Liedbergsgatan 45D

Växjö 1 950 000 kr utgångspris

2:a i centrala Växjö

2:a på 54 kvm i centrala Växjö. Helkaklat badrum (2004) och renoverat kök (2015). Låg månadsavgift och nära Växjö Centrum.

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 54 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våning 3 av 3

Välkommen till denna stilfullt renoverade 2:a i den populära föreningen Brf Växjöhus nr 4. Här bor du med nytt kök (2015), renoverat badrum (2004) och balkong i söderläge. Ett perfekt boende nära Växjö Centrum.

Hall med avhängningsmöjligheter och garderober. I hallen ligger ett parkettgolv och här är det ljusa väggar. Innertaket är nytt (2015) och i hallen och köket är det även spotlights i taket.

Sovrummet till vänster är rymligt och har fönster mot bilfri innergård. Här finns förvaring i form av tre garderober. Även i sovrummet ligger parkettgolv som i hallen vilket ger en enhetlig känsla.

Vardagsrummet med snyggt originalgolv har även detta ljust tapetserade väggar och från vardagsrummet når du även lägenhetens inglasade balkong i perfekt söderläge.

Köket är renoverat (2015) med inredning och skåpluckor från IKEA. Ett praktiskt kök med gott om bänkyta och mycket skåpsförvaring. Köket är utrustat med delad kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin.

Badrummet är stambytt, helkaklat och renoverat (2004). Badrummet är utrustat med duschhörna, vägghängd wc, handdukstork, handfat och tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadsår: 1959-1962
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: Varje lägenhet har ett källarförråd. Tvättstuga finns i källaren. Bastu och gym finns i hus nummer 33. På gården finns källsortering och cykelförvaring
Renoveringar: Renoveringar gjorda av föreningen: 2004 Stambyte och badrumsrenovering. 2010-2014 Fönsterbyte har skett kontinuerligt under dessa år. 2013 Sortering av matavfall införs. 2016 Byte av kulvertar och ny träpanel på några av garagelängorna.

Energideklaration

Energikonsumtion: 126 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 334 i Brf Växjöhus nr 4
Pris: 1 950 000 kr kr utgångspris
Avgift: 1726 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 88 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 70 kr
  • Hushållsström: 18 kr

Driftkostnaden är beräknad på två personer i hushållet. Driftkostnaden är försäkring 70 kr/månad och hushållsel utöver preliminär debiterad kostnad 18 kr./månad

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-01-30 .

Uteplats

Inglasad balkong i söderläge!

Parkering: Garageplats och parkeringsplats går att hyra. Föreningen har 98 parkeringsplatser samt 165 garage. Månadshyran för varmgarage är ca 300:-, kallgarage ca 275:- och parkeringsplats 100:-. Ansökan om garage eller parkeringsplats sker hos vicevärden.

Förening

Föreningsnamn: Brf Växjöhus nr 4
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 729500-3136
Gatuadress: BRF Växjöhus nr 4 Kvarteret Gladan
Postnummer: 352 32
Ort: Växjö
emailAddress: vaxjohus4@netatonce.net
Hemsida: www.vaxjohus4.se
Kontaktperson: Thomas Karlsson
Allmänt om föreningen: En av Växjös populäraste föreningar med centralt läge och låga avgifter! I föreningen finns 384 bostadsrättslägenheter. I föreningen finns också cykelförvaring, miljöhus, övernattningslägenhet (200 kr/natt) samt gym (300 kr/år) och bastu. På områdets innergårdar finns bl.a. grillplats, lekplats och boulebana.
Anteckningar: Birgith är ekonomisk förvaltare. birgith@persson-thorin.se
Föreningens ekonomi: Välskött föreningen fri från långfristiga skulder och med gott om likvida medel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Persson och Thorin AB. Månadsavgifterna sänktes 2006 med 20%, 2009 med 10% och 2012 med 10%. Inga planerade avgiftsförändringar.
Antal lägenheter: 384
Renoveringar: Badrummen är stambytta och renoverade 2004 med kakel och klinker.

Övrigt

TV: ComHem levererar digital-TV till föreningen.
Bredband: Bredband - Internet - Telefoni: Alla lägenheter har tillgång till internet med 100 Mbit samt IP-telefoni från NetAtOnce, vilket ingår i hyran. Grundavgiften för IP-telefoni ingår och den boende betalar enbart för det man ringer.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.