Pumphusgatan 9

Växjö 3 750 000 kr Utgångspris

Kompromisslöshet i alla detaljer

Skönhet, ljus, design och materialval som tilltalar den som vill ha något utöver det vanliga. Här får du en privat och insynsskyddad sfär med ett läge som är ett av Växjös bästa, i Söders charmiga kvarter. Gränsar mot grönområde och lekplats. Entré via lättskött stensatt trädgård i västerläge, omgärdad av högt plank.

Planlösning

Antal rum: 5
Boarea: 118 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Hiss: Nej

Rumsbeskrivning: Entrén är insynsskyddad och går via trädgården i västerläge. Hallen öppnar upp sig med klinkergolv. Till höger ligger en avdelning med helkaklad gästtoalett och två sovrum. Det finns en inbyggd garderob i det mindre sovrummet och dubbla inbyggda garderober i det stora sovrummet. Ovanför gästtoaletten finns en smart förvaringslösning med ett extra förråd.

Rakt fram i hallen ligger ett badrum som har exklusiv inredning i ädelträ - massiv körsbär från Multiform i Danmark. Golv och väggar är helkaklade. Duschkabinen har svängskärmar. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare av bästa märke - Miele.

Allrum
Den höga längsgående ytterväggen i allrummet mot väster har två stora fönster samt två fönster i höjd med loftgolvet. Det ger karaktär åt huset med utsikt från loftet och extra ljusinsläpp.

Kök
Köket har en exklusiv rostfri kökskåpa med tystgående fläkt som kommer från Kaptensgården i Skåne. Genomgående Miele-maskiner; kombinerad 75 cm bred kyl/frys i fullhöjd (samma kylvolym som 60 cm fullhöjds kyl), ugn, ny diskmaskin och spis med induktionshäll.

Bänkskivan av sten kommer även den från Kaptensgården i Skåne. Diskho i svart kompositmaterial med matchande blandare. Det ligger klinker på golvet i köket och det finns ett glaskakel ovanför diskbänken.

Bjälklaget är synligt i kök och vardagsrum - vitlaserade balkar och tak.

Loft med arbetsrum och allrum
Till loftet går en frihängande trappa i aluminium med ledstång i rostfritt stål. Här bevisas säljarens omsorg om design och detaljer väl: vagnstycket är monterat i väggen mot inbyggda stålbalkar och distansmaterial av massiv stålplåt - 13 mm motsvarande gipsskivans tjocklek.

Mot loftets allrum finns ingen vägg, utan enbart ett räcke i stål. Det öppnar upp ytan och skapar rymd och kontakt med det nedre våningsplanet.

Arbetsrummet på loftet är mycket charmigt med ett stort runt fönster mot allrummet och utsikt mot väster genom de två fönstren i allrummets yttervägg.

Det finns också ett förråd på loftet med praktiska förvaringsbänkar.

Övrigt
Samtliga tapeter är av extra tjock väv som är målad. Strömbrytarna har en ren och smakfull design med gröndimmat glas.

Hela innegården är stensatt med stenplattor som har mönster av kullersten.
På innergården finns uppväxta rabatter.

Förråd och garage
Garage med fjärrstyrd garageport och två fasta fönster. Längs två väggar i förrådet finns fasta hyllor och en mindre arbetsbänk. Förrådet är isolerat.

Uppvärmning
Bostaden har vattenburen golvvärme, fjärrvärme, i hela entréplanet och vattenelement på loftet. Det finns en luftvärmepump som ger värme/kyla och en mycket låg elförbrukning samtidigt en mycket hög värmekomfort.

Internet: Som standard ingick fiberkabel i lägenheten och föreningens leverantör av IP-TV av de fria kanalerna och IP-telefoni är Telia. IP-TV ingår i månadsavgiften. IP-telefoni och bredband tecknas av lägenhetsinnehavaren med Telia eller om man så vill med annan leverantör. TP-nät finns i lägenheten och uttag finns i varje rum.

Säljaren har investerat i egen fiberkabel (15 000 kr) till Wexnet. Det finns både Wexnet och Telia, idag används endast Telia. I försäljningen ingår såväl föreningens fiberkabel och den fiberkabel säljaren valt att investera i. Köparen väljer själv vilken fiberkabel och leverantör köparen vill använda. Router för åtkomst till Telia ingår i lägenheten.

Kontakta Mäklaren: Peter Åkesson för enskild visning, 070-495 61 42 alternativt peter@a-maklare.se

Rumsbeskrivning: Bostadsrättsföreningen
Bostadsrättsföreningen Botium ligger i området Biskopshagen, mitt i Söders kvarter. Området är ett av Växjös attraktivaste med närhet till Växjösjön, Strandbjörket, Bokhultet, vandringsleder och sjöar, men också med cykel- och gångavstånd till Växjö centrum med restauranger, affärer, järnvägsstation med mera.

Brf Botium består av 35 lägenheter i form av friliggande hus.
Den egna tomten består, förutom av huset, av garage, förråd och uteplats. Alla hus har burspråk, stora fönster, garage eller carport samt fjärrvärme, golvvärme och trippel play (bredband, IP-telefoni och IP-tv). Husen är ritade av Wibroe Arkitekter i Växjö.

Föreningen har också ett gemensamhetshus, kallat Lövsalen, omfattande ett större rum med öppen spis, kök, bastu, hobbyrum, grovtvättstuga och två övernattningsrum. På föreningens hemsida, www.botium.se kan medlemmarna via lösenord komma åt all information som berör föreningen. Övriga besökare är välkomna att ta del av fakta om föreningen på hemsidan.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plan med loft
Byggnadsår: 2006

Ekonomi

Lägenhetsnummer: A1 i Brf Botium
Pris: 3 750 000 kr kr Utgångspris
Avgift: 6292 kr/mån

Nedan redogörs driftkostnader årsvis. Uppvärmning/fjärrvärme 11130 kr/år, El 10825 kr/år, vatten 3370 kr/år.

Förening

Föreningsnamn: Brf Botium
Hemsida: http://www.botium.se/
Allmänt om föreningen: Brf Botium består av 35 lägenheter i form av friliggande hus.
Den egna tomten består, förutom av huset, av carport alternativt garage, förråd och uteplats. Alla hus har burspråk, stora fönster, värmebehandlad panel i staket, garage, carport, förråd samt fjärrvärme, golvvärme och trippel play (bredband, IP-telefoni och IP-tv). Husen är ritade av Wibroe Arkitekter i Växjö.

Föreningen har också ett gemensamhetshus, kallat Lövsalen, omfattande ett större rum med bibliotek, öppen spis, kök, bastu, hobbyrum, grovtvättstuga och två övernattningsrum. På föreningens hemsida, www.botium.se kan medlemmarna via lösenord komma åt all information som berör föreningen. Övriga besökare är välkomna att ta del av fakta om föreningen på hemsidan
Föreningens ekonomi: Inga planerade.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

Bredband:
gemensamhetshus gemensamhetshus trivsamma lokaler gemensamhetshus pentry gemensamhetshus sov 1 gemensamhetshus möteslokal gemensamhetshus dusch och bastu gemensamhetshus bastu Entréplan Övervåning

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.