Västergatan 18D

Marklägenhet i hjärtat av Växjö

Visa på karta

Utgångspris: 2 495 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 495 000 kr
2014
72 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning


Varmt välkomna till denna unika marklägenhet, belägen på en lugn och fridfull gata mitt i hjärtat av Växjö! Vi är glada att kunna presentera Västergatan 18D, en fantastisk 2:a på omtyckta Brf Mjödners Höjd, med en yta på generösa 72 kvm. Detta hem håller en hög standard, färdigställt med omsorgsfulla detaljer 2014. Parkering finns tillhörande lägenheten.

Redan när du tar första steget in i bostaden möts du av en hemtrevlig känsla. En ljus entré välkomnar dig med snyggt klinkers i grått utförande på golvet och en beige ton på väggarna. Här finns plats för sitt- och förvaringsmöbel. Rakt fram finns fina förvaringsmöjligheter i form av en rejäl klädkammare med skjutdörrar. Hallen har även ett praktiskt städskåp.

Går vi vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet. Planlösningen är öppen, vilket skapar en härlig samlingsplats tillsammans med köket och matplatsen. Vardagsrummet har gott om plats för favoritsoffan, tv-möbel och sköna fåtöljer. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet skapar en ljus och trivsam atmosfär. Från vardagsrummet når du det inglasade uterummet som är beläget i ett skönt söderläge.

Köket är modernt, stilrent och lättarbetat. Här finner du vit köksinredning, vinrött kakel ovanför arbetsytan och mörka laminatbänkskivor. Maskinell utrustning inkluderar induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, hel kyl, hel frys och diskmaskin. Förvaring finns i både över- och underskåp, och taket pryds av dimbara spotlights. I anslutning till köket finns en matplats för 4-6 personer med vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Badrummet är lyxigt med vitt kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Det är utrustat med spegelskåp, tvättställskommod, förvaringsskåp, toalett, dusch med vikbara duschväggar och handukstork.

I anslutning till badrummet finns en praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även en arbetsbänk och förvaringsmöjligheter i överskåp. Väggarna är vitmålade och golvet täcks av klinkers.

Ett mysigt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och nattduksbord. En behaglig grön ton på väggar och ekparkett på golvet skapar en behaglig atmosfär.

I anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare, vilket ger generösa förvaringsmöjligheter. Väggarna går i samma gröna ton och golvet har vacker ekparkett. Storleken ger möjligheten till att ha ett mindre kontor som nuvarande säljare delvis har använt det som.

Den Inglasade uteplatsen i söderläge på ca 10 kvm sätter verkligen guldkant på tillvaron. Här kan du njuta av härliga stunder utomhus. Här finns även infravärme som förlänger säsongen.

Huset har två ingångar, en från Västergatan där besökare kan välja mellan att ta den korta trappan eller hissen upp ett halvt plan. Strax utanför lägenheten finns barnvagns-/rollatorförråd och på källarplanet finns ytterligare förråd. Från den andra entrén har man närhet till parkering, cykelförråd och framförallt föreningens innergård med sittgrupper, pergola och gräsmatta. En perfekt samlingsplats för grannar och vänner att ta eftermiddagskaffet på eller att för själv samla ro genom att slå sig ner och njuta av en spännande ljudbok. Västergatan 18D är ett kvalitativt och praktiskt boende för alla åldrar. Här är varken bil eller cykel ett krav med tanke på närheten till centrums kommunikationsmöjligheter.

Fakta

Adress

Västergatan 18D
352 31
Växjö
Centrum

Allmänt om området

Storlek

2
1
72 m2

Ekonomi

5 178 kr
Inkl värme, bostadsrättstillägg, bredband 100/100 samt TV-paket lagom

Nettoskuldsättning

2.43 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

400 kr
160 kr
560 kr
Kostnad för försäkring tillkommer. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning utifrån sina egna förutsättningar

Energideklaration

Utförd
2018-05-18
D

Byggnad

A1102
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
2014
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Inglasat uterum i söderläge med infravärme. Ca 10 kvm
Bilplats på gården med laddbox följer lägenheten 404 kr
Övriga alternativ till parkering finns:
Carport samt garage

Tomt

Servitut

Förening

Brf Mjödners Höjd
Bostadsrättsförening
769611-6834
Ja
Köpare
I Brf Mjödners höjd bor du med promenadavstånd till Växjö centrums utbud av kultur, butiker, restauranger och caféer. Föreningen består av 30 lägenheter, fördelat på 3 huskroppar. 2 st är placerade i rektorsbostaden, 12 st i hus A närmast Ringsbergsskolan och 16 st i hus B närmast Norra Esplanaden. I garageplanet i hus B, med riktning mot Norra Esplanaden, har föreningen en lokal för uthyrning.

Bostadsrättsföreningen brukar årligen ha en gemensam julgran på innergården. Julgranständningen är en uppskattad händelse när de boende samlas.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber via Telia Kollektiv

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Västergatan 18D

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring