Linnégatan 29

Växjö 1 795 000 kr utgångspris

Helrenoverat mitt i stan

Fräscht med ljus från två håll och väldisponerade 71 kvm. Här bor du i en fräsch lägenhet med nymålade ljusa väggar, nytt parkettgolv och elegant renoverat kök och badrum! 3 rok med två sovrum. Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 71 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Ja

Entréplan

Välkommen till denna fräscht renoverade bostad mitt i centrum med närhet till hela Växjös stadsliv. Här bor du i en fräsch lägenhet med nymålade ljusa väggar, nytt parkettgolv från Kährs och elegant renoverat kök och badrum!

Innanför entrédörren möter en rymlig hall som når alla bostaden rum. Framme till vänster ligger köket med gott om förvaring bakom vita luckor, flera med vitrinskåpsdörrar som är elegant belysta. Det vita kaklet löper upp längs hela väggen och kontrasterar mot den mörka bänkskivan. Utrustningen består av integrerad diskmaskin, rostfri fläkt, ugn, spishäll, inbyggd mikro, integrerad kyl och frys. I köket finns plats för matbord och här finns utgång till föreningens innergård.

Mittemot ligger vardagsrummet som är ljust med parkettgolv och ljusinsläpp från två stora fönster.

Det fräscha badrummet, placerat rakt fram från entrén, är helkaklat i smakfullt grått och vitt med spotlights i tak. Här finns vädringsfönster, kommod, spegel med belysning, WC, handdukstork samt dusch med takmunstycke och väggar i klarglas.

På varsin sida av hallen finns bostadens två sovrum i bra storlek. Även de har ljusa väggar, parkettgolv och ljus från två fönster. Det mindre av rummen har också ett effektfullt burspråk i vinkel.

Persienner följer lägenheten.

Byggnad

Byggnadsår: Huset uppfördes 1933
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: FTX
Övriga byggnader: I bottenplan på den yngre delen av huset finns gemensam tvättstuga. I den gamla delen av huset finns även lägenhetens förråd i markplan.

Energideklaration

Energikonsumtion: 138 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 9 i Brf Mörner 5
Pris: 1 795 000 kr kr utgångspris
Avgift: 3531 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 300 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 300 kr

Elkostnad enligt schablon då nuvarande ägare inte har bott i bostaden. Försäkring tillkommer.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-01-09 .

Uteplats

Från köket via altandörrar nås föreningens innergård.

Parkering: Det finns sex parkeringsplatser (450 kr/mån), separat kö. Det finns 5 carportplatser (550 kr/mån), separat kö.

Förening

Föreningsnamn: Brf Mörner 5
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769633-5384
Allmänt om föreningen: Brf Mörner 5 bildades under 2017 och förvärvade fastigheten Mörner 5. Föreningen består av 15 lägenheten, varav 13 lägenheter är upplåtna som bostadsrätt och två lägenheter hyrs ut av bostadsrättsföreningen. Föreningen tillåter juridiska personer som medlemmar.
Kommande underhåll under 2017 som utförs och bekostas av säljaren av fastigheten gentemot föreningen finns i den tekniska beskrivningen som är bilagd den ekonomiska planen.
Föreningens ekonomi: Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget.
Renoveringar: ' Större underhåll som ska utföras är: Fasaden mot Norra Esplanaden kommer att putsas om och målas om. Delar av fasaden på innergården kommer att putsas om och ommålas. Entrédörr mot Norra Esplanaden, som har ett högt kulturvärde som originaldetalj, kommer renoveras. Kontroll och justering av tak och ommålning av plåtdetaljer på taket.

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, kostnad 95 kr/mån.
Bredband: Internet via ComHem.

Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
Nytt kök: höst 2017
Nytt badrum: höst 2017
Nya golv: höst 2017
Nya ytskikt: höst 2017

Extra funktioner:
Trådlös styrd köksbelysning(IKEA).
Radioenhet med bluetooth i hall (möjlighet att bygga ut med fler högtalare)
Närvarostyrd belysning i badrum
Nattljus i hall
Trådlöst styrda vägguttag vid fönster (PLEJD).

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.