Torparlängan

Växjö 5 400 000 kr fasta priser från

Naturskönt och flexibelt boende

På natursköna Torparängen bygger Arketyphus nu 7 parhus om 167-187 kvm. Här bjuds ett smart och hållbart boende för livets alla stadier. Bostädernas flexibla planlösning präglas av kvalitativa naturmaterial och ger möjlighet att ha plats för den större familjen eller anpassa planlösningen för uthyrning. Om du tecknar dig under juni månad erhåller du en värdecheck på 50 000: - Sek för inköp av möbler från Norrgavel!
( https://norrgavel.se/ )

Planlösning

Antal rum: 5 varav 2-6 sovrum
Boarea: 162 kvm.

På natursköna Torparängen i Växjö skapas en ny typ av boende med hållbara hus som genom en generös och flexibel planlösning ger stora möjligheter att anpassa boendet efter egna förutsättningar. Njut av dubbel takhöjd i köket, skapa ett studentrum på tredje våningen för uthyrning med egen ingång etc. Hållbarheten finns inbyggd i såväl materialval som i det långsiktiga tänket, där kvalitet och smarta lösningar gör att bostaden kan följa dig genom hela livet.

Stor omsorg har lagts vid att skapa balans och livskvalitet. Du har visuell kontakt med grannarna, grönområdet och sjön. Öppna upp och välj gemenskapen eller skapa din egen privata sfär genom att anpassa skjutpartier och uteplatser. Gränsen mellan ute och inne suddas ut, vilket de naturliga materialen bidrar till. Fasad och tak av värmebehandlad ask behöver varken målas eller behandlas. De många möjligheterna att forma huset efter livet, gör boendet till något helt unikt.

Interiören har en öppen planlösning som ger alla möjligheter att sätta sin egen prägel på boendet. Det finns en direkt koppling mellan vardagsrum och uteplats och mellan kök och förgård. Husen har en inglasad entré som löper från bottenvåningen hela vägen upp till andra våningen. Den bjuder in naturen in i hemmet och kan utnyttjas som växthus, vinterträdgård och glasveranda från tidig vår till sen höst. Dessutom fungerar glasentrén som en klimatsluss som förvärmer luften innan den kommer in i huset. Det sparar energi och ger ett friskt och behagligt inomhusklimat.

De massiva träväggarna är blottade invändigt i standardutförandet och kan lämnas precis som de är. Vill du till exempel hellre ha vitlaserade väggar och tak, finns det som tillval. Naturmaterialet ger liv åt interiören och det är också enkelt att montera upp hyllor, tavlor med mera eftersom det går att skruva direkt i väggar och tak. Det slipade betonggolvet på bottenvåningen är robust och bidrar till att upplösa gränslandet mellan inomhus och utomhus.

Stommen i huset består av massivträ. Det är ett ekologiskt hållbart material som ger konstruktionen en gedigen och bestående känsla. Det är bra för både miljön och hälsan. Eftersom huset byggs utan tätskikt finns ingen plast eller andra syntetiska ämnen i väggarna, bara naturmaterial. Det märks i inneklimatet. Huset andas. Massivträ är tätt och ger ett väldigt bra isolervärde med välbalanserat inomhusklimat och långsamma temperatursvängningar. Bostaden håller sig sval om sommaren och avkylningen vintertid tar lång tid.

Flexibel planlösning med möjlighet att anpassa efter de egna behoven. I basutförandet har köket dubbel takhöjd och stort ljusinsläpp. Kontakt med allrummet på andra våningen som även får visuell kontakt med växthuset. Boarean är fördelad på entréhall, hall, kök, två badrum, tvättrum, två sovrum, klädkammare, förråd, vardagsrum och två allrum. Här finns också två terrasser, växthus/klimatsluss och utvändigt förråd.

För mer information se broschyren under fliken "Dokument" till höger.

Byggnad

Typ av byggnad: 2 ½ plan med möjlighet till loft
Byggnadsår: 2018
Stomme: Prefabricerad stomme av krysslaminerade träskivor
Fasad: Värmebehandlat askspån, indragna delar i lärkpanel
Fönster: 3-glasfönster
Tak: Papptäckt tak belagd med värme
Grundläggning: Isolerad betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme med golvvärme i markplan och vattenburna radiatorer i övriga plan. Fördelarskåp finns i tvättstugan. Golvvärme i badrum plan 2
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övrigt om byggnaden: INTELLIGENTA HUS MED KNX Husen i Torparlängan är utrustade med KNX, ett intelligent, framtidssäkrat styrsystem som gör det möjligt att styra och övervaka alla funktioner i en fastighet. Systemet kan individuellt anpassas efter önskemål och inkludera allt från belysning och solskydd till olika säkerhetssystem, värme, ventilation, luftkonditionering, larm, energiövervakning, smart mätning samt hushållsapparater, audio/video och mycket mer. Detta ger ökad säkerhet, besparingar, komfort och flexibilitet.

Ekonomi

Pris: 5 400 000 kr kr fasta priser från

Tomt

Tomtarea: 225 kvm
Övrigt: Tomtarea ca 225 (varierar beroende på val av tomt, friköpt). Området omgärdas av grönska och vackra naturområden som förstärks av tomtens häckar i avenbok och sibirisk björk.
Uteplats: Uteplats 1: Uteplats på entréplanet. Uteplats 2: Altan på plan 2.

Övrigt

Bredband: Förberett i alla hus med multimediacentral. Ett mediauttag samt förberett för ytterligare spridningsnät. Fiber är indraget. Tjänster beställs och bekostas av husägaren.

Torparängen i norra delen av Teleborg i Växjö ligger naturskönt inbäddat bland träd och grönska, alldeles intill Södra Bergundasjön. Här finns mysiga promenadstråk, grillplatser längs sjön och äventyrliga skogar att leka i. Läget är optimalt för den som vill kombinera stadsliv med naturnära boende. Torparängen är historisk naturmark och tanken är att bevara karaktären samtidigt som här anläggs en ny stadsdelspark med lekplats. På Torparängen lever du i samklang med naturen samtidigt som stadens hela serviceutbud finns tillgängligt bara några minuter bort.

Växjö centrum ligger ca 2,5 km till centrum, Linnéuniversitet 1,5 km och 300 m till grundskolan.

Arketyphus är inget vanligt hus. Det är ett arkitektritat och platsanpassat hus som ska åldras med värdighet. Arketyphus är ett nytt företag, men med lång erfarenhet och gott renommé. Under många år i byggbranschen har de skapat ett nationellt och internationellt nätverk. Ambitionen är att bygga ekologiska lågenergihus med trovärdiga material och låga livscykelkostnader
som är enkla att sköta och bo i. De har fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten och vill vara delaktiga i Växjö kommuns arbete med att främja träarkitektur.

Norrgavel Erbjudande i jini

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.