Underfångsvägen 4

Växjö 2 495 000 kr

Hörntomtens kvaliteter och möjligheter.

Välkommen till Underfångsvägen 4 och villan med hela sju Rok med fyra sovrum. Här bor du på hörnet med rymlig tomt med en vacker natur runt om. Villan har ett inglasat uterum med infravärme, garage tvättstuga samt fina sociala ytor med murad eldstad.

Planlösning

Antal rum: 7 varav 4 sovrum
Boarea: 118 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Rumsbeskrivning: Vi välkomnas in i huset och får direkt en känsla över den fantastiska rymden. Entrén har en väl omhändertagen tre-stavs ekparkett, väggar och tak går i vita toner. Här finns avhängningsmöjligheter i form av hatthylla samt garderob.
I direkt anslutning till entrén finns en gäst-wc med våtrumstapeter och golv i en avslappnande blå ton. Här finns även ett spegelskåp till förvaring.

Villans kök har ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterytorna i två olika väderstreck. Här finns vita skåpsluckor, ett beigt stänkskyddskakel samt vita väggar och tak. Den maskinella utrustningen består kyl och frys i fullhöjd, spishäll, fläkt samt inbyggnadsugn. Kyl, frys och spishällen är bytta inom de fem senaste åren. Köket har bekväma arbetsytor på tre olika stationer. Smart intilliggande finns matplatsen med fint ljusinsläpp och plats för flersitsigt matbord.

Från matplatsen finns utgången till det ljusa och fina uterummet på östra kortsidan av huset som har solljus från öster, söder samt sydväst. Uteplatsen har större glaspartier. Infravärmare installerat i taket på altanen 2002. Här kan du också ta steget direkt ut på den grönskande tomten.

Vardagsrummet har en bra rymd med gott om plats för både soffgrupper med kompletterande fåtöljer samt matbord för de större bjudningarna. Väggar och tak är vita och på golvet återfinns det fina parkettgolvet. Rummet får ett bra ljus från fem stycken stora fönster.

Badrummet har en våtrumsmatta i mörkare ton och ljusa våtrumstapeter. Här finns kombinerad dusch- och badkar, wc, handfat, bidé samt ljusinsläpp från fönster.

Entréplan har fyra sovrum i olika storlek. Det största av sovrummen har gott om utrymme för en fullsize-säng. Här finns fördelaktig förvaring i form av tre stycken garderober.

En trappa ner hittar vi trevliga umgängesytor med utrymme för det mesta. Här finns en murad eldstad som bidrar till en extra behaglighet.
Källarplan har också praktiska utrymmen i form av klädkammare, matkällare, tvättstuga med dusch, samt förråd. Utöver det här finns ett stort hobbyrum samt verkstad.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plan med källare
Byggnadsår: 1971
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad: Trä/Tegel
Fönster: 2-glas kopplade bågar
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Direktverkande el, luft-luft-värmepump samt eldstad.
Ventilation: Självdrag
Renoveringar: Uterummet är byggt 2002. Omdränering samt asfaltering av uppfart gjort 2010.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-11-19
Energikonsumtion: 117 kWh/m2 år.
Energiklass: F

Ekonomi

Pris: 2 495 000 kr kr
Taxeringsvärde: 2138000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1432000 kr
Värdeår: 1971
Driftkostnad: 39200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 28000 kr
  • Vatten/avlopp: 3200 kr
  • Försäkring: 5500 kr
  • Renhållning: 2500 kr

Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Tomt

Tomtarea: 1058 kvm
Tomttyp: Fruktträd, häckar, hörntomt och staket
Övrigt: Tomtarea 1 058 m² (friköpt). Tomten: hörntomt med fruktträd, häckar och staket. På tomten finns även blomsterplanteringar.
Uteplats: Uteplats, inglasad, läge sydvästläge.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: (1969-08-08)

Övrigt

TV: TV-antenn.
Bredband: ADSL.

Planritningar & kartbilder

Terrängkarta Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.