Anteliigatan 5C

Ägarlägenhet nära centrum

Visa på karta

Utgångspris: 2 600 000 kr

Ägarlägenhet
2 600 000 kr
2015
78 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Johan Isaksson

072-4024233

0470-739096

johan@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Med gångavstånd in till centrum ligger denna fantastiska ägarlägenhet på andra våningen med hiss. Här bor du med låga boendekostnader och behöver inte oroa dig för föreningens räntekostnader eftersom lägenheten inte ingår i en bostadsrättsförening, som vanligtvis är belånad. Tack vare fönster i tre väderstreck har bostaden fina ljusbetingelser. Lägenheten erbjuder två trevliga sovrum, välplanerat kök och vardagsrum, ett helkaklat badrum samt en balkong i sydvästläge.

Ägarlägenhet är precis som det låter som, en lägenhet som du själv äger! I jämförelse med den i Sverige betydligt vanligare typen av bostadsform: bostadsrätt medför det ett ökat självbestämmande och ansvar. I likhet med andra fastigheter söker du lagfart, kan pantsätta, överlåta och belåna din bostad. Pantbrevskostnad tillkommer i det fall nya pantbrev tas ut. Juridiska personer får köpa fastigheten. Du har även fritt förfogande och kan utan föreningens godkännande hyra ut, måla om, byta inredning och så vidare. Istället för medlemskap i en bostadsrättsförening ingår samtliga elva fastigheter i huset en samfällighetsförening som tillsammans disponerar över bland annat trapphus, hissar, stamledningar och tillhörande mark. Som ägare betalar du en samfällighetsavgift på 1 800 kr/månad för föreningens gemensamma kostnader. Ägarlägenheter är en vanlig bostadsform i Europa och har under senare år rotat sig i Sverige och Växjö.

Fastighetsavgift betalas först 2031.

Hallen är rymlig med mörkt klinkergolv och ljusmålade väggar som löper genom bostaden. Här finns goda förvaringsmöjligheter med såväl inbyggda garderober samt avhängningsyta till höger om entrén.

Med öppen planlösning och en avskiljande vägg från köket ligger vardagsrummet och matsalsdelen. Här välkomnas stora möblemang såsom både en trevlig soffhörna och matsalsbord för större sällskap. Vardagsrummet erbjuder ljusinsläpp från tre väderstreck och tillhörande utgång till den härliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol.

Köket är av hög kvalitet från Ballingslöv med ljusa köksluckor, mörk bänkskiva och gott om förvaring. Det är utrustat med kyl och frys, induktionshäll med fläkt, micro, ugn samt diskmaskin.

Till vänster om hallen ligger bostadens två sovrum. Med ett vackert ljusinsläpp från den franska balkongen infinner sig en hemtrevlig känsla i det primära sovrummet. Här ryms en stor säng och avlastningsbord om så önskas. Med både inbyggda garderober och en rymlig klädkammare finns gott om förvaring. Vägg i vägg ligger bostadens andra sovrum som även fungerar utmärkt att använda som kontor eller arbetsrum. Likt det stora sovrummet finns två inbyggda garderober samt plats för enkelsäng och skrivbord.

Intill hallen ligger ett stort helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, kommod med spegel ovanför, handdukstork, tvättmaskin/torktumlare samt arbetsbänk med överskåp.

Till ägarlägenheten hör ett utvändigt förråd med plats för ytterligare förvaring.

En kort promenad bort ligger Växjö City där du kan njuta av restauranger i världsklass, mysiga caféer, affärer, avkopplande behandlingar och underhållning. Resecentrum med nybyggd buss- och järnvägsstation gör det enkelt att pendla eller att utforska världen. Att ta dig till Kastrup dörr till dörr tar knappt 2,5 timmar. Från Anteliigatan har du gång- eller cykelavstånd till idrottsevenemangen på Arenastaden, shoppingen på Grand Samarkand och det vackra naturområdet Bokhultet. Det finns flera för-, grund- och gymnasieskolor i närområdet.

Fakta

Adress

Anteliigatan 5C
352 36
Växjö
Väster
Växjö domkyrkodistrikt

Allmänt om området

Storlek

3
78 m2

Ekonomi

1 604 000 kr
392 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Hyreshusmark för bostäder
392 000 kr
Hyreshusbyggnad för bostäder
1 604 000 kr
2015

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

7 500 kr
7 500 kr
Lägenhetsinnehavaren betalar för el, fiber och hemförsäkring.

Driftkostnaderna för el baseras på nuvarande ägares avtal och användning med rörligt elavtal. Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är viktigt att göra en egen bedömning utifrån dina förutsättningar.

Energideklaration

Byggnad

Minnet 16

Byggnadssätt

2015
Fjärrvärme

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Servitut

Detaljplan (2009-08-26)

Förening

Pantbrev / inteckningar

D-2015-00088405:3
1.400.000 kr
1.400.000 kr
D-2020-00530897:2
767.500 kr
2.167.500 kr

Det finns totalt 2 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 2.167.500 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber via Wexnet finns

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Anteliigatan 5C

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring