Hovsgatan 8A

Rymlig lägenhet med öppen planlösning mitt i Växjö city

Visa på karta

Utgångspris: 4 000 000 kr

Välkommen till Hovsgatan och det här lugna centrumläget. Här hittar vi 111 kvm med dubbla balkonger i populära och välskötta föreningen, Brf Hovsberg.

Bostadsrättslägenhet
4 000 000 kr
2013
111 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till Hovsgatan och det här lugna centrumläget. Här hittar vi 111 kvm med dubbla balkonger i populära och välskötta föreningen, Brf Hovsberg.

- Centrumläge
- Dubbla balkonger
- Tillgång till garage
- Öppen planlösning
- Generösa garderob- och förvaringslösningar
- Övernattningslägenhet
- Hiss

Varmt välkommen att kontakta David Palmberg:
0470 73 90 95
David@a-maklare.se

Vi välkomnas in i den rymliga lägenheten på en återkommande ekparkett. I direkt anslutning till entrén finns goda avhängningsmöjligheter i form av två garderober samt en walk-in closet. Rakt fram hittar vi två av lägenhetens tre sovrum. Ett lite mindre som passar utmärkt till både sovrum alternativt kontor då vi når lägenhetens en av två balkonger. Den här balkongen vetter mot väster och föreningens lugna innergård med gräsyta och stensättningar. Balkong har gott om utrymme till möblemang för att fånga upp kvällssolen. De större av de två sovrummen har plats för den större modell av säng, här hittar vi även ytterligare en walk-in closet som löser mycket av klädesbehoven.

Lägenhetens vardagsrum har en härligt öppen karaktär som genomsyras av stora fönsterpartier mot öster. Här finns plats för flera sittgrupper och matsalsgrupp. Den öppna planlösningen ger ett tydligt samspel mellan kök och vardagsrum som bidrar till en sociala känsla. Från vardagsrummet nås lägenhetens andra balkong, den här inglasad. Balkongen vetter mot öster och Linnégatan som bidrar med folk i rörelse. Vi ges alltså en möjlighet till det bästa av båda världar, utsikt mot en lugn innergård eller ”people watching”.

Lägenhetens kök har gott om förvaring genom vita luckor som samspelar mot en mörkare bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, inbyggnadsugn- och mikro i arbetshöjd samt diskmaskin.

Från vardagsrummet nås lägenhetens tredje sovrum som omfattas av skjutgarderober längs ena väggen där en är en spegelgarderob.

Lägenheten har två helkaklade badrum. Det första har dusch med välvda glasdörrar, handfat med kommod samt en handdukstork. Från badrummet nås även en separat tvättavdelningen. Här finns tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsyta. Utöver finns bra med skåpsförvaring och en diskho. Det andra badrummet har även det dusch med välvda glasdörrar samt ett spegelskåp.

Fakta

Adress

Hovsgatan 8A
352 33
Växjö
Centrum

Allmänt om området

Storlek

4
3
111 m2

Ekonomi

6 045 kr
Inkl värme

Nettoskuldsättning

622 226 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2022)
2.5296 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

550 kr
300 kr
1 085 kr
Avstämningen görs en gång om året gällande preliminära kostnaderna för vatten och el. Övrigt representerar avgiften för TV/Bredband. Kostnad för försäkring till kommer

Energideklaration

Utförd
2022-01-15
C

Byggnad

123
1103
Bostadsrätt
Gemensamhetslokal/övernattningslägenhet. Fri användning vid mötesbokningar och 200kr/natt vid övernattning.

Byggnadssätt

Flerbostadshus
2013
3-glasfönster
Fjärrvärme
FTX

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Inglasad Balkong som vetter mot öster samt en balkong mot innergården i västerläge
Bostadsrättsföreningen Hovsberg har 34 platser i P-hus och 10
utvändiga p-platser. Det kostar 650 kr per månad att hyra en garageplats och 325 kr per månad för parkeringsplats. Betalning av hyran sker via samma avi som månadsavgiften. Kösystem tillämpas men garageplats. 100 kr tillägg/mån om man vill ha laddbox i garaget. Löpande el tillkommer.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Hovsberg
Bostadsrättsförening
769609-7943
Nej
Bostadsrättsföreningen Hovsberg består av 49 lägenheter fördelade på tre flerbostadshus. Av dessa är 8 st 2:or, 15 st 3:or, 21 st 4:or, 4 st 5:or och 1 st 6:a.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Bredband 100/10 inkl router
Digital-TV Bas inklusive digitalbox. 21 kanaler ingår i basutbudet.

Kostnad för detta på 235:- läggs på månadsavgiften.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Hovsgatan 8A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring