Brf Sjöglimten

Växjö 2 245 000 kr , fasta priser från 2 245 000 kr

Brf Sjöglimten

Välkommen till Sjöglimten, här bor du på 112 kvadratmeter i radhusform med vacker sjöutsikt och grönskande natur. Här får du en lättskött trädgård, uteplats med trädäck och en ljus och öppen planlösning för familjen.Ett nyckelfärdigt hem med två badrum och 2-3 sovrum.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 112 kvm.
Hiss: Nej

Bredvik är en växande stadsdel i Växjö, vackert belägen utmed Norra Bergundasjöns västra strand. Här kommer cirka 400 nya bostäder att växa fram under de närmaste åren. Bredvik utformas efter trädgårdsstadens kännetecken, med främst småskalig bebyggelse, välordnade kvarter och grönskande gårdar. Vi på OBOS Kärnhem har redan färdigställt ett kvarter och har ytterligare ett under uppförande.

Brf Sjöglimten består av totalt 12 bostäder på 112 kvm, fördelade i tre radhuslängor. Husen har liggande träpanel i sex olika kulörer som matchar varandra bra och passar fint i den omgivande miljön. Färgsättningen ger kvarteret karaktär och varje hus får sin egen identitet. Du köper inte bara en bostad utan ett område där du och din familj kommer att trivas och känna boglädje. När du flyttar in är gräsmattan utrullad och häckar planterade. Förberett och klart så att du kan njuta av ditt nya hem från dag ett.

På nedre plan finns all funktion du behöver, samtidigt som du får trevliga ytor för samvaro. Du välkomnas av en rymlig entré med öppen siktlinje ut mot baksidan. Köket är välplanerat med en separat matplats där du kan blicka ut mot entrésidan. Från vardagsrummet når du den skyddade uteplatsen med trädäck. På nedre plan finns även ett badrum med dusch.

Övervåningen finns i två alternativa utföranden för att du ska kunna få ett hem som passar just dig och din familj. I grundutförandet får du ett stort och två lite mindre sovrum. Du kan också välja att istället öppna upp ett av de mindre rummen mot trappan och hallen och på så sätt få ett luftigt allrum. Den möblerbara hallen kan exempelvis användas som arbetsyta eller som en mysig läshörna. På övre plan finns också ett stort badrum med tvättmaskin, torktumlare och ett badkar för sköna, avkopplande stunder.

Välkommen till ett flexibelt boende där du själv har möjlighet att genom designval skapa din egen drömbostad!

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plan radhus
Byggnadsår: 2020
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme med golvvärme i entréplanet och radiatorer på övervåningen
Ventilation: Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader: Till varje bostad hör ett kallförråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 102 i Brf sjöglimten
Pris: 2 245 000 kr kr , fasta priser från 2 245 000 kr
Avgift: 5340 kr/mån

Uteplats

På framsidan finns en plattbelagd yta med en låg häck ut mot gatan. På baksidan möts du av en härlig uteplats med trädäck och en lättskött trädgård som ramas in av en låg häck.

Parkering: Inom fastigheten finns 15 parkeringsplatser varav 2 HKP. Inom fastigheten finns även en gemensam byggnad för avfallshantering och UC samt cykelparkering med tak. 300 kr/mån.

Förening

Föreningsnamn: Brf sjöglimten
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769636-9839
Allmänt om föreningen: För naturälskaren är Bredvik ett riktigt paradis. Här bor du nära ett flertal grönområden och natursköna platser. Från Brf Sjöglimten får du utsikt över Norra Bergundasjöns vatten. Strandremsan kommer inom kort att iordningställas med fina gångstråk, perfekt för en söndagspromenad med familjen eller en härlig löprunda efter jobbet. I närheten finns också en ridskola med en stor anläggning som erbjuder ridning för både vuxna och barn.
Antal lägenheter: 12
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven

Övrigt

TV: Det är förberett i hus med multimediacentral och spridningsnät, anslutet till fibernät. Tjänsteleverans med Triple play beställs kollektivt och betalas separat av varje bostadsrättshavare.

För naturälskaren är Bredvik ett riktigt paradis. Här bor du nära ett flertal grönområden och natursköna platser. Från Brf Sjöglimten får du utsikt över Norra Bergundasjöns vatten. Strandremsan kommer inom kort att iordningställas med fina gångstråk, perfekt för en söndagspromenad med familjen eller en härlig löprunda efter jobbet. I närheten finns också en ridskola med en stor anläggning som erbjuder ridning för både vuxna och barn.

I de omgivande naturområdena kan du i lugn och ro vandra bland både skog och vatten. Varför inte ta med familjen och picknickkorgen till någon trevlig grillplats? Området är också känt för sitt rika fågelliv och här får du chans att skåda flera sällsynta arter.

Som boende i Bredvik har du också nära till Växjös puls och utbud. Fem minuter bort ligger handelsområdet I11 och gallerian Grand Samarkand med en uppsjö av butiker och restauranger. Önskar du ännu mer cityliv ligger Växjö centrum bara fyra kilometer bort. På cykelavstånd hittar du också Arenastaden som erbjuder massvis med aktiviteter för den idrottsintresserade. Allra närmast ligger fotbollsanläggningen Räppevallen, som också bjuder in till aktivitet

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.