sälja-bostad-växjö

Hur går säljprocessen till?

Åkessons Mäklarbyrå gör det enkelt för dig som ska sälja bostad. Vi tar hand om hela bostadsaffären från start till mål och guidar dig till ett upplägg som passar dina behov. Vi tror inte på paketlösningar – varje bostadsaffär är unik. Hos Åkessons kombinerar vi kunskap och engagemang med specialistkompetens inom marknadsföring. Vi vet att det gör skillnad.

1. Vår första kontakt

Vi besöker dig och lyssnar in dina önskemål och behov. Vi ger förslag på ett upplägg för marknadsföring och tidplan som passar dina unika behov. För oss är det viktigt att lyssna på dig och även hjälpa dig med framtida drömboende.

 

2. Värdering

Det är flera faktorer som påverkar värderingen av din bostad, som läge, skick och situationen på bostadsmarknaden. Detta har vi bra koll på och vi informerar dig om besiktning och försäkring. Du berättar för oss om driftkostnader och utförda renoveringar. För att öka värdet på din bostad kan du få tips och hjälp av vår inredningsduo, som hjälpt många säljare att lyfta helhetstrycket av sin bostad inför försäljning.

 

3. Marknadsföring

För oss är det viktigt att ta reda på vad som gör just din bostad unik, så att vi kan marknadsföra den på bästa sätt till rätt målgrupp.
Vi har en fotograf som tar professionella foton och vi gör en beskrivning i text som du får godkänna. Sedan går vi ut i olika kanaler, både i print och på webben för att nå bästa möjliga spridning. Vi kan också rikta oss specifikt till en mindre målgrupp. Genom våra lokala samarbetspartners har vi ett bra kontaktnät över hela Växjö med omnejd.

 

Vi tror inte på paketlösningar – varje bostadsaffär är unik. Hos Åkessons kombinerar vi kunskap och engagemang med specialistkompetens inom marknadsföring. Vi vet att det gör skillnad.

 

4. Visning

Vi värnar om din integritet, därför har vi bokade visningar med namn och telefonnummer till besökarna. Vi värnar också om att besökarna ska få tid på sig och bli väl omhändertagna, så de i lugn och ro kan ställa sina frågor till mäklaren. För oss är det också viktigt med en tät kontakt med dig som säljare och vi uppdaterar dig om intresset för bostaden.

 

5. Budgivning

Efter visningen kontaktar vi alla besökare. Vi tillämpar normalt öppen budgivning, vilket innebär att bud lämnas till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till dig som säljare och till övriga spekulanter. Det är du som slutligen bestämmer vem som får köpa och till vilket pris.

 

6. Kontrakt

Din mäklare på Åkesson Mäklarbyrå gör i ordning alla kontraktshandlingar och hjälper till så att det inte råder några oklarheter. Varken säljare eller köpare är bundna innan ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

 

7. Tillträde

Säljare och köpare enas om ett tillträdesdatum då bostaden ska vara klar för överlämning. Tillträdet sker på köparens bank eller på vårt kontor när både köpare, säljare och mäklare kan vara med. Vi kan hjälpa dig med det praktiska, som kontakter till flyttfirma och städbolag.

Vill du veta mer om hur säljprocessen går till?