VI BEHÖVER VARANDRA

Årets första ledare i Nytt Boende börjar med en liten vädjan. Vi lever i en annorlunda tid där vi å ena sidan njuter av årstiderna – en vit vinter med liv och rörelse ute på våra vackra sjöar och nu en härlig vår – samtidigt som många fortfarande har det tufft i pandemins spår. Även om vi nu går mot ljusare tider får vi inte glömma bort våra medmänniskor och vårt lokala näringsliv som fortfarande behöver vår stöttning.

Vi behöver varandra, vilket vi har sett under det senaste året, och vi är alla vinnare om Växjö fortsätter att ha ett levande och aktivt stadsliv. Vår fantastiska bredd av butiker och restauranger har bidragit till att Växjö idag är en attraktiv och växande kommun. Låt oss fortsätta på den vägen. Åkesson Mäklarbyrå försöker stötta näringslivet på olika sätt, och i detta nummer består vinsterna i sudoku-tävlingen av presentkort till några av våra lokala restauranger.

I tidningen träffar ni även Amy och Mattias som bor i ett av Eksjöhus nya radhus i Bredvik tillsammans med sin son Wilton. Bredvik är en formidabel succé och just nu pågår försäljning av Kärnhems femte etapp i området. Vänta inte för länge. Radhusen, som är i två plan, är mycket eftertraktade och i skrivande stund finns endast 4 av 26 radhus kvar.

Under alla år som Nytt Boende har kommit ut har vi aldrig känt ett behov av att lyfta fram att vi har högst publicerat värde bland villamäklarna i Växjö och säljer de dyraste villorna eftersom det saknar relevans för den enskilde kunden. Men efter att ha fått frågor om varför Åkesson Mäklarbyrå saknades i den lokala dagstidningens kartläggning över fjolårets dyraste villaförsäljningar känner jag mig tvungen att skriva några rader om det. Åkesson Mäklarbyrå blev aldrig tillfrågad om att medverka i lokaltidningen och jag vet faktiskt inte varför alla våra villaförsäljningar över 6,4 miljoner kronor som enligt tidningen var den dyraste villaförsäljningen 2020 aldrig redovisades. För oss har det ingen betydelse. Vårt enda fokus är att hjälpa våra kunder att göra en trygg och bra bostadsaffär. Ta hand om er.

PETER ÅKESSON