Thomas Johannisgatan 1C

Gaveltrea med fantastiska ljusbetingelser samt dubbla balkonger

Visa på karta

Utgångspris: 1 890 000 kr

Välkommen till centrum och den här lägenheten med dubbla balkonger i söder och väster. Badrum och gäst-wc, renoverat kök och vackra golv.

Bostadsrättslägenhet
1 890 000 kr
1947
71.5 kvm

10 juni

18.00 - 18.30

Boka visning

Vänligen kontakta David Palmberg - 0470 73 90 95 alt David@a-maklare.se

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till centrum och den här trean på gavel med två soliga balkonger i söder och väster. Vardagsrummet har trivsamt ljusflöde. Köket är renoverat och här finns både badrum och gästwc. Välkommen på visning!
Varmt välkomna att kontakta mig för vidare information.
David Palmberg, 0470 73 90 95 alt, David@a-maklare.se

Rumsbeskrivning: På Thomas Johannisgatan 1c ligger denna trerummare på härligt gavelläge med utmärkt ljusflöde som följd. Genomgående vita väggar och vackra golv - äldre charm möter nytt i ett bra samspel.

Vi stiger in i den stora, inbjudande hallen och möts av nylagd ekparkett i ett mönster som passar väl in i bostadens stil. Till vänster ligger en liten mindre hall med ytterligare en entrédörr, som vittnar om att lägenheten från början byggdes med möjlighet att på ett enkelt vis hyra ut ett rum. Här finns förvaring i en infälld garderob och vi når gästwcn med vackert marmorgolv och vitmålade väggar. Ett stänkskydd i vitt kakel sitter ovan handfatet, ovan toalettstolen sitter två vägghyllor.

Bredvid ligger det största av två sovrum, väl tilltaget med plats för dubbelsäng och mer där till. Härifrån kan vi ta oss ut på den första balkongen, väderstrecket är söder och många soltimmar kommer säkerligen att avnjutas här!

Till höger från hallen ligger köket som renoverats smakfullt med skåpsinredning bakom vita luckor nedtill och vita vitrinluckor upptill. Det vita kaklet i tegelförband blir vackert upplyst av dimbara spotlights som är infällda i överskåpen. Maskinparken består av induktionshäll (Asko), spisfläkt (Wasco), integrerad ugn (Gram), kombinerad kyl och frys (LG) och en infälld diskmaskin (Whirlpool/IKEA). I köket finns en köksö som skapar fina arbetsytor och skapar även ytterligare matplats.

Efter köket kommer vi till det andra sovrummet som i dagsläget fungerar som ett stort dressingroom. Här finner vi massor av klädförvaring utmed två av väggarna, både upphängning och gott om lådförvaring. På golvet ligger vackert originalbrädgolv som målats vitt.

Badrummet som vi når rakt fram i hallen renoverades i samband med stambyte 1998 och är helkaklat i med vita väggar och blått golv. Här finns dusch, vägghängd wc, handdukstork, tvättställ och spegelskåp. Utanför badrummet finns skåpsförvaring.

Lägenhetens vardagsrum är stort och ljust med fönster i två väderstreck. Här får vi plats med både soffmöblemang och matsalsbord. Balkong nummer två ligger i väster och passar således perfekt att avnjuta sommarkvällar på i gott sällskap.

Fakta

Adress

Thomas Johannisgatan 1C
352 33
Växjö
Centrum

Allmänt om området

Storlek

3
2
71,5 m2

Ekonomi

4 872 kr
inkl värme, vatten, bostadsrättstillägg i hemförsäkring

Nettoskuldsättning

237 448 kr
Beräkningen är gjord och baseras på senast tillgängliga årsredovisning.
6,45009 %
6,45009 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

300 kr
158 kr
458 kr
Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2019-05-02
116
E

Byggnad

39-3-1-7-6
Bostadsrätt
Tvättstuga samt samlingslokal

Byggnadssätt

Flerfamiljhus
1947
3-glasfönster
Fjärrvärme
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Uteplats 1: Balkong, läge söder.
Uteplats 2: Balkong, läge väster.
14 st utvändiga parkeringsplatser. Parkering finns att hyra i direkt anslutning till fastigheten (separat kö), i nuläget finns ledig plats enligt uppgift.

Tomt

Servitut

Förening

HSB Brf Kristina
Bostadsförening
729500-1551
Ej angiven
Föreningen består av 18 lägenheter med adress Thomas Johannisgatan 1a-c, fördelade på 12 stycken 2:or och 6 stycken 3:or. Sommartid har föreningen gemensamma utemöbler på innergården.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar


1998: samtliga stammar bytta, renovering av badrum
1999: renovering av tak, balkonger och yttre fasad
2001: låsbyte och installation av bredband
2003: byte av hela elnätet, ny utemiljö med nya plattor, gräsmatta, buskar och körsbärsträd
2014: källarmålning
2015: trapphus har målats och det har satts in ljudisoleringsplattor
2016: fönsterbyten och putsning av fasaden. Målning av trädetaljer och renovering av balkongerna.
2019: Energideklaration
2020: Bytt samtliga radiatorventiler
2021: Bytt lägenhetsdörrar
2021: OVK besiktning

(Föreningen planerar att renoverar samtliga badrum i förening enligt uppgift)

Internet

Ansluten till kabelnät, Comhems basutbud ingår i avgiften.
Tecknas separat och levereras av antingen Comhem eller Bredbandsbolaget.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Thomas Johannisgatan 1C

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring