Södrabogränd 1

Växjö 1 620 000 kr eller högstbjudande

Charmig tvåa

Med lummiga omgivningar får vi känslan av landet, trots att vi är i stan med all dess service inom räckhåll! Södrabogränd 1 ligger naturskönt på stor tomt med gröna omgivningar. På våning ett visar vi nu en tvåa med balkong i sydvästläge. Stort sovrum, vardagsrum med härligt ljusinsläpp och kök med stor matplats. Bekvämt och hemtrevligt!

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 64.8 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Bottenvåning. Våningsplan 1.

Välkomna till omtyckta Södrabogränd, en oas mellan Växjös tre sjöar. Här presenterar vi nu denna fantastiska tvåa på 64 välplanerade kvadratmeter fördelat på två rum och kök. Balkong i sydvästläge med avslappnad och grön miljö runt omkring. Här har vi allt inom räckhåll med cykelavstånd till Växjö Universitet, mataffärer, gym, fina promenadstråk med mycket mera.

Vi stiger in genom hallen och möts av en ljus lägenhet med otroligt bra planlösning, vilket ger oss en behaglig känsla när vi fortsätter vidare in mot vardagsrummet. Många stora fönster släpper in solens ljus från tre olika väderstreck. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljusa. Rummet är stort och lättmöblerat.

Sovrummet är välplanerat med garderobsvägg och gott om plats för dubbelsäng. Härifrån leds vi även ut mot balkongen. Få saker passar bättre än att gå upp på morgonen och brygga sitt kaffe för att sedan slå sig ner och bara njuta av miljön runt omkring. Eller varför inte njuta av kvällssolen med ett glas vin och trevligt sällskap?

Från vardagsrummet når vi köket genom dubbeldörrar. Här finner vi skåpsinredning bakom vita luckor som matchas med ljusgult kakel. Här finns även hyllförvaring. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys (ElectroHelios), spis (ElectroHelios) och fläkt (Futurum). Köket är väl tilltaget med plats för matbord vid fönstret.

Badrummet har våtrumstapet på väggar och golv, spegelskåp, WC , handfat, dusch samt handdukstork. Det finns även skåpsförvaring.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 1996
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft
Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, förråd, konferensrum och tvättstuga.

Energideklaration

Energikonsumtion: 135 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1101 (Gammal) i Brf Södrabogränd 1
Pris: 1 620 000 kr kr eller högstbjudande
Avgift: 3354 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 419 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 178 kr
  • Hushållsström: 241 kr

Driftskostnad enligt säljarens uppgifter.

Bostaden är pantsatt .

Uteplats

Parkering: Kostnadsfri parkering i området för boende. För besökande går det bra att parkera på 24-timmarsparkeringen som ligger vid Vallviksvägen, precis där man svänger in till Södrabogränd. Föreningen har också 16 garageplatser, där tillämpas kösystem och det finns inget ledigt i nuläget. Kostnad för dessa är 366kr/mån.

Förening

Föreningsnamn: Brf Södrabogränd 1
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769629-4391
Hemsida: www.brfsodrabogrand1.se
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2015 och består av tre bostadshus med adresserna Södrabogränd 1, 3 och 5. Det finns 25 st ettor, 16 st tvåor och 14 st treor. Föreningen har 16 garageplatser, och flertalet parkeringsplatser.
Föreningens ekonomi: Överlåtelseavgift (1120 kr) och pantsättningsavgift (448 kr) betalas av köpare. När du köper en bostadsrätt i en HSB-förening måste du även bli medlem i HSB Sydost. Det kostar 500 kr i inträdesavgift, som du får tillbaka den dag du går ur, samt 300 kr/år i medlemsavgift.
Antal lägenheter: 55

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information alternativt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.