Wennerbergsgatan 8B

Växjö 1 350 000 kr eller högstbjudande

Smart södertvåa

En halvtrappa upp finns denna södertvåa med centrumnära läge och låg avgift! Vardagsrum med gott ljusinsläpp från stora fönster. Renoverat badrum, helkaklat i svart och vitt. Låg avgift på 2 638 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-TV.

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 41.6 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våningsplan 1 av 2. (halv trappa upp)

Välkommen till trivsamma Växjöhus 1 och Wennerbergsgatan 8B på sköna Söder!

Lägenheten hittar du en halvtrappa upp och innanför dörren finns avhängningsmöjlighet till vänster. Ett enhetligt ekparkettgolv följer från hallen in i lägenhetens alla rum.

Till höger om entrén ligger det platseffektiva köket med förvaring bakom ljusa luckor och mörk bänkskiva. Här finns plats för ett litet matbord intill fönstret och utrustningen utgörs av spis, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Rakt fram från hallen finns ett helkaklat badrum, smakfullt renoverat i svart och vitt (2014). Här finns dusch, handfat med kommod och wc.

Till vänster om entrén finns vardagsrummet med gott om ljusinsläpp från stora fönster i två riktningar. Här finns förvaring i en inbyggd garderob. Väggarna är vita och bryts av med en fondvägg i jordnära färger.

Mittemot vardagsrummet, till höger från hallen finns sovrummet med ljusa väggar. I fönstret finns rullgardin och även i detta rum en inbyggd garderob.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 1942
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: I källarplanet finns tvättstuga med nya maskiner (2014). Till lägenheten hör två förråd, ett i källare och ett på vinden.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 12 i Brf Växjöhus nr 1
Pris: 1 350 000 kr kr eller högstbjudande
Avgift: 2638 kr/mån (värme & vatten & kabel TV ingår i avgiften)

Bostaden är pantsatt .

Förening

Föreningsnamn: Brf Växjöhus nr 1
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 729500-3110
Allmänt om föreningen: Föreningen består av fyra byggnader med 32 st 2:or, med adress Wennerbergsgatan 6, 8, 10 och 12 a-b. Riksbyggen sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Föreningens ekonomi är god och avgifterna har inte förändrats sedan 2011.

1998-99: takbyte
90-talet: stambyte
2006: ommålning fasader
2010: byte av värmeväxlare
2013: dräneringsarbeten
Planerat underhåll:
2018-20: Tvätt av plåtfasad, målning källare
Föreningens ekonomi: Inga kända

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband: Bredband. Leverantör: Com Hem. Fiberuttag i hallen (Wexnet) samt Com Hem-uttag i vardagsrummet.

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information alternativt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.