Harsövägen 12

Växjö 4 820 000 kr eller högstbjudande

Familjevilla på Hov!

Välkommen till Harsövägen 12 och denna vackra villa på Hovs lugna villakvarter. Villan är belägen på en höjd vilket skapar fina utsikter. Här finns fina sällskapsytor och fyra stycken sovrum på övre plan. Uteplatser så som inglasad altan, balkong samt ett soldäck. Garage, fiber samt fjärrvärme.

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4 sovrum
Boarea: 181 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

I den välkomnande entrén ligger klinker och ekparkett på golvet och till vänster finns den vitmålade trappan med nylagd matta, som leder ner till källare och upp till övervåning. Här finns det fördelaktiga avhängningsmöjligheter i form av platsbyggda garderober.Till höger en rymlig helkaklad gäst-WC (2014) utrustad med kommod, vägghängd WC, högskåp och spegel med belysning. Ett frostat fönster släpper in ljus.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrum och matsal i vinkel. Vacker och exklusiv fiskbensparkett pryder golvet och rummet får gott om ljus från två håll. Här finns en kakelugn från Eldabutiken (Contura). Från vardagsrumsdelen finns utgång till det rejäla inglasade uterummet med klinkergolv.

I anslutning till vardagsrummet ligger köket. Platsbyggt i vackert Alträ med rejäla skåp och utdragslådor. Utrustat med diskmaskin (Miele), spis (gorenje) och ugn samt kyl och frys (Samsung). Stänkskydd och sparksockel i effektfull aluminium.

På entréplanet finns även en bastu och dusch, samt groventré med tvättstuga.

På villans övervåning finns 4 ordentliga sovrum och ett allrum. Allrummet har utgång till en insynsskyddad balkong. Förvaring finns i två klädkammare och golvade kattvindar.

Övervåningens badrum är helkaklat (GBJ) och smakfullt inrett med behaglig golvvärme. Badrummet har inbyggda spotlights som lyser upp och inredning i form av badrumsmöbel med stort handfat, skåp för förvaring, spegel, dusch med välvda glasdörrar samt vägghängd WC.

Husets källare är fräsch med gott om förvaringsutrymme och har egen ingång. Inredd vin- och matkällare. Väggarna är målade (primer och silikatfärg) och på golvet finns klinker.

Hov är ett lugnt och familjärt område med låg-, mellan- och högstadieskola alldeles intill Växjö centrum med goda kommunikationer och fina cykelvägar.

Byggnad

Byggnadsår: 1981
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: trä, murverk
Fasad: Träpanel, Kalksandsten
Fönster: 3-glasfönster isoler
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare, krypgrund
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft
Renoveringar: Tillbyggt 1984. Löpande renoverat och underhållet såsom: Byte av gavelpanel, Ny klinker i källare -97, Nytt kakel och badrumsmatta i dusch våning ett -98, Nytt Ek-golv och klinkers i entré -98, Gjutet och inglasat uterum -99, Platsbyggt kök -03, Nyanlagd trädgårdsmur -04, Nytt badrum, vån 2 -05. Nytt trädgårdsdäck -07, Ny Crawford garageport -08. Slipning och lackning av samtliga trägolv och målning av trappor -09, Byte och renovering av räcken mm till grovkök, källarnedgång och balkong -10. Ommålning av samtliga väggar -10. Ny stödmur -12. Ommålning av källare, plattsättning uteplats och gångar öster och kakel, klinkers och inredning i toalett vid -14. Vitvaror exklusive diskmaksin utbytta 2016-2017.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2016-01-29
Energikonsumtion: 97 kWh/m2 år.
Energiklass: D

Ekonomi

Pris: 4 820 000 kr kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 2019000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1474000 kr
Värdeår: 1982
Driftkostnad: 32563 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 12198 kr
  • Vatten/avlopp: 4000 kr
  • Renhållning: 1945 kr
  • Hushållsström: 14420 kr

Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Tomt

Tomtarea: 778 kvm
Övrigt: Tomtarea 778 m² (friköpt). En välskött trädgårdstomt som erbjuder planteringsmöjligheter och har fruktträd med goda äppeln och victoriaplommon. Här finns också flera uteplatser i olika väderstreck

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1965-11-25)

Övrigt

Bredband: TV: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där innehavare själv väljer operatör. Internet: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där innehavare själv väljer operatör.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.