Kvarnhagsgatan 27

Växjö 6 995 000 kr

Attraktivt läge, 20-talsvilla, på Öster

På stor hörntomt ligger den eleganta 20-talsvillan. Klassisk planlösning med flera rum i fil med vackert ljusinsläpp, burspråk, kakelugn samt ett härligt välplanerat och nybyggt inglasat uterum där man kan njuta av årstidernas skiftningar. Ovanvåningen är bostadens privata sfär och erbjuder ett allrum och tre sovrum. Stilrena badrum, renoverad (dränerad) källare med gott om förvaring samt en stor och välskött trädgårdstomt som förhöjer upplevelsen av huset ytterligare. På fastigheten finns ett stort dubbelgarage (med nya kvalitetsdörrar) med förråd. Öster är ett trivsamt område för familjen som vill bo centrumnära men också naturnära. Många av Växjös populäraste skolor ligger i närheten.

Planlösning

Antal rum: 7 varav 3-4 sovrum
Boarea: 213 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Rumsbeskrivning: Vackert belägen i den övre delen av östers gamla villakvarter med promenadavstånd till centrums pulserande utbud. På en stor och trivsam trädgårdstomt ligger Kvarnhagsgatan 27. Bostaden har genomgått varsamma renoveringar genom åren, där villans 20-talscharm har bevarats.
Du välkomnas in i en gedigen och rymlig hall med vackert stengolv. Lite längre in till vänster når du köket. Vardagsrummet och allrummet ligger i fil rakt fram. I hallen tar du dig även upp till övervåningen eller ner till källarplan. Här finns också en gäst wc.
I det ljusa köket med vita köksluckor är golv och köksö av det mörka träslaget valnöt, vilket skapar en vacker kombination. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin från märket Gaggenau och kyl och frys från Samsung.
Köket är en av husets många mötesplatser och här kan hela familjen samlas runt den trevliga köksön för att laga mat eller ta en fika.
Från köket kan man ta sig ut till trädgården och garageuppfarten genom en liten groventré.
Vidare in i villan finns matrummet och här når man även en vacker tillbyggnad i form av inglasat uterum med ljus från flera väderstreck. Uterummet som har sol från lunch till kvällskvisten. Förlänger utesäsongen och här kan man njuta av årstidernas skiftningar
Vidare runt från matrummet når man två vardagsrum i fil och de väl tilltagna sällskapsytorna i villan är perfekt för umgänge med familj och vänner. En vacker fiskbensparkett leder vägen in till det stora vardagsrummet där blicken dras till den platsbyggda bokhyllan. Här finns en kakelugn, generös takhöjd och vackert burspråk som skapar charm och ger extra ljus.
På övervåningen finns tre sovrum och ett större sällskapsrum med balkong. Det större sovrummet har ett eget helkaklat badrum med dusch, golvvärme och ångbastubad. I anslutning till de andra två sovrummen finns ett helkaklat badrum med bubbelbadkar.
Huset har även en vind med outnyttjad potential. I källaren finns stora utrymmen för hobbyrum, hemmagym och förvaringsytor. Villan är ansluten till fjärrvärmenätet och på tomten finns ett dubbelgarage med förråd.

Byggnad

Typ av byggnad: 2 plan med källare
Byggnadsår: 1922
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä, Murverk
Fasad: Träpanel
Fönster: Isolerglas 3-glas
Tak: Betongpannor, Papp
Grundläggning: Källare, Platta på mark
Uppvärmning: Vattenburen Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-10-31
Energikonsumtion: 134 kWh/m2 år.
Energiklass: E

Ekonomi

Pris: 6 995 000 kr kr
Taxeringsvärde: 3814000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2340000 kr
Värdeår: 1929
Driftkostnad: 48770 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 26153 kr
  • Vatten/avlopp: 5500 kr
  • Renhållning: 2100 kr
  • Hushållsström: 15017 kr

34,66Mwh fjärrvärme 8809 kwh el. Tillkommer ev sotning, försäkring och kommunal fastighetsskatt

Tomt

Tomtarea: 1914 kvm
Övrigt: Tomtarea 1 914 m² (friköpt). I trädgården finns päron- och plommonträd samt fem äppelträd.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1923-12-14)
Utsikt från nybyggda uterummet

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.