadsdel i Växjö, vackert belägen utmed Norra Bergundasjöns västra strand. Bredvik utformas efter den svenska trästadens skala och trädgårdsstadens kännetecken, med främst småskalig bebyggelse, välordnade kvarter och grönskande gårdar. Här kommer cirka 400 nya bostäder att växa fram under de närmaste åren.

Brf Grönskan består av totalt 24 bostäder på 105 kvm, fördelade i sex parhus och fyra radhuslängor. Husen har liggande träpanel i två varma kulörer; röd och beige, som smälter fint in i den omgivande miljön. Du köper inte bara en bostad utan ett område där du och din familj kommer att trivas och känna boglädje. När du flyttar in är gräsmattan utrullad och häckar planterade. Förberett och klart så att du kan njuta av ditt nya hem från dag ett.

Radhusen på 105 kvm är en av Kärnhems mest omtyckta hustyper med sin smarta planlösning som ger ett praktiskt och väl fungerande boende. Fönstersättningen gör att dagsljuset kan flöda fritt genom bostaden. Du får en välkomnande entré med tak samt över- och sidoljus vid dörren.

Innanför entrén möts du av en välkomnande hall med plats att hänga av ytterkläderna. Från hallen går trappan upp till övre planet och under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. På bottenvåningen ligger också ett välplanerat kök och ett badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är på cirka 20 kvm och härifrån kan du öppna ut till den mysiga uteplatsen med trädäck. Hela bottenvåningen har behaglig golvvärme. Takhöjden på 2,50 meter gör att rummen känns luftiga och rymliga.

På övervåningen finns tre sovrum. Det fjärde rummet kan du välja om du vill ha som ett öppet allrum eller som ett kontor. På övre plan finns också ett badrum med badkar för sköna, avkopplande stunder. Som alltid hos Kärnhem får du hög kvalitet på inredning och material, med bland annat kök från HTH och vitvaror från Siemens.

Välkommen till ett flexibelt boende där du själv har möjlighet att genom designval skapa din egen drömbostad!

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plan radhus
Byggnadsår: 2019/2020
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme med golvvärme i entréplanet och radiatorer på övervåningen
Ventilation: Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader: Till varje bostad hör ett kallförråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 113 i Brf Grönskan i Växjö
Pris: 1 895 000 kr kr , fasta priser från 1 895 000 kr
Avgift: 5140 kr/mån

Beräknad driftskostnad 1 575 kr/mån enligt schablon avseende värme, vatten och hushållsel (individuell mätning). Hemförsäkring tillkommer.

Uteplats

På framsidan finns en plattbelagd yta med en låg häck ut mot gatan. På baksidan möts du av en härlig uteplats med trädäck och en lättskött trädgård som ramas in av en låg häck.

Parkering: Bilparkering finns centralt i kvarteret och hör till radhuslägenheterna. Du som väljer något av parhusen parkerar istället intill din bostad, där några bostäder även har carport.

Förening

Föreningsnamn: Brf Grönskan i Växjö
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Allmänt om föreningen: Brf Grönskan är Kärnhems andra område i den nya stadsdelen Bredvik. Bredvik ligger beläget intill Norra Bergundasjöns västra strand med närhet till vackra naturområden, nybyggda Pär Lagerkvists skola och handelsområde.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven

Övrigt

Bredband: Det är förberett i hus med multimediacentral och spridningsnät, anslutet till fibernät.

Från Bredvik har du nära till det mesta. En kort cykeltur bort hittar du några av Växjös stora handelsområden och i närheten finns också flera trevliga naturstråk. Till Växjö centrum tar du dig snabbt med buss, bil eller cykel. Till och från Bredvik finns gång- och cykelvägar, ofta separerade från bilvägar. Dessutom planerar kommunen att bygga en ny träbro över Norra Bergundasjön. För att öka säkerheten för passage över väg 23 har en vägtunnel för gång- och cykeltrafik byggts i höjd med den nya skolan.

Den nyöppnade Pär Lagerkvist skola är Växjös största grundskola med totalt 1000 elever i årskurs F-9. I byggnaden ryms även en förskola. Förutom skolbyggnaden kommer här också att finnas en sporthall och en konstgräsplan. Alldeles intill skolan finns en ny busshållplats, som tar dig in till centrum på några minuter.

För naturälskaren är Bredvik ett riktigt paradis. Här bor du nära ett flertal grönområden och natursköna platser. Runt knuten ligger Norra Bergundasjön med sitt glittrande vatten. Strandremsan kommer inom
kort att iordningställas med fina gångstråk, perfekt för en söndagspromenad med familjen eller en härlig löprunda efter jobbet. I närheten finns också en fältrittklubb med en stor anläggning som erbjuder ridning för både vuxna och barn. Om du gillar lummig bokskog och stora strövområden hittar du det vackra naturreservatet Bokhultet bara en bit bort. Här kan du i lugn och ro vandra bland tät bokskog och porlande vatten.

Observera att priserna endast gäller upp till 50% sålda och kan därefter komma att justeras!

Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.