Bättringsvägen 22

Växjö 4 725 000 kr eller högstbjudande

Familjevilla i Lugnet/Östra Lugnet

På ett utmärkt lugnt läge vid lekplats/grönområde finns denna välbyggda familjevilla på 164 kvm, + 37 kvm biarea. 7 r o k varav 5 sovrum. Ett fräscht boende med praktisk planlösning, stort inglasat uterum, västerläge på baksidan med ett utespa. Två badrum. Garage och fjärrvärme.

Planlösning

Antal rum: 7 varav 5 sovrum
Boarea: 164 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Familjevilla i Lugnet/Östra Lugnet
På ett utmärkt lugnt läge vid lekplats/grönområde finns denna välbyggda familjevilla på 164 kvm, + 37 kvm biarea. Ett fräscht boende med praktisk planlösning, stort inglasat uterum, västerläge på baksidan ett utespa. Garage och fjärrvärme.


Praktisk entré med klinkergolv (vattenburen golvvärme) med bra förvaring via garderober med skjutdörrar.
Till vänster om entrén finns det trevliga, praktiska köket (Marbodal) med flyttbar köksö och i taket finns spotlights. Köket är utrustat med kyl och frys (Husqvarna från 2017) i fullhöjd, diskmaskin (Siemens från 2016), varmluftsugn (Siemens 2017), micro samt fläkt. Matplats med stora fönsterpartier skänker ljus och trivsel.. Köksgolvet är belagt med ett nylagt vackert parkettgolv (mattlackad ek)som återfinns i hela villan. Entréplanet har vattenburen golvvärme, underbart för den frusne.
Vardagsrummet har en effektiv braskamin( med fläkt) som värmer upp hela entréplanet.

Det rymliga vardagsrummet har plats till både sittgrupp och matsalsmöbel och det finns utgång till det inglasade uterummet och vidare ut till trädäcket med utespa. Det finns också ett soldäck/altan med markis.

På entréplanet finns två sovrum med gardedrober.

Det helkaklade badrummet är utrustat med bubbelbadkar (från Svenska badkar), duschväggar, handdukstork, WC samt kommod.

Tvättstugan finns praktiskt placerat vid köket och fyller även funktionen som groventré. Här finns tvättmaskin (Siemens från 2017) och torktumlare (Siemens 2002).

En vitmålad trappa leder upp till övervåningen. Här är det öppet till nock och en takkupa ger extra ljus! Här finns ett allrum, tre sovrum samt en klädkammare. Väggen till det stora sovrummet mot allrummet går att ta ner om man behöver riktigt stora umgängesytor.

Badrum med kaklade väggar och plastmatta som är utrustat med dusch, WC och kommod.

Centraldammsugare och larm finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2002
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälkslag: Trä
Utvändigt plåtarbete: plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Platta på mark
Ventilation: Mekanisk frånluft

Ekonomi

Pris: 4 725 000 kr kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 3321000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2598000 kr
Värdeår: 2002
Driftkostnad: 31633 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16831 kr
  • Vatten/avlopp: 5437 kr
  • Renhållning: 2080 kr
  • Hushållsström: 7185 kr

7773 kwh el 20,23 mwh Samfällighet 100 kr om man deltar vid två tillfällen höst och vår. 139 kubik (spa plus tre ungdomar).460 *6

Tomt

Tomtarea: 603 kvm
Övrigt: Tomtarea 603 m² (friköpt).
Uteplats: stort inglasat uterum, västerläge på baksidan och här finns även ett utespa och altan med markis.
Parkering: Garage

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Växjö Domarringen S:1
Planbestämmelser: Detaljplan (2000-06-22)
Gemensamhetsanläggningar: Växjö Domarringen S:1
Hörntomt mot lekplats och grönområde. Lekstuga på tomten, i västerläge. Stora fönsterytor i vardagsrummet Utsikt över lekplats från ett av sovrummen på övervåningen. Extra takhöjd med belysning Sovrum vy mot klädkammare Stort uterum

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.