Hejdavägen 3

Växjö 3 995 000 kr utgångspris

Välskött villa i Öjaby

Välskött villa i Öjaby. 5 r o k, varav 3 sovrum. Rejäla sällskapsytor och inglasat uterum i västerläge. Nytt tak på villan (2008) samt nya fönster och altandörrar (2005).

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3 sovrum
Boarea: 180 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Välkommen till denna välskötta villa med bra läge i populära Öjaby. Ett boende med närhet till badplats, natur och Växjö Centrum.

Entréplan
Hall med klinkergolv och avhängningsmöjligheter. Här är även villans tvättstuga placerad med bänkyta, tvättho och förvaringsmöjligheter i garderober. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (Miele) och torkskåp.

Villans kök är rejält tilltaget, platsbyggt och här finns gott om bänkyta och skåpsutrymmen. Köket har bland annat inbyggt vinställ och skafferi. Köket renoverades och byggdes till 1990-1991. Köket är utrustat med diskmaskin (Siemens), inbyggd ugn, inbyggd micro, kyl/frys. induktionshäll och fläkt. Villans kök har plats för matsalsbord och från villans kök når du även villans inglasade altan i västerläge.

Vidare in i huset finns till vänster ett sovrum med dubbeldörrar till villans trädgård. Detta rum har hela sju garderober. I detta rum ligger ett stavparkettgolv.

Badrummet på entréplanet renoverades (2005-2006) med vattenburen golvvärme. Badrummet är rejält tilltaget och här ligger klinkergolv och ljust kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med skjutdörrsgarderober, duschkabin, handdukstork, spotlights i tak, väggskåp samt tvättställ med kommod och spegelskåp med spotlights.

Vardagsrummet i vinkel har även detta ekparkettgolv och här pryder en stämningsgivande braskamin (Contura) med glas från tre sidor rummet. Vardagsrummet har även detta utgång till villans trädgård via glasdörr. Vinkeln i vardagsrummet går även att göra om till extra sovrum, för den som önskar.

Övervåning
Via trappan med ek och ståldetaljer när du villans övervåning.
På övre plan finns ett allrum med kamin och utgång till överbyggd balkong i söderläge. Förvaringsmöjligheter finns i krypvindarna.

På övre plan finns två sovrum med garderober samt en klädkammare.

Badrummet på detta plan (renoverat 2008) går i ljusa färger. Badrummet har även takfönster för gott ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med handdukstork, bänkyta med handfat, spegelskåp, wc och badkar.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Byggnadsår: 1972
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Trä/tegel
Fönster: Isolerglas
Tak: Betongpannor/plåt
Grundläggning: Betongplatta på mark
Uppvärmning: Pelletsplanna (vattenburet system), två eldstäder
Ventilation: Självdrag
Renoveringar: Ny ugn (2018) Ny micro (2018) Köket (Vedum) byttes 1990/91 och då byggdes även uterummet. 2005: Byte samtliga fönster och altandörrar (Lenhovdafönster 3-glas med aluminiumklädd utsida) Byte ytterdörrar med ASSA 2000 lås Byte innerdörrar (Ekstrands ekfaner) Träjalusier insida Installation braskamin bottenvåning samt ny murad skorsten 2006: Badrum bottenvåning, med vattenburen golvvärme Ny elcentral, nya strömbrytare och eluttag 2007: Pelletspanna (dec-06), CTC Ecoflex 2008: Badrum övervåning samt nytt takfönster (Velux) Nytt tak hus (papp, läkt betongpannor, rännor och stuprör) Nytt tak sidobyggnad (takstolar med lutning, plåt) Trädgårdsförråd och pelletsförråd 2011: Spalje och trappräcke övervåning 2015: Plank mot granne i väster L-stöd mot granne i öster 2016: Plank mot granne i öster Mur, plattor och plantering mot Hejdavägen

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-10-05
Energikonsumtion: 147 kWh/m2 år.
Energiklass: E

Ekonomi

Pris: 3 995 000 kr kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2364000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1672000 kr
Värdeår: 1972
Driftkostnad: 30963 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 13000 kr
  • Vatten/avlopp: 4574 kr
  • Försäkring: 4946 kr
  • Renhållning: 1945 kr
  • Hushållsström: 6498 kr

Driftkostnaden är beräknad på två personer i hushållet. I beräkningen för uppvärmning har beräkning på cirka 6-7 pallar pellets gjorts.

Tomt

Tomtarea: 1151 kvm
Övrigt: Tomtarea 1 151 m². Lättskött och uppvuxen trädgårdstomt. Överbyggd balkong i söderläge.
Uteplats: Inglasad altan i västerläge.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Last: Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-72/6995.1 Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 07-IM1-22/147.1 Förmån: Officialservitut Väg, 07-ÖJB-288.1 Avtalsservitut Ledning Avtalsservitut Vattenledning Mm
Planbestämmelser: Stadsplan (1976-10-19)
Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 07-ÖJB-288.1
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-72/6995.1 Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 07-IM1-22/147.1

Övrigt

TV: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive ägaren själv väljer operatör.
Bredband: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive ägare själv väljer operatör.

I närområdet finns Öjaby skola och förskola, kiosk, tennisbana, bageri, pizzeria och frisör. På bara några minuter går det att ta sig med cykel till Grand Samarkand, Arenastaden, nybyggda grundskolan Pär Lagerkvistsskolan och flygplatsen.

Badrum övre plan Badrum övre plan Allrum övre plan Allrum övre plan Allrum övre plan Allrum övre plan Kamin i allrum övre plan Balkong

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.