Kungsgatan 40

Växjö 1 425 000 kr

Exklusiv och välplanerad etta i centrum!

Här bor man trivsamt i markplan. 1:a med öppen planlösning med 3,15m i takhöjd och utgång till två plattsatta uteplatser.
Ett unikt boende kryddat med gemensam jacuzzi, relax, gym och stadens högst belägna takterrass på 20:e våningen. Här, på toppen i ett av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck. Lägenheten är noga planerad för att få en bra funktion, ljus och rymd och har uteplats åt två väderstreck. Omsorgsfulla materialval i hög kvalitet. Inslag som vitpigmenterade ekgolv, HTH-kök och helkaklat badrum med golvvärme.

Varmt välkomna att kontakta mig för vidare information!
Lukas Oléhn 072-4024232

Planlösning

Antal rum: 1
Boarea: 41 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Hiss: Ja

* Gångavstånd till city
* 3,15m i takhöjd
* HTH-kök
* Helkaklat badrum
* Två uteplatser
* Enhetlig interiör
* Tillgång till gym och relaxavdelning

Redan i entrén upplever du att denna byggnad sticker ut. Här möts du av en generös lobby med hotellkänsla. Fräscht, modernt och välkomnande för såväl boende som gäster. På entréplan hittar du också relaxavdelning med jacuzzi och bastu såväl som gymmet. På toppen av byggnaden finns den stora takterrassen.

Rumsbeskrivning
Den rymliga hallen med sina stora, mörka klinkerplattor matchar fint mot de vitmålade väggarna, i hallen finns en praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörr. I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet utrustat med WC, modern takdusch med dubbla duschdörrar, tvättmaskin, torktumlare, handukstork och golvvärme. Ett stilrent badrum med mörkt klinkergolv och väggar av vitt kakel samt praktiska överskåp för förvaring. Hallen öppnar sedan upp sig mot det öppna vardagsrummet och köket, i det ljusa vardagsrummet möts vi av stora fönsterytor och ljusinsläpp från två väderstreck, i anslutning till vardagsrummet ligger de båda uteplatserna med plats för utomhusmöblemang. Vit pigmenterat ekgolv är genomgående för både vardagsrum och kök. Köksdelen har spotlights i tak, ljusa släta köksluckor och en mattsvart bänkskiva. Praktiska mjukstängande luckor och lådor med push-to-open funktion på väggskåp samt mikrovågsugn. Alla material är valda med omsorg och håller hög kvalitet. Helkaklat badrum, kök från HTH, vitvaror från Electrolux och golv i vitpigmenterad ek är några exempel.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 2018
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader: Det finns cykelförråd och förråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1001 i Brf Vattentornet
Pris: 1 425 000 kr kr
Avgift: 2915 kr/mån

Uppskattad driftkostnad är 308 kr/mån.

Uteplats

Parkering: Parkeringsplats, 600 kr/mån. Separat kö.

Förening

Föreningsnamn: Brf Vattentornet
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Gatuadress: Kungsgatan 40
Allmänt om föreningen: På det vackra solberget ligger brf Vattentornet, ett 19 våningar högt bostadshus med 60 lägenheter och med stadens högst belägna takterrass på toppen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven

Övrigt

Bredband: Bredband via fiber.
Vattentornet områdesbilder - 01 Vattentornet områdesbilder - 03 Utsikt från vattentornet - 01

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.