Skyttegatan 30

Växjö 3 895 000 kr

Häftig familjevilla i vinkel på hörntomt i sydvästläge

Väldisponerad enplansvilla i vinkel med stor källarvåning, belägen i lugnt kvarter på populära Öster.
Öppen planlösning mellan det nya köket och de trevliga sällskapsytorna, tre sovrum med möjlighet att skapa ett fjärde.
Källarvåningen erbjuder gillestuga med öppen spis och bra förvaringsytor. Stort inglasat uterum (värmegolv förberett) om ca 30 m², söderträdgård, garage och fiber.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 120 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Rumsbeskrivning: På en trevlig hörntomt i ett lugnt kvarter på populära Öster ligger denna väldisponerade enplansvilla med källare. Tilltalande och flexibla ytor med öppen planlösning och tre sovrum där möjligheten finns att skapa ett fjärde.
En ljus och rymlig hall med ett vackert parkettgolv välkomnar innanför entrédörren. Här finns det bra avhängningsmöjligheter av ytterkläder och förvaring i garderober. Direkt till vänster ligger ett sovrum. Till höger runt hallen finns en helkaklad toalett med golvvärme, dubbelkommod med stor väggspegel, wc och bidé.
Vidare in i bostaden finns de andra två sovrummen varav det ena har garderober längst hela kortsidan.
Det renoverade köket från 2017 är smart planerat med praktiska arbetsytor och köksö med spishäll, ugn och fläkt. Det ljusa köket är även utrustat med diskmaskin, dubbel diskho, kyl och frys.
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger plats för stort matsalsmöblemang. Det inbjudande vardagsrummet i vinkel har en skön atmosfär tack vare de väl tilltagna fönsterpartierna och det härliga ljusinsläppet.
Det inglasade uterummet i söderläge nås genom altandörren mellan köket och matplatsen.

En trappa leder ner till gillestugan som har en trevlig öppen spis. I källaren finns ett stort badrum med badkar, extra stor duschkabin och bastu. En stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från 2017. Källarplanet erbjuder även matkällare, förrådsutrymmen och en utgång på gaveln av huset.

Skyttegatan 30 är ett lättskött och praktiskt hem. Färdigställt för barnfamiljen.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla i vinkel med källare.
Byggnadsår: 1963
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Tegel, trä
Fönster: 3-glas
Bjälkslag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Tak från 2005 inklusive vindskivor, häng- och stuprännor och plåtningar. 2010 byttes fönsterna till 3-glas och utvändigt trä är delvis utbytt. Nytt kök 2018. Tvättstuga målad och putsad 2019.
Renoveringar: 2017 - Helrenovering av kök inklusive nymålade väggar, nytt trägolv, nya vitvaror, diskho och blandare, spishäll och fläkt. 2017 - Nymålat sovrum, samt byte av garderober. Ny dubbelkommod , spegel och belysning i badrum på entréplan. Nytt avlopp från kök och badrum. Nymålat badrum på nedervåning, ny spegel och belysning, specialbeställd duschkabin storlek 100x100 cm. 2017 - Ny tvättmaskin och torktumlare. 2017 - Fiberanslutning från Wexnet. 2017 - Service på fjärrvärmecentralen. 2018 - Målning altan utsidan. 2018 - Nymålad hall, byte av garderober. 2018 - Ny tillbyggd grind till staket i trädgård. Nytt avfallsskjul. 2018 och 2019 - Farstutrappa nymålad. 2019 - Källargolv nymålat. Ny puts och väggmålning i tvättstuga.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2017-08-22
Energikonsumtion: 112 kWh/m2 år.
Energiklass: D

Ekonomi

Pris: 3 895 000 kr kr
Taxeringsvärde: 3088000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2000000 kr
Värdeår: 1963
Driftkostnad: 30018 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 18540 kr
  • Vatten/avlopp: 5481 kr
  • Renhållning: 2105 kr
  • Hushållsström: 3892 kr

försäkring, kommunal fastighetsskatt och sotning tillkommer.

Tomt

Tomtarea: 627 kvm
Övrigt: Tomtarea 627 m² (friköpt). I trädgården finns det ett nektarinträd, äppelträd, plommonträd, björnbärsbuske och lite perenna blommor. Installerad robotgräsklippare ingår.
Uteplats: Inglasat uterum i söderläge om ca 30 km² med klinkergolv som är förberett för vattenburen golvvärme samt skjutbara glaspartier. Utanför finns ett mindre altandäck, marksten, gräsyta och ett plank mot grannarna som ger bra insynsskydd.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1962-01-08)

Övrigt

Bredband: Fiber -wexnet

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.