Bergövägen 24

Växjö 3 400 000 kr utgångspris

Välskött villa på Hov!

Välskött villa på Hov! Boende i två plan med totalt 4 sovrum. Villan har bland annat fjärrvärme, nytt tak (2013), nya fönster och altandörr i vardagsrum (2012) och renoverat badrum (2014). Villan disponerar idag drygt 214 kvm, varav 107 kvm boyta. Garage och carport samt uteplats i söderläge.

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4 sovrum
Boarea: 107 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Välkommen till denna välskötta 60-talsvilla på Hov. Ett boende nära Växjö Centrum med bland annat fjärrvärme, garage och carport, nytt tak (2013), och stort renoverat badrum med bland annat jacuzzibadkar och dubbeldusch med glasdörrar (2014). Villan disponerar idag drygt 214 kvm, varav 107 kvm boyta. På entréplan finns två sovrum och i källarplan 2 sovrum.

Entréplan
Vid ingången till huset möts du av en mur samt platsättningar vilket ger villan ett prydligt intryck. Via den nygjorda entrén till villan i trä (2015) når du villans hall.

Gäst-wc med mosaikvägg samt wc och handfat.

Till höger finns ett sovrum med trägolv.

Det andra sovrummet på detta plan har äve detta trägolv och utgång till trädäck i söderläge.

Vardagsrum i vinkel med mörkbetsat parkettgolv samt utgång till inglasat uterum i söderläge. Altandörren är ny från (2012).

Kök i originalutförande med ljusa skåpsluckor. Köket är utrustat med kyl/frys (2017), spis, fläkt och diskmaskin.

Badrummet på entréplanet är renoverat (2014) med exklusive materialval som t.ex. stora mörka klinkerplattor, bubbelbadkar, vägghängd wc, vägghängd skåpsinredning med tvättställ, dubbla duschar med glasdörrar, spotlights med dimmer, jacuzzibadkar samt tvättmaskin (2014) och torktumlare (2014).

Källare
Via separat ingång till källaren nås hallen med avhäningsmöjligheter. Till vänster finns gillestugan med öppen spis med keddyinsats, som är installerad (2018).

I källaren finns även en rejäl hall samt två separata sovrum för familjen eller för uthyrning. I hallen och sovrummen är det nya golv (2017). Mindre kök med spis samt delad kyl/frys.

I källardelen finns även en wc inredd med vägghängt badrumsskåp, wc och handfat.

Tvättstuga även i detta plan med tvättmaskin och torktumlare.

Här finns även förråd, matkällare, rum för fjärrvärmecentral, dusch i originalutförande och möjlighet att inreda en bastu (idag ett förråd).

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plan med källare
Byggnadsår: 1967
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Skalmursfasad och träpanel
Fönster: 2- och 3-glasfönster
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Grundmurar på betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme, öppen spis med keddyinsats
Ventilation: Självdrag
Renoveringar: 2012 Nya fönster och altandörr i vardagsrum ut till veranda 2013 Byte av underlagspapp, läkt och betongpannor på taket Nytt papptak på carport, garage och inglasad veranda Nya plåthuvar till skorsten och avluftningar Nya vindskivor av plåt och nya krönplåtar Nya stuprör och hängrännor Ny panel och målning av gavelspetsar Ny takpanel på carport Ny torktumlare och kyl/frys i källaren Golvbyte i hall och sovrum 2014 -Nytt badrum med ytskikt av klinker och kakel med vattenburen golvvärme, inredning med bl.a. dubbeldusch, bubbelbadkar för två, vägghängd wc-stol, nedsänkt tak med spotlights och dimmer, vägghängt skåp och tvättställ/skåp -Ny tvättmaskin och torktumlare i badrum -Ny badrumsvägg med nya fönster ut emot baksida/altan -Nya fönster i två rum i källaren 2015 -Radonsug installerad -Ny entrétrappa med räcken i tryckimpregnerat trä samt nytt tak över ytterdörr 2016 -Nytt altandäck med insynsskyddat räcke och stor trappa ut emot gräsmatta på baksidan, upphöjd i nivå till två utgångar -Ny mur, plattor, trappor i betong och brevlåda utmed Bergövägen, två nya parkeringsplatser med singel för personbil och husvagns-/husbilsuppställning -Nersänkning av avloppsbrunn och regnvattensbrunn på husvagns-/husbilsuppställningsplanen 2017 -Bullerplank utmed Mörnersväg i tryckimpregnerat trä -2 nya kyl och frys -Golvbyte i gillestugan, hall, rum och kök (källaren) 2018 -Ny braskassett (keddy) med nytt rör i befintlig i gillestugan

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-03-07T00:00:00
Energikonsumtion: 145 kWh/m2 år.
Energiklass: E

Ekonomi

Pris: 3 400 000 kr kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1712000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1131000 kr
Värdeår: 1967
Driftkostnad: 41766 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 19968 kr
  • Vatten/avlopp: 4470 kr
  • Försäkring: 6000 kr
  • Renhållning: 2080 kr
  • Hushållsström: 9128 kr
  • Sotning: 120 kr

Driftkostnaderna är beräknade på fyra personer i hushållet. Hushållselen är något högt räknad då nuvarande ägare har även värmt upp en husbil året runt.

Tomt

Tomtarea: 968 kvm
Övrigt: Tomtarea 968 m². Lättskött tomt i söderläge.
Uteplats: Inglasat uterum i söderläge samt trädädäck i söderläge.
Parkering: Garage med plats för en bil. Carport med plats för en bil. Uppfart med plats för husbil/husvagn.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1965-11-25)

Övrigt

TV: TV-antenn.
Bredband: Bredband via Wexnet.

Villan ligger nära skolor och förskolor. På nära håll finns flera gymnasieskolor. Den populära pulkabacken Tomtabacken ligger intill. Det är gång- och cykelavstånd till centrum med affärer, restauranger och Resecentrum. I samma kvarter finns busshållsplatser och det är nära till Norremarks handelsområde.

Gäst-wc entréplan Dusch i källarplan Sovrum källarplan Sovrum källarplan Wc i källarplan Pentrý i källarplan Pentrý i källarplan

Planritningar & kartbilder

Entréplan Källarplan Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.