Skidsvängen 25

Växjö 6 500 000 kr

Exklusiv designvilla, Sandsbrohöjden, sjöutsikt

Exklusiv designvilla ritad av Henrik Wibroe på populära Sandsbrohöjden. Spännande och praktisk planlösning i tre etage. Sjöutsikt över Toftasjön. Fantastisk belägen uteplats, generös dubbel -carport och förråd.
Livsstilsval - För den kompromisslösa familjen som önskar det bästa i både villa och läge. Närhet till sjöliv, golfbana, naturvårdsområde med motionsspår och skidspår om vintern. Tillgång till gemensam vedeldad bastu vid Toftasjön.
I Sandsbro finns förskola och grundskola. Du når snabbt Växjö Centrum med välutbyggda bil, cykel och bussförbindelser.

Planlösning

Antal rum: 7 varav 5 sovrum
Boarea: 175 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Rumsbeskrivning: En exklusiv designvilla på Sandsbrohöjden med sjöutsikt. Ritad av Henrik Wibroe, stadsarkitekt i Växjö.

I den välkomnande entrén möts du av ett vackert stengolv och spotlights i taket. Till vänster ligger tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, Electrolux från oktober 2016.

Vidare in i villan finns det praktiska köket med mycket luft. Kyl, frys, diskmaskin och micro från Bauknecht - original. Induktionshäll från varumärket Witt.
Från arbetsbänken är det en fin utsikt mot Toftasjön. Mycket ljusinsläpp ger bra ljus till köket.
En centralt placerad köksö, där du kan duka upp till buffé delar av köket och matplatsen.
Här finns plats för ett stort matbord med plats för upp till 12 personer. Golvet är belagt med stora kvadratiska ljusa klinkerplattor från november 2015.
Två altandörrar öppnar sig mot en charmig syrenberså, där du kan avnjuta morgonkaffet på sommaren.

Intill köket finns ett mysigt rum som kan användas som vardagsrum, alt. sovrum eller arbetsrum.

Nedervåningens badrum är utrustat med wc och dusch och elegant helkaklat i vitt med mörkt klinkergolv.

Öppen trappa i oljad ek binder ihop våningsplanen och leder upp till en övre hall. På detta etage finns två sovrum med rymd, högt i tak (5 m). Här finns en utgång till en insynsskyddad uteplats där man kan njuta av de stora pilträden och fågelbad.
Här finns också villans andra badrum. Även det helkaklat i vitt med mörkt klinkergolv, dusch med glasdörr, stor spegel med bänk, två garderober som går att byta ut och sätta in ett badkar.

Fortsätter man upp till det tredje våningsplanet når man två sovrum och ett stort vardagsrum.
Vardagsrummet har ett mycket härligt ljusinsläpp från de rejäla glaspartierna med utsikt över Toftasjön. Trevliga sociala ytor och en stor braskamin i täljsten, med synliga skorstensrör i aluminium, som värmer upp hela etaget och även en del av plan två. Takhöjden på ca fem meter, med stort vågrätt fönster ger en skön atmosfär.

Genom en skjutdörr tar man sig ut på terrassen som är väl tilltagen med en enastående utsikt över sjön. Här finns gott om plats för flera sittgrupper och grill. Terrassens storlek och placering gör att solen når dit under hela dagen. Ny solscreen från 2016, sol och vindsensor, räcken i glas runt hela terrassen och en trappa finns för access ner mot trädgården.

Byggnad

Typ av byggnad: Villa i flera etage
Byggnadsår: 2007
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä/ Betong
Fasad: Fibercementskivor
Fönster: Isolerglasfönster
Tak: Falsad Plåt
Grundläggning: Betongplatta på mark, underliggande isolering
Uppvärmning: Vattenburet system - Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft, tilluft via vägg/fönster
Övrigt om byggnaden: Golvvärme i alla golv. Brand och inbrottslarm, knutet till Lövestad larmcentral.
Övriga byggnader: Isolerat kallförråd med loft och utrymme för både förvaring och trädgårdsredskap. Bakom förråd finns en mindre redskapsbod med planteringsbord.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-12-18
Energikonsumtion: 138 kWh/m2 år.
Energiklass: E

Ekonomi

Pris: 6 500 000 kr kr
Taxeringsvärde: 3363000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2578000 kr
Värdeår: 2007
Driftkostnad: 35215 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 14941 kr
  • Vatten/avlopp: 8455 kr
  • Renhållning: 2000 kr
  • Hushållsström: 9269 kr
  • Sotning: 250 kr

Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar. Försäkring tillkommer.

Tomt

Tomtarea: 835 kvm
Övrigt: Tomtarea 835 m² (friköpt). Hörntomt. Trädgården består av gräsmatta och en genomarbetad slänt där du hittar, paradisbuske, pion, murgröna, avenbok, smaragdtuja, rododendron, ormöga, lammöron, lavendel, funkia, alunrot, gullviva kärleksört. Här finns också flera stenpartier.
Uteplats: Insynsskyddad uteplats och en Terrass. Terrassen är väl tilltagen med en enastående utsikt över sjön. Här finns gott om plats för flera sittgrupper och grill. Terrassens storlek och placering gör att solen når dit under hela dagen. Ny solscreen från 2016, sol och vindsensor, räcken i glas runt hela terrassen och en trappa finns för access ner mot trädgården.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Växjö Gårdsby-Tofta GA:4, Växjö Gårdsby-Tofta S:4
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-06-18)
Gemensamhetsanläggningar: Växjö Gårdsby-Tofta GA:4, Växjö Gårdsby-Tofta S:4
Skidsvängen 25 Flygbilder - 07

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta Terrängkarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.