Ladövägen 11

Växjö 2 150 000 kr eller högstbjudande

Enplanshus - fantastiskt läge

Välkommen till detta enplanshus högt upp på Hov. På bara några minuter kan du ta dig via cykel- och gångväg till centrum. 3 sovrum, ljust vardagsrum och trädgårdstomt i västerläge. Renoveringsbehov. Villan kommer att säljas med s.k. friskrivningsklausul för fel och brister. Besiktningsprotokoll finns.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 106 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Innanför dörren möter en hall med förvaringsutrymme. Till vänster finns även husets två badrum, bägge med dusch, WC och tvättställ.

Vardagsrummet ger en stor umgängesyta med äldre ekparkett och en vacker eldstad från Cronspis. Stora fönster sprider ljus och från vardagsrummet nås trädgården i västerläge.

Husets kök och matplats har utsikt mot trädgården genom tre stora fönster. Köket har gott om förvaring och är utrustat med spis, kyl/frys och dubbelho.

Från matplatsen nås förvaringsutrymme som inhyser luckan till vindsutrymmet, även det med förvaringsmöjligheter. Intill matplatsen finns också tvättutrymme.

Villan har tre sovrum, varav två med inbyggda garderober.

I huset finns en passage mellan husets fram- och baksida, som fungerar som groventré. Här kan du också nå husets tvättutrymme.

Byggnad

Byggnadsår: 1969
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad: Tegel
Bjälkslag: Trä
Tak: Betongpannor
Uppvärmning: Direktverkande el + eldstad (Cronspis)

Energideklaration

Datum: 2018-03-22
Energikonsumtion: 129 kWh/m2 år.
Energiklass: F

Ekonomi

Pris: 2 150 000 kr kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 1300000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 749000 kr
Värdeår: 1969
Driftkostnad: 29571 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 7980 kr
  • Renhållning: 1945 kr
  • Hushållsström: 19646 kr

I hushållsström ingår uppvärmningskostnaden. Vatten levereras via en samfällighet. Denna har en avgift på 1 030kr/varannan månad. I denna beräknas 200 kr för vatten (ca 8 kubikmeter) samt en fast avgift på 830 kr, alltså 6 180kr/år vid en vattenförbrukning på 48m3/år. Försäkring och sotning tillkommer.

Tomt

Tomtarea: 554 kvm
Övrigt: Tomtarea 554 m² (friköpt). Trevlig trädgårdstomt med baksida i västerläge.
Parkering: Garage med plats för 1 bil, samt garageuppfart med ytterligare bilplats.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Växjö Växjö GA:11
Planbestämmelser: Stadsplan (1965-11-25)
Gemensamhetsanläggningar: Växjö Växjö GA:11

Övrigt

TV: Kabel-TV från ComHem (levereras via samfällighet).

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.