Bergängsvägen 5

Växjö 2 795 000 kr

Familjevänlig enplansvilla (Myresjöhus)

Enplansvilla från Myresjöhusi familjevänligt område intill Öjaby skola. Här finns 3 sovrum, 1 badrum, ett gäst-WC, vardagsrum och matsalsdel mot det stora köket. Garage med förråd. Närhet till populär grundskola och Helgasjön. Sjöglimt mot Helgasjön från vardagsrummet.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 121 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Välkommen till en välvårdad 1-plansvilla på familjevänliga Öjaby. Här bor du bekvämt med närhet till en av Växjös populäraste grundskolor samt Helgasjön.

Innanför yttedörrarna möter hallen med parkettgolv i ask. Till höger finns sällskapsutrymmena med rymligt vardagsrum och kök. Rakt fram och till vänster ligger sovrumsavdelningen.

I det rymliga köket finns plats för hela familjen. Rummet får gott om ljus från flera fönster åt två håll. Här finns diskmaskin, dubbelho, ugn samt ny kyl och frys från Miele (2018).

Från köket nås det rymliga vardagsrummet med gott om plats för både matsalsmöblemanget och soffgruppen. Rummet präglas av de stora fönsterpartierna som ger ljus och liv till rummet och ramas in av eleganta fönsterbräden i marmor. Vid behov finns det också möjlighet till att göra ett extra rum. Från matplatsen når du trädgården via altandörr.

I huset finns det ett större badrum och ett gäst-WC. Det större av de två är helkaklat med stor kommod, handdukstork, dusch, massagebadkar och WC.

Villan har tre sovrum, varav två med parkettgolv i ask och väggarna med ljus tapet. I söder och västerläge finns det markiser som är sol- och vindstyrda.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plan
Byggnadsår: 1991
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp. Sjövatten för bevattning av trädgård.
Uppvärmning: Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-03-08T00:00:00
Energikonsumtion: 79 kWh/m2 år.
Energiklass: C

Ekonomi

Pris: 2 795 000 kr kr
Taxeringsvärde: 1663000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1052000 kr
Värdeår: 1991
Driftkostnad: 23638 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10203 kr
  • Vatten/avlopp: 1945 kr
  • Hushållsström: 11490 kr

Tomt

Tomtarea: 607 kvm
Tomttyp: Häckar och sjöutsikt
Övrigt: Tomtarea 607 m² (friköpt). Hörntomt mot skolan omgärdad av häckar. Härifrån får du till och med lite sjöutsikt vintertid!
Parkering: Garage med elektrisk garageport om ca 30 m² med plats för 1 bil. Matkällare med bakomliggande förråd. Centraldammsugare.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-12-06) , Ändring av detaljplan (2001-03-21)

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.