Nu blickar vi framåt

De senaste veckorna har jag och mina kollegor träffat många människor som är oroliga över sin framtid och sina anhöriga. I en tid där läget kan förändras snabbt har det blivit än mer tydligt hur mycket vi behöver varandra.

De senaste veckorna har jag och mina kollegor på Åkesson Mäklarbyrå träffat många människor som är oroliga över sin framtid, sina anhöriga, det ekonomiska läget och den lokala näringen. I en tid där läget kan förändras från dag till dag finns inte alltid givna svar, men det har blivit än mer tydligt hur mycket vi behöver varandra. Det glädjer mig att många Växjöbor stöttar det lokala näringslivet på olika sätt, och jag hoppas att vi fortsätter att hjälpas åt för att se till att Växjö är en levande stad med stort utbud av butiker och restauranger.

I vår bransch märker vi en nedgång i antalet bostadsobjekt på marknaden och under våren kommer det vara mycket färre villor och bostadsrätter till salu än vad vi är vana att se vid den här årstiden. Vi har sett samma mönster vid tidigare konjunktursvängningar och vis av detta vet vi också att försäljningen kommer att vända uppåt igen. Under tiden är det viktigt att vi visar hänsyn gentemot varandra och jag är väldigt tacksam över det sätt som alla har respekterat detta under framförallt våra visningar.

Människor som har känt tecken på sjukdom har lämnat återbud medan andra har respekterat den begränsning som vi nu har på antal besökare per visning. Med handsprit, tvål och fler tidsbokade visningar har vi försökt begränsa riskerna för smitta samtidigt som mönstret över hur fastighetsaffärer genomförs har ritats om. Allt fler försäljningar görs upp innan objektet kommer ut på Hemnet, där säljare och köpare hittar en nivå som gör båda parter nöjda.

Vi har märkt att detta sätt att genomföra fastighetsaffärer passar bra ihop med vårt arbetssätt, där man tar hand om sina kunder och visar stort engagemang och affärsmannaskap. På Åkesson Mäklarbyrå försöker vi blicka framåt, och vi söker därför efter nya mäklare som kan förstärka vårt duktiga team.

Det finns fortfarande ett stort behov av bostäder, främst bland barnfamiljer, och i dessa tider ser många en trygghet i att köpa nyproduktion Våra nyproduktionsprojekt har gått över förväntan och i stort sett allt är slutsålt i Bredvik. Till sommaren släpper vi välplanerade och flexibla radhus i Lugnets Park på 105 kvadratmeter med egen trädgård eller terrass.

Trots tuffa tider blickar vi på Åkesson Mäklarbyrå framåt. Vi vet att det vänder och till dess, glöm inte att ta hand om er själva och varandra.

Peter Åkesson, Fastighetsmäklare och VD, Åkesson Mäklarbyrå