Storängsgatan 3A

Växjö 2 650 000 kr

Åtråvärd och central 3:a!

Välkommen till Storängsgatan och denna lyxiga 3:a på hela 89 kvm. Här finns dubbla balkonger i västerläge var av en inglasad, invändig tvättstuga samt garage i källaren med hiss direkt upp till bostaden. Lägenheten har en rymlig känsla med en modern- och öppen planlösning. Lägenheten har stora fönsterpartier vilket bidrar till ett härligt ljus. Förening har avgiftsfri månad i juli!

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 89 kvm.
Hiss: Ja

Våningsplan 2 av 4.

Hissen tar dig upp till andra våningen och i entrén kommer du in i en välkomnande hall med klinkers på golvet och ljusa, vita väggar.
Från hallen når man tvättstugan som även den har klinkergolv. Här finns bra förvaring i skåp, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux och en intilliggande klädkammare.

Sovrummen har fönster mot väster och bra förvaringsutrymmen. Det större rummet har skjutgarderober längst ena väggen och det andra sovrummet har garderober. Här ligger en smakfull tre-stavs ekparkett.

Lägenhetens rymliga badrum är helkaklat med golvvärme. Här finns även handdukstork, wc, kommod och duschhörna med välvda glasdörrar. Även här finns ett fönster som ger ett extra ljus. Bostaden har en kompletterande gäst-wc som även detta är helkaklat med kommod.

Rakt fram från hallen finns de trevliga sällskapsytorna som öppnar sig mot köket. Köket har klinkergolv och vit köksinredning med infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består kyl och frys, diskmaskin, inbyggd varmluftsugn i arbetshöjd samt inbyggd mikro.

I vardagsrummet finns utrymme för både matplats och soffgrupp. Här tar du dig ut till lägenhetens guldkorn - den väl tilltagna balkongen i sydvästläge som både har en inglasad del och en öppen. De Stora fönsterpartierna samt den glasade balkongdörren ger bostaden ett härligt, genomgående ljus.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 2007
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft
Övriga byggnader: Det finns förråd.

Energideklaration

Energikonsumtion: 128 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: A:23 i Brf Storängen
Pris: 2 650 000 kr kr
Avgift: 5817 kr/mån (värme & vatten & kabel TV ingår i avgiften)
Driftkostnad: 421 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 161 kr
  • Hushållsström: 260 kr

Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2019-02-27 .

Uteplats

Uteplats 1: Balkong, inglasad, läge sydväst.
Uteplats 2: Balkong, läge sydväst.

Parkering: Garageplats finns att hyra för 600 kr/mån Bredvid huset finns parkeringsplatser för 5 kr/h alternativt 30 kr/heldag.

Förening

Föreningsnamn: Brf Storängen
Organisationsnummer: 769613-3193
Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsförändringar. Förening har de senaste åren haft en avgiftsfrimånad om året (juli-månad). Föreningen fortsätter med det här även 2019. Uppgift enligt föreningen.
Antal lägenheter: 30
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

TV: Tv-utbud via Com-Hem, ingår i månadsvagiften
Bredband: Via Com-Hem

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.