Wieselgrensgatan 1A

Välkommen till en renoverad, central, ljus och genomtänkt trea med balkong i västerläge

Visa på karta

Utgångspris: 3 100 000 kr

Bostadsrättslägenhet
3 100 000 kr
2004
82 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Rymlig gavellägenhet på våning två i prisbelönt bostadsprojekt. Insynsskyddat med genomtänkta fönstersättningar i tre väderstreck. Inglasad balkong i västerläge ger eftermiddags- och kvällssol. Nyrenoverat kök, vardagsrum och sovrum med fina materialval. Lägenheten har dubbla wc och ett fantastiskt läge med närhet till centrum.

Från entrén kan vi antingen välja den breda välvda trappan upp till lägenheten eller så kan vi välja att ta hissen. När vi öppnar dörren till lägenheten möts vi av fria siktlinjer längs med hela lägenhetens längd och vidare ut genom ett av de många fönsterpartierna. Genomgående enstavsparkettgolv i ek och ljusamålade väggar i behagliga och genomtänkta kulörer ger en smakfull och harmonisk känsla. Direkt till höger i hallen finner vi en separat klädkammare och städskåp. Några steg in öppnar lägenheten upp sig mot kök och vardagsrum som badar i ljus från stora fönsterpartier i tre väderstreck. Köket är totalrenoverat med moderna beiga skåp och lådor, en slitstark ljus bänkskiva och stänkskydd i stenmönstrad keramik samt nya vitvaror. Köksön bidrar till extra arbetsyta och förvaring i form av skåp och vinkyl, men framförallt ett öppet och socialt utrymme mellan kök och vardagsrum.

Balkongen med skjutpartier ligger i västerläge och har fri sikt utan närliggande byggnader som skymmer kvällssolen. Här finns plats för både matbord och loungestolar och en elgrill gör jobbet när du bjudit in till grillkväll.

Lägenheten har två sovrum, där det ena har ett stort fönster, sex vita inbyggda garderober och plats för dubbelsäng. Det andra sovrummet passar bra som barnrum, kontor, gästrum eller varför inte ett TV-rum? I anslutning till hallen ligger ett helkaklat badrum med vita väggar och grått golv med golvvärme. En halvvägg avskiljer tvättpelaren (Electrolux) från wc, dusch med nya duschväggar, ny kommod, infälld spegel och vägghängda skåp. I badrummet finns ett fönster och tvärs över hallen ligger en helkaklad gäst-wc med ny kommod och skåp.

Wieselgrensgatan har 400 meter till Oxtorget med Coop, Filmstaden och resten av stadskärnan för dina fötter. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Stadsbibliotek, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar samtidigt som buss- och tågförbindelserna är praktiska.

Brf Saturnus prisades år 2005 som ”Bästa Riksbyggenprojekt” och juryns utlåtande belyser att fastigheten, som tidigare varit en skolträdgård till nuvarande Elin Wägnerskolan, är välbevarad genom stenpelare, häckar och fruktträd samtidigt som byggnadernas arkitektur präglas av omsorg för detaljerna. Ett ovanligt fördelaktigt attribut är de rymliga trapphusen som har öppet ända upp till nock och därmed skapar extra rymd. Avslutningsvis anför juryn att ”Sammantaget är Brf Saturnus ett exempel på ett ovanligt väl utformat projekt i alla avseenden, från placering av husen och utformning av marken, över hustyp och lägenhetslösningar, till detaljer både utomhus och inomhus”.

Nuvarande ägare har haft lägenheten sedan 2022 och gjorde då genomgående renoveringar:
- Totalrenoveing av kök
- Inglasning av balkong samt nytt trallgolv
- Nya golv i samtliga rum förutom badrum och wc
- Målat väggar, tak och lister i samtliga rum förutom badrum och wc
- Nya innerdörrar
- Elluttag bytta (DCL), vissa uttag är dimbara, nytt elluttag på balkong
- Ny kommod och skåp i badrum och wc samt ny duschvägg
- Matta i klädkammare
- Nya trösklar
- Byggt in garderober i sovrum

Fakta

Adress

Wieselgrensgatan 1A
352 36
Växjö
Väster/Centrum

Allmänt om området

Från Wieselgrensgatan är det en kort promenad till Oxtorget med Coop, Filmstaden och resten av stadskärnan i annalkande. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Stadsbibliotek, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar samtidigt som buss- och tågförbindelserna är praktiska. Välkommen till ett bekvämt, prisbelönt och stadsnära boende!

Storlek

3
2
82 m2

Ekonomi

5 810 kr
Inklusive värme, vatten, kabel-TV och sophantering (hushållsström och TV/internet tillkommer).
Avgiften höjdes med 7% i januari 2024.

Nettoskuldsättning

541 764 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2022)
4 %
4.00849 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

500 kr
200 kr
700 kr
Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden och mellan olika ägare. Det är därför viktigt att du som intressent gör en egen beräkning efter dina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2019-05-28
E

Byggnad

211321001-0020
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerfamiljshus
2004
2-glasfönster
Fjärrvärme
Frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Inglasad balkong
Separat kö till garageplats som kan hyras för 500 kr/månad. I vissa garage finns isolerat förråd med radiator medan andra förråd är belägna på innergården.

Tomt

Servitut

Förening

Riksbyggen Brf Saturnus i Växjö
Bostadsrättsförening
769607-8646
Ej angiven
1 433
Köpare
573

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

2021
Målning och tvättning av fasad.

Internet

Fiber via Wexnet, kabel-TV ingår i avgiften
Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Wieselgrensgatan 1A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring