Alpgatan 31

Växjö 4 195 000 kr

Härlig skogstomt mitt i staden - Öster

Kvalitetsvilla med karaktär på populära Öster. Trevligt läge med gångavstånd till skolor allt ifrån förskola till gymnasium och Linnéuniversitetet. Gedigna material och trevliga sällskapsytor. Vacker och lättskött naturtomt som gränsar till skogsområdet Vildparken. Två stensatta uteplatser, 4 sovrum i entréplan och bra utrymmen i källare. Stort allrum som kan göras om till två separata rum. Carport, garage fjärrvärme, centraldammsugare och bredband/fiber.

Planlösning

Antal rum: 5 varav 4-5 sovrum
Boarea: 134 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

På den vackra och lättskötta naturtomten, som gränsar till skogsområdet Vildparken, ligger denna arkitektritade villan.
Huset har omsorgsfullt vårdats och renoverats, med hjälp av arkitekten Ib Wibroe, för att behålla karaktären och den klassiska känslan av kvalitet. Huset präglas av vackra, gedigna material, gedigna fönster och altandörrar i massiv ek.

Innanför entrédörrarna välkomnar en praktisk hall med extra förvaring i kapprum och klinkers vid dörren.

Till vänster om entrén ligger det stora sällskapsutrymmet i vinkel. Här finns plats för stort matsalsmöblemang och soffgrupp. Golvet har vacker stavparkett och en eldstad med insats som sprider värme. Ett stort fönster som släpper in ett härligt ljus och altandörrar ut mot en stensatt uteplats.
Det renoverade köket är ombonat med anpassade köksskåp och rejält med förvaring. Utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, kombinerad micro och ugn. Samt extra bred induktionshäll. Framför fönstret finns plats för matbord och här har man utsikt mot det vackra skogspartiet och den trivsamma, insynsskyddade naturtomten.

Intill köksdelen ligger ett avskilt sovrum som även kan användas som kontor eller gästrum, här finns också en gäst-WC och en dörr ut mot husets baksida.

Bostadens helkaklade badrum ligger placerat intill entrén och går i ljusa toner. Utrustat med vägghängd WC, dusch med glasväggar, tvättställ med stor kommod och högskåp samt spotlights i taket. Badrummet är försett med vattenburen golvvärme.

I villan finns en separat sovrumsavdelning med tre rum i bra storlek placerade intill varandra.

Källaren som nås via huset och via separat ingång utifrån har bra utrymme. Rejäl tvättstuga, förråd, matkällare och ett trivsamt hobbyrum/allrum. Här finns också en extra frys.

Byggnad

Byggnadsår: 1948
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas kopplade
Bjälkslag: Trä
Tak: Betongpannor
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Renoveringar: Reparationsarbetena på gick under i stort sett första kvartalet 1991 och här är i stora drag lite om vad som gjorts: • Ombyggnad av sovrum (4 st) med flyttning av väggar, ny inredning med garderober mm., nya tak (gips), nya golv (parkett) och överallt nya ytskikt. Renovering av samtliga innedörrar. • Nytt kök, badrum, vc med kakel golv etc. • Ny tvättstuga. • Omfattande erforderliga vvs- , el och ventilationsarbeten • Komplettering av fasader byte av färg till nuvarande enligt arkitektens förslag. • Tilläggsisolering av vindsbjälklag och värmerör i källare. Efterhand har gjorts: • Byggt om altan och entré med marktegel där ölandssten ersatts. Plattor av betong har ersatt tidigare av ölandssten på gångar. • Uppfört ny carport för två bilar samt vedbod/cykelplats. Nytt tak på garage. • Den öppna spisen har försetts med insats. • Tidigare olja och elpannor har ersatts med fjärrvärme. • Ett fast eternät för data och TV har installerats liksom plus en router för det mobila. • Huset har försetts med nytt tak och ett helt nytt tak över entré har byggts. • Ombyggnad av kök och badrum har skett ytterligare en gång och då har bl.a. köket försetts med en extra bred induktionshäll. • Markiser har monterats varav den i väster är försedd med automatik.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-05-02
Energikonsumtion: 109 kWh/m2 år.
Energiklass: D

Ekonomi

Pris: 4 195 000 kr kr
Taxeringsvärde: 2824000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1583000 kr
Värdeår: 1948
Driftkostnad: 29205 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 14822 kr
  • Vatten/avlopp: 6500 kr
  • Renhållning: 2000 kr
  • Hushållsström: 5883 kr

försäkring och sotning tillkommer

Tomt

Tomtarea: 1138 kvm
Övrigt: Tomtarea 1 138 m² (friköpt). Den ljungbevuxna tomten gränsar i öster mot naturområdet Vildparken. På våren växer det liljekonvalj och på hösten går det att plocka blåbär på skogstomten. Äppelträd och plommonträd på baksidan av huset samt björnbär på söderfasaden. Två varmkomposter + komposter för trädgårdsavfall.
Uteplats: Två skyddade uteplatser, den ena ligger i två etage och är belagd med (rött ) marktegel och plattsatta gångar som löper vidare på tomten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1962-01-08) Tomtindelning (1957-05-18)

Övrigt

TV: Fiber
Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Öppen spis Kök Kök Extra bred spishäll Badrum Badrum Stort sovrum Sovrum Sovrum Sovrum/ kontor Hall WC Hobbyrum i källare Fastighetskarta Alpgatan 31 Ute - 03

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.