Seglarevägen 11

Växjö 3 175 000 kr utgångspris

Familjevilla på Teleborg!

Familjevilla på Teleborg. 5 r o k. varav 4 sovrum. Villan har genomtänkt planlösning med fyra sovrum samlade på övre plan. Två badrum varav ett renoverat 2010. Inglasat uterum/orangeri byggt 2012. Garage och förrådsytor.

Planlösning

Antal rum: 5 varav 4 sovrum
Boarea: 125 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Den natursköna tomten omgärdas av en vacker stenmur och en oxelhäck. Tomten ligger högt placerad med fin utsikt. Villan är belägen på gränsen till Telestad på Växjös kullar. Naturliv och sjöar finns i närheten. Skola/universitet, dagis och affärscentrum har du på kort cykel/gångavstånd. I trädgården finns en pergola och mot cykelvägen finns en oxelhäck för insynsskydd.

Entréplan
Hallen har garderober, klinkergolv och gott om plats för kläder och skor. HTH köket med köksluckor i björk. Köket är utrustat med diskmaskin (2012), micro (2013), kyl/frys, ugn (2017) och fläkt.

Groventrén med utgång mot garaget är utrustat med torktumlare, tvättmaskin, vask och klinkergolv.

Badrummet i kakel och klinker är utrustat med Hafa duschväggar (2008), wc och Vedum badrumsmöbel. I vardagsrummet ligger Kährs ekparkettgolv och detta rum är rymligt och ljust med fönstervägg och utgång till det tropiska orangeriet från Willab Garden (2012). Orangeriet har en isolerad stensättning utförd av Trädgårdstjänst i Växjö vilket även gör det till ett trevligt uterum stora delar av året.

Övervåning
Omedelbart ovanför trappan ligger en öppen yta, utmärkt som arbetshörna alternativt lekutrymme. Det finns fyra sovrum, varav det stora sovrummet har en klädkammare.

Badrummet på övervåningen är renoverat 2010 och utrustat med badkar, wc och Vedum badrumsmöbel

På tomten finns också äppelträd samt lönn och lind.

Villan har låga driftskostnader och isolerglasfönster. Uppvärmningen av klinkergolven går att styra till de timmar då de används. Centraldammsugare. Larm via Sector alarm, nuvarande ägare har haft en månadskosntad på 409 kr/månad.

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plan
Byggnadsår: 2004
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Isolerglas
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Platta på mark
Uppvärmning: Fjärrvärme, eluppvärmd klinker (i nedervåning)
Ventilation: Mekanisk frånliuft
Renoveringar: Ny inbyggd ugn (2017) Uterum/orangeri byggt (2012) Diskmaskin utbytt (2012) Uteplats med grus, stensättningsinramad, med mur och pergola (2010) Badrum helrenoverat övervåning (2010) utfört av PEAB Ny microvågsugn (2013) Duschväggar insatta i nedre badrum (2008)

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2013-10-31
Energikonsumtion: 75 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 3 175 000 kr kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2487000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1905000 kr
Värdeår: 2004
Driftkostnad: 32183 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17353 kr
  • Vatten/avlopp: 5418 kr
  • Försäkring: 6732 kr
  • Renhållning: 2680 kr

Driftkostnaden är beräknad på fyra personer i hushållet. I kostnaden för uppvärmning är även hushållsel inkluderad. Driftkostnaden är baserad på tidigare ägares kostnader. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Tomt

Tomtarea: 495 kvm
Övrigt: Tomtarea 495 m². Inglasat uterum/orangeri (Willab Garden) byggt 2012.
Uteplats: Inglasat uterum/orangeri tillbyggt (2012) från Willab Garden. På tomten finns även en pergola.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Detaljplan (2001-02-21)

Övrigt

TV: TV-antenn.
Bredband: ADSL. Fastigheten är belägen på en gata som är ansluten till Wexnets fibernät och som ingår i Wexnets höstkampanj! Priset för anslutning är 16 500 kr och då får du även fritt internet i ett år. Mer information om kampanjen hittar du på Wexnet.se.

På Teleborg bor du familjevänligt med gång- och cykelavstånd till skolor, dagis, universitet och motionsspår. Det är nära till lekplats, cykelbana och fotbollsplaner. Närhet även till Södra Bergundasjön. Busshållsplats finns på behändigt avstånd från huset.

Badrum övre plan

Planritningar & kartbilder

Entréplan Övervåning Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.