Framnäsvägen 34

Växjö 2 995 000 kr utgångspris

Enplansvilla på Norr

Enplansvilla med en boarea på 173 kvm. 6 rum och kök varav 3-4 sovrum, garage och goda förrådsmöjligheter. Fastigheten är välskött och har endast haft en ägare.

Planlösning

Antal rum: 6 varav 3-4 sovrum
Boarea: 173 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Välkommen till denna enplansvilla på Norr. Ett bekvämt boende i ett plan på hela 173 kvm med närhet till Växjö Centrum. Villan har bland annat nya fönster och altandörrar (2012-2013).

Planlösning
I entrén finns det två stora sidofönster från golv till tak. Hallen har bra avhängningsmöjligheter i form av dubbelgarderob. I hallen samt angränsande gäst toalett är det genomgående stengolv.

Vidare i denna representationsvilla når du det stora vardagsrummet med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns även en stämningsfull öppen spis samt ett stort trivsamt matrum med plats för många matgäster. Vardagsrummet har en ljus heltäckningsmatta med gott om plats för soffmöblemang.

Köket är platsbyggt med handmålade röda köksluckor med gröna detaljer samt vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys (2014), diskmaskin, fläkt och spis samt plats för matbord.

Intill köket finns även villans tvättstuga med gott om skåpsförvaring och tvättho. Tvättstugan är utrustad med torkskåp och tvättmaskin. Här finns även en utgång till villans trädgård.

Vidare in i huset finns ett allrum med plats för soffgrupp samt TV. Det finns även ett angränsande rum som idag används som ytterligare ett allrum men som kan göras om till ett sovrum.

När man går vidare in i huset så lämnar man representationsdelen och kommer in till sovrumsavdelningen. Här finna 3-4 sovrum placerade intill varandra. Det stora sovrummet har utgång till villans trädgård i österläge. Alla sovrum har praktisk garderobsförvaring. Dessutom så finns det även en rymlig klädkammare. I denna del av huset finns det ett stort badrum med plastmatta och våtrumstapet. Det finns badkar, wc, bidé, tvättställ, separat dusch samt en stor bastu.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plan
Byggnadsår: 1971
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel och Tegel
Fönster: Isolerglas
Tak: Papp
Grundläggning: Betongplatta på mark
Uppvärmning: Direktverkande el, öppen spis
Ventilation: Självdrag
Renoveringar: 2010-2013 Bytt ut delar av träpanelen samt målning av huset (träpanel samt sockel) 2011-2013 Byte av flertalet värmeelement 2011 Ny varmvattenberedare 2012 Reparation av entré trappan 2012-2013 Byte av samtliga fönster, ytterdörr till tvättstuga samt 2 altandörrar 2014 Byte av kyl och frys 2017 Ny garageport med fjärrkontroll

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-10-24
Energikonsumtion: 126 kWh/m2 år.
Energiklass: F

Ekonomi

Pris: 2 995 000 kr kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2432000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1453000 kr
Värdeår: 1971
Driftkostnad: 40149 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 29395 kr
  • Vatten/avlopp: 4358 kr
  • Försäkring: 4032 kr
  • Renhållning: 2080 kr
  • Sotning: 284 kr

Driftkostnaden är beräknad på en person i hushållet. I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel.

Tomt

Tomtarea: 970 kvm
Övrigt: Tomtarea 970 m². Lättskött tomt med insynsskyddad trädgård.
Uteplats: Uteplats i österläge.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Ledning Mm
Planbestämmelser: Stadsplan (1966-02-09)
Rättigheter förmån: Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Ledning Mm

Övrigt

Bredband: Mobilt bredband.

Huset är besiktigat och energideklarerat under 2018.

Huset ligger med gångavstånd till centrum med affärer, restauranger och resecentrum med buss- och järnvägsstation. Flera skolor i närheten, både gymnasieskolor, grundskolor och förskolor.

Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Sovrum Sovrum Sovrum Sovrum Badrum Badrum Bastu Gäst Wc Entré Entré Kök Kök Kök Tvättstuga Tvättstuga

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.