Högövägen 10A

Bostadsrättsparhus nära skola, sjö och natur

Visa på karta

Utgångspris: 1 950 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 950 000 kr
2020
85 kvm

21 april

15.00 - 15.30

Boka visning

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till denna moderna och välskötta trea fördelad på två plan, belägen i natursköna Bredvik. Precis tvärs över gatan finner du Pär Lagerkvists skola, och intill ligger Södra Bergundasjön med sin rogivande natur.

En stensatt gångväg leder oss från parkeringsplatsen, runt husknuten och genom entrén till hallen. Här ligger ett ljust klinkergolv och till höger finner vi en praktisk hatthylla och en garderob. När vi tar några steg in i bostaden öppnar den upp sig och vi möts av det välkomnande köket och matplatsen. Den vitpigmenterade ekparketten med golvvärme ger en varm och inbjudande känsla på hela våningsplanet.

De ljusgråa väggarna harmonierar fint med det gråa och mycket funktionella köket. Stänkpanelen bestående av vitt kakel utgör en snygg detalj i rummet. Här finns gott om förvaringsutrymme i form av både över- och underskåp, vilket gör det enkelt att hålla ordning och organisera köksredskap och matvaror. Spotlights under överskåpen ger en behaglig belysning för matlagning och arbete. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd från Siemens, mikrovågsugn, diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt. De generösa arbetsytorna, bestående av både köksbänk och en köksö med plats för barstolar, gör köket både lättarbetat och socialt.

Matplatsen rymmer ett större matbord, vilket gör det möjligt att njuta av måltider tillsammans med familj och vänner. Från köket och matplatsen har du direkt tillgång till en stensatt uteplats i söderläge där du kan njuta av soliga luncher och trevliga grillkvällar.

Det största sovrummet ligger på entréplanet och erbjuder en generös garderob under trappan med spegelskjutdörrar. På samma våningsplan hittar vi även ett rymligt badrum som är helkaklat med ett ljusgrått klinkergolv och vita väggar. Badrummet är utrustat med en stilren kommod, ett spegelskåp för förvaring, wc och en dusch med glasväggar samt ett fönster som släpper in naturligt ljus. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt skåp för förvaring och en praktisk arbetsyta som matchar materialvalen i köket.

Vi tar trappan upp till det ljusa allrummet som är perfekt för avkoppling och långa höstkvällar framför TV:n. Fönster i två väderstreck skapar ett härligt ljusinsläpp och om du behöver en arbetsplats eller ett hemmakontor, finns det även tillräckligt med utrymme för att skapa en arbetsyta. Från allrummet når vi den tilltagna balkongen som erbjuder plats för loungemöbler. Här finns möjlighet att sätta upp en segelduk för att ge skydd mot solens strålar och skapa en svalkande plats under högsommaren.

På övervåningen finner du ett sovrum med utrymme för en dubbelsäng och ett skrivbord. Här finns också förvaring i form av en garderob. Ytterligare två garderober finns på väg till övervåningens helkaklade badrum vars färgsättning är detsamma som badrummet på entréplan. I badrummet finns badkar, wc, kommod och ett spegelskåp.

På innergården ligger ett externt förråd som tillhör lägenheten. Detta förråd ger extra förvaringsutrymme för att organisera och tillhörigheter på ett smidigt sätt. Utöver förrådet finns det även odlingslådor tillgängliga på innergården. Här kan du odla egna växter, grönsaker eller örter och njuta av fördelarna med att ha en egen liten trädgård inom räckhåll. Gräsmattan med sittplatser skapar en trevlig utomhusmiljö.

Södra Bergundasjön ligger en kort promenad bort och är en del av det fyra mil långa gång- och cykelstråket ”Växjö Runt”, en tur som bjuder på en omväxling av vackra naturmiljöer, sex olika sjöar och bostadsområden. Med bil är du snabbt ute på väg 23 som sammanlänkar Växjös olika stadsdelar och leder dig genom Sverige och vidare mot Europa. Via cykel, bil och buss är det bra kommunikation till såväl pulsen i centrum, idrottsevenemangen på Arenastaden, shoppingen på Grand Samarkand och det vackra naturområdet Bokhultet.

Fakta

Adress

Högövägen 10A
352 58
Växjö
Bredvik

Allmänt om området

Storlek

3
2
85 m2

Ekonomi

5 739 kr
I månadsavgiften ingår parkeringsplats.

Nettoskuldsättning

857 166 kr
Beräkning gjord enligt uppgifter från årsredovisning 2022
6,73037 %
6,77656 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

200 kr
450 kr
681 kr
100 kr
1 431 kr
Fast vattentillägg på 681 kr.
Elkostnad är ca 150 kr för el och 300 kr för elnätskostnad.

Driftkostnaden är individuell och varierar över iden och mellan olika ägare. Det är därför viktigt att du som intressent gör en egen beräkning efter dina förutsättningar.

Energideklaration

Ej utförd

Byggnad

03-1002
1002
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Bostadsrättsparhus
2020
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Balkong och stenlagd uteplats
Parkeringsplats

Tomt

Servitut

Förening

BRF Elins Trädgårdar
Bostadsrättsförening
769635-6190
Ej angiven
1 433
Köpare
573

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Högövägen 10A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring