Ekesåsvägen 95

Ljust och välplanerat parhus i Långarör

Visa på karta

Utgångspris: 2 495 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 495 000 kr
2019
108 kvm

30 maj

16.30 - 17.30

Boka visning

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till det här ljusa och välplanerade parhuset i Långarör, alldeles i närheten av Helgasjön och med grönskande natur runt hörnet. Här erbjuds ni ett smidigt och lättskött boende fördelat på fyra rum och kök, komplett med liten täppa och två uteplatser varav den ena i sydvästläge. 150 meter till Helgasjön med tillgång till strand och brygga. Energiklass B, ger möjlighet till grönt bolån och rabatt på räntan!

ENTRÉ
Vi välkomnas av en grön framsida med stensatt uppfart och uteplats i sydvästläge vid sidan om entrédörren. När vi kommer in i den ljusa och välkomnade entrén möts vi av ett praktiskt, mörkgrått klinkergolv och vita väggar. Klinkergolvet övergår till trestavsekparkett när vi kommer längre in och återfinns i hela huset utom i badrummen. Hela entréplanet har golvvärme. Till vänster finns möjlighet att hänga av sig ytterkläderna samt en garderob för ytterligare förvaring.

KÖK
Till höger om entrén har vi ett praktiskt och lättarbetat kök samt en stor köksö med plats att sitta runt. Ytterligare ett fönster ovanför diskbänken tillsammans med vita väggar, vita köksluckor, vitt kakel och ljusgråa köksbänkar ger ljus och energi när mörkret lägger sig. Köket är utrustat med spis, ugn, köksfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

SÄLLSKAPSRUM
Sällskapsrummet badar i ljus tack vare stora fönster samt en glasdörr som leder ut till en generöst tilltagen uteplats med jacuzzi. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Altandörren samt sovrumsfönster har myggnät.

SOVRUM
Vi tar trappan upp till övervåningen där vi har husets tre sovrum. Det största av sovrummen har gott om plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Intill finns en klädkammare, där väggen har flyttats för att ge plats till ett kontor. Garderoberna i klädkammaren ingår inte i köpet men kan säljas vid överenskommelse. De två mindre sovrummen ligger på andra sidan av övervåningens hall. Här får det plats med enkelsängar och skrivbord.

BADRUM
Huset har kaklade badrum med vitt kakel på båda våningsplanen. Badrummet på entréplan har mörkt klinkergolv och är det större av dem med WC, dusch med vikväggar, vit kommod med handfat och spegelskåp med inbyggd belysning. Här finns även tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaring i form av vägghängda skåp. En arbetsbänk som löper längs med ena väggen underlättar när tvätten ska tas om hand.

Övervåningens badrum har dusch (duschvägg är beställd men kan ändras om köpare istället önskar badrum), WC, vit kommod med handfat samt spegelskåp med inbyggd belysning. Ett litet fönster ger både möjlighet till dagsljus och frisk luft.

På entréplan finns det även extra förvaringsutrymme i form av ett förråd precis innan trappan upp till övervåningen.

EXTERIÖR
Husets liggande träpanel omgärdas av en avenbokshäck. En gräsmatta löper från husets framsida och runt till baksidan med ett stort trädäck (jacuzzi ingår ej men kan säljas vid överenskommelse). Här får ni plats med både matbord och loungemöbler så att man kan gå direkt från middagen till att njuta av ett bad. Från trädgården finns direktaccess till föreningens gemensamma lekplats. I trädgården finns ett externt förråd. Mot husets framsida finns sovrum och uteplats med markis.

Ekesåsvägen 95 ligger i ett barnvänligt område i Långarör. De fina gång och joggingstråken kring Helgasjön är mycket uppskattade. Här finns närhet till badplats vid Helgasjöns strand, trevliga motionsstråk i Fyllerydsskogen, Glasrikets Golfklubb, fotbollsplaner samt Sandsbro skola (F-6) och flera förskolor. Centrala Växjö nås lätt med både cykel och bil. Väljer du cykel har du cykelväg ända in till stan.

Fakta

Adress

Ekesåsvägen 95
352 71
Växjö
Långarör

Allmänt om området

Storlek

4
3
108 m2

Ekonomi

5 572 kr
Avgiften höjdes med 215 kr 2024.

Nettoskuldsättning

1 269 732 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2023)
3,571 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

1 980 kr
263 kr
2 243 kr
I elkostnaderna ingår även värme och varmvatten. Dessa kostnader baseras på bostadsrättsinnehavarens kostnader för 2022 med rörligt elavtal. Driftkostnaden är individuell och varierar över iden och mellan olika ägare. Det är därför viktigt att du som intressent gör en egen beräkning efter dina förutsättningar.

Schablonavgift för vatten med årlig avstämning gentemot faktisk förbrukning.

Energideklaration

Utförd
2021-07-21
B

Byggnad

10595-01
1001
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Parhus
2019
3-glasfönster
Värmepump-frånluft (el)
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Stensatt uppfart

Tomt

Servitut

Förening

BRF Boklok Sjötorpet I Växjö
Bostadsrättsförening
769632-3927
Ej angiven
1 433
Köpare
573

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

I samband med femårsbesiktningen (februari 2024) byttes fläkten i köket ut.

Internet

Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Ekesåsvägen 95

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring