Frustuguvägen 5

Växjö 2 495 000 kr utgångspris

Trivsam Villa i Hovshagas lugna kvarter.

Välplanerad och välskött villa på lugn återvändsgata. 5 r o k, varav 3 sovrum. Fjärrvärme, indraget fiber och en lättskött hörntomt. Här bor man med närhet till förskola, skola, naturen med skog och sjö, golfbana och ridhus. I Hovshaga finns bland annat vårdcentral, affär, pizzeria och frisör.

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3 sovrum
Boarea: 127 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Rumsbeskrivning: Välkommen till denna välplanerade och välskötta villa i 1,5 plan. Här bor man på en lugn återvändsgata med närhet till förskola, skola,
Ett bekvämt boende med uppvärmning i form av fjärrvärme och lättskött hörntomt.

Entréplan
Hall med avhängningsmöjligheter och förvaringsmöjligheter i garderob.

Köket har gott om bänkyta, ljusa skåpluckor och ljust kakel på vägg. Köket är utrustat med diskmaskin (2009), spis, inbyggd micro, fläkt och kyl/frys (2003).

Villans tvättstuga har klinker på golv med elgolvvärme. Här finns även förvaringsmöjligheter i skåp. Tvättstugan har separat ingång från framsidan och utrustad med tvättmaskin (Husqvarna 2018) och torkskåp.

På entréplanet finns ett sovrum med skjutdörrsgarderober med spegeldörrar och parkettgolv.

Vardagsrummet med utgång till den inglasade altanen i österläge har även detta parkettgolv och ljusa väggar.

Badrummet på entréplanet har våtrumsmatta på golv och väggar. Det är utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp och badkar.

Övervåning
Via den vitmålade trappan (2018) når du villans övervåning. Här finns två sovrum med garderober samt en klädkammare. Här finns även ett allrum, med två garderober, som enkelt går att omvandla till villans fjärde sovrum. Hela övervåningen har ett nytt 1-stavs parkettgolv i ek (2018).

Badrummet på övervåningen har våtrumsmatta på golv och väggar. Det är utrustat med duschhörna med glasdörr, wc, tvättställ och spegelskåp.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Byggnadsår: 1981
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Trä/Tegel
Fönster: Isolerglas
Grundläggning: Betongplatta på mark
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till och frånluft med återvinning (FTX)
Renoveringar: 2018 Rensning och rengöring av ventilationssystemet. 2018 Montering av fyra nya dörrar på övre plan 2018 Installation av ny tvättmaskin, Husqvarna. 2018 Nytt trägolv, ek 1-stavs parkett, på hela övervåningen. 2018 Helrenovering av ett sovrum på övervåningen. 2017 Helrenovering av sovrum på nedre plan, nytt trägolv, ek, tapetsering och målning. Montering av ny skjutdörrsgarderob. 2017 Montering av tre nya spegeldörrar på nedervåningen. 2017 Byte av wc-stol i badrum på övervåning. 2015 Byte av garageport, Hörman Renomatic, motordriven med fjärrkontroll och kodlås. Installation av spotlights ovanför garageporten. 2014 Ombyggnad, renovering och rensning av ventilationsanläggning. 2014 Tvätt, impregnering och målning av yttertak. 2014 Montering av nya toppskåp över kyl/frys. 2014 Tapetsering, målning och nytt kakel i köket. 2011 Installation av ny fjärrvärmecentral. 2010 Tapetsering och målning i hallen. 2010 Byte wc-stol badrummet nedervåningen. 2009 Installation av ny diskmaskin, Cylinda. 2008 Byte av träpanel på husets södergavel. 2007 Montering av ny terrass- och fönstermarkis. 2006 Renovering av tvättstuga/groventré med klinkers och värmegolv. 2003 Byte kyl/frys, Husqvarna. 2003 Byte av entrédörr, samt byte av lås i samtliga ytterdörrar och montering av fönsterlås. Installation av larm, Sector alarm 2002 Renovering av båda badrummen med nya golv- och väggmattor. 1999 Renovering i köket med nya luckor, lådfronter samt bänkskivor. 1999 Inläggning av ekgolv i kök och hall.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-09-04
Energikonsumtion: 133 kWh/m2 år.
Energiklass: E

Ekonomi

Pris: 2 495 000 kr kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1623000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1024000 kr
Värdeår: 1981
Driftkostnad: 35396 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 11962 kr
  • Vatten/avlopp: 6514 kr
  • Försäkring: 3903 kr
  • Renhållning: 1945 kr
  • Hushållsström: 10772 kr

Driftkostnaderna är beräknade på två personer i hushållet. Samfälligheten

Tomt

Tomtarea: 398 kvm
Övrigt: Tomtarea 398 m². En lättskött tomt i hörnläge.
Uteplats: Inglasat uterum i österläge. Plattsatt uteplats i västerläge med eldriven markis.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Gemensamhetsanläggning: Växjö Borgstugan GA:1 (Avseende närlekplats med förbindelsevägar samt centralantennanläggning med tillhörande ledningar). Centralantennanläggning existerar ej idag. Last: Avtalsservitut: Optokabel, 0780IM-11/1322.1 Avtalsservitut Optokabel
Planbestämmelser: Stadsplan (1979-09-10)
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Optokabel, 0780IM-11/1322.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Växjö Borgstugan GA:1 (Avseende närlekplats med förbindelsevägar samt centralantennanläggning med tillhörande ledningar). Centralantennanläggning existerar ej idag.

Övrigt

TV: Tv- via fiber (Wexnet) samt tv-antenn.
Bredband: Bredband: Fiber via Wexnet.

Skolor och förskolor i närområdet. Närhet till natur- och strövområden. Det är också nära till all service i Hovshaga centrum med bland annat vårdcentral, affär och pizzeria. I närheten av villan finns stall, badplats och båthamn. I närområdet finns även golfbana och motionsspår.

Förskola precis intill fastigheten

Planritningar & kartbilder

Entréplan Övervåning Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.