Sälja bostad i Växjö med omnejd

Hur mycket är min bostad värd? Hur lång tid tar säljprocessen? Vilka papper behöver jag ha koll på? Går du i funderingar på att sälja din bostad i Växjö så har du säkert många frågor. Vi på Åkesson Mäklarbyrå ser till att du är i goda händer och vägleder dig genom hela processen till en trygg bostadsaffär. Du behöver därför inte ha koll själv – vi guidar dig. Det gäller vid såväl försäljning av villor och bostadsrätter som vid nyproduktion, fritidshus, tomter, kommersiella fastigheter och gårdar.

Önskar du en värdering av din bostad?

Vår säljprocess

Vi besöker dig

Vi träffas i din bostad där du berättar om dina behov och önskemål. Tillsammans kommer vi fram till en marknadsföringsplan och ett upplägg som passar för just din försäljning. Vi tar oss även tid att lyssna för att hjälpa dig med ditt framtida drömboende.

Mer om vår process

Värdering

Vi gör en värdering av din bostad som baseras på läge och skick – och situationen på bostadsmarknaden. Du som säljare berättar om driftkostnader och utförda renoveringar. Vi informerar dig om besiktning och försäkring, och tillsammans gör vi upp en tidsplan för försäljningen.

Mer om vår process

Marknadsföring

När du väljer att sälja ditt hus eller din lägenhet genom Åkesson Mäklarbyrå anpassar vi marknadsföringen till din bostads unika förutsättningar, för att nå rätt målgrupp. Vi marknadsför din bostad i flera olika kanaler med en beskrivning som du har godkänt.

Mer om vår process

Visning

Vi har tidsbokade visningar för att spekulanterna i lugn och ro ska kunna gå igenom bostaden och ställa frågor till mäklaren. Vi värnar om din integritet, därför bokar vi visningarna med namn och telefonnummer. Vi har en tät kontakt med dig som säljare och uppdaterar dig om intresset för bostaden.

Mer om vår process

Budgivning

Efter visningen kontaktar vi alla som varit där. Du som säljare hålls underrättad per mail, SMS och telefon. Vi tillämpar normalt öppen budgivning, vilket innebär att bud lämnas till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till dig som säljare och till övriga spekulanter.

Mer om vår process

Kontrakt

Varken säljare eller köpare är bundna innan ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Din mäklare på Åkesson Mäklarbyrå gör i ordning alla kontraktshandlingar och hjälper till så att det inte råder några oklarheter.

Mer om vår process

Tillträde

Säljare och köpare enas om ett tillträdesdatum då bostaden ska vara klar för överlämning. Tillträdet sker på köparens bank eller på vårt kontor när både köpare, säljare och mäklare kan vara med. Vi hjälper dig med kontakter till flyttfirma och städbolag.

Mer om vår process

Reportage: Homestyling med en unik stylingsduo

Bakom ratten i en fullastad minibuss sitter inredningsstylisterna Linnéa Ekberg och Inger Åkesson på väg ut mot dagens uppdrag. Deras arbetsdag på Åkesson Mäklarbyrå innebär många besök i olika bostäder som förbereds inför försäljning. Linnéa och Inger kan göra allt från en kortare rådgivning till en full möblering av en tom bostad.

Ingen bostad eller kund är den andre lik. Varje uppdrag är unikt och deras fokus ligger alltid på att få en nöjd kund och att lyfta fram själva bostaden.

Läs hela reportaget om Linnéa och Inger

Varför sälja din bostad med oss på Åkessons

Vi är din lokala personliga mäklare i Växjö med omnejd och vi har funnit här sedan 1997. Vår kompetens i kombination med vår goda lokalkännedom gör oss till en trygg partner för dig när du ska sälja din bostad. Våra mäklare samarbetar i team för att ge dig ett försprång på marknaden. Hos oss på Åkesson Mäklarbyrå har vi kunskap och erfarenhet som omfattar allt från gårdar till bostadsrätter i stan, villor, tomter, fritidshus och nyproduktion.

  • Lokalt förankrade – Vi har stor lokalkännedom och har ett omfattande nätverk med kontakter.
  • Kvalitet – Hög kvalitet och personlig service är det som särskiljer oss. Vi tar hand om hela bostadsaffären från start till mål med noga förberedelse.
  • Erfarna – Vi har funnits länge i branschen
  • Personliga – Den enskilda försäljningen anpassas efter det enskilda uppdraget så att processen blir bästa möjliga för just din bostad

Vi förmedlar alla fastighetstyper

På Åkessons har vi kunskap och erfarenhet som omfattar allt från gårdar till bostadsrätter i stan, villor, tomter, fritidshus, nyproduktion och kommersiella fastigheter. Ta en titt på några av de objekt vi förmedlar just nu!

Önskar du en värdering eller har du andra frågor?
Kontakta oss