Norrgatan 5

Växjö 1 695 000 kr

Boende med kyrklig anblick!

Välkommen till centrum och Norrgatan 5. Här bor du i stadskärnan på 52 renoverade kvm med låg avgift. Ett steg utanför dörren finns hela Växjö stad till din service. Lägenheten har en modern touch med hela 2,80 meter i takhöjd och fördelaktiga förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet skymtas också vår vackra domkyrka.

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 52 kvm.
Hiss: Ja

Våningsplan 1 av 3.

Rumsbeskrivning: Den rymliga entrén har ett härligt ljus då de första som fäster ögonen är fönsterytorna. Här ligger ett mörkare klinkergolv och väggarna täcks med vitt kakel. Här finns smart förvaring i form av spegelgarderober som ännu mer höjer lägenhetens ljus.

Några få steg in på den vackra tre-stavs ekparketten hittar vi vardagsrummet som har en öppen planlösning gentemot köket. Fönsterytorna i två väderstreck ger både ett härligt ljus och en fin utsikt där domkyrkan skymtas. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och matsalsplats.

Lägenhetens kök har ett vitt kakel ovanför arbetsytorna och vita skåpsluckor med vackra detaljer. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, diskmaskin från Electrolux, Kyl och frys från Electrolux sant mikro från Siemens. Samtliga vitvaror är rostfria.

Lägenheten har ett rymligt sovrum med plats för en fullsizesäng. Ljusa väggar och tak, fönsterytor samt fördelaktig förvaring genom rymliga skjutspegelgarderober.

Det stilfulla badrummet har även detta fina ljusinsläpp. Här ligger en ett mörkare klinkergolv och väggarna kläds av ett vitt kakel. Här finns wc, behaglig takdusch med välvda glasdörrar, stående handfat med kommod samt ett spegelskåp.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 1912
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader: Det finns källarförråd, miljöstation och tvättstuga.

Energideklaration

Energikonsumtion: 113 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1002 i Brf Lyktan 1
Pris: 1 695 000 kr kr
Avgift: 2737 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 355 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 125 kr
  • Hushållsström: 230 kr

Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2019-04-02 .

Uteplats

Parkering: Det finns flera kommunala parkeringar i centrum. Det finns även möjlighet att köpa parkeringskort av kommun som gäller i zon 2.

Förening

Föreningsnamn: Brf Lyktan 1
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769631-4157
Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsförändringar.
Antal lägenheter: 20
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven

Övrigt

TV: Fiber via Vökby-bredband.
Bredband: Anslutning via Vökby.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.