Liedbergsgatan 37C

Låg avgift i obelånad förening

Visa på karta

Utgångspris: 1 595 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 595 000 kr
1959-1962
44 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Bo i en renoverad lägenhet (år 2020) med låg avgift i obelånad bostadsrättsförening. Denna etta med rymlig sovalkov gör det möjligt att bo både en och två personer i lägenheten. Köket är smakfullt renoverat och lägenheten har genomgående fina ytskikt. Med direkt närhet till Växjö city hittar vi den här moderna och renoverade ettan med sovalkov belägen i en mycket välskött förening med bra ekonomi.

Vi tar en halvtrappa upp från entrén och in genom lägenhetens ljuddämpande säkerhetsdörr till hallen. Detta utrymme har en behaglig grön ton på väggar och målade garderober med gott om förvaring. På golvet ligger en ljus ekparkett som fortsätter till köket. Redan i hallen får man en härlig känsla av lägenheten. Några steg in når vi allrummet som har två stora fönster ut mot den grönskande innergården där det under sommarmånaderna blommar ett vackert magnoliaträd. Utan att kompromissa med känslan av allrummets rymd finns en mysig sovalkov i ena hörnet. Här får ni plats med en dubbelsäng, alternativt enkelsäng och byrå/sminkbord. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett golv av asp. Allrummet har utrymme för såväl soffgrupp som matplats.

Köket renoverades ca 2020 och har genom sin L-formade arbetsbänk gott om arbetsyta och förvaring genom såväl under- som överskåp. IKEA-köket har gråa luckor och skåp, en laminatskiva i trämönster samt vitt kakel. Vitvarorna i form av kyl, frys, ugn och fläkt går i rostfritt stål. Det finns även induktionsspis och integrerad diskmaskin. Det får med enkelhet plats ett matbord med fyra stolar framför det stora köksfönstret. Längs ena väggen går en vackert mönstrad fondtapet.

Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2004. Här finns vägghängd WC, handdukstork, vit kommod, spegelskåp samt dusch med glasväggar. Det är även förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Du tar dig invändigt till källarplanet, där det finns ett externt förråd och en matkällare med eget skåp. Här kan du förvara konserver och köksredskap såsom våffeljärn eller pastamaskin, som inte används varje dag. Det finns dessutom två tvättstugor, ett mangelrum och två torkrum i huset. I byggnad 45 finns grovtvätt avsedd för mattor och annat grövre tvättgods. I föreningen finns dessutom gym, bastu, övernattningslägenhet och pingisrum.

På föreningens grönområde finns flera grillplatser och en lekplats. Under många år har Tillströms Fastighetsservice förvaltat och utvecklat fastigheterna. De befinner sig ofta i området som en trygghet och en hjälpande hand, vid behov.

Liedbergsgatan 37C har ca 500 meter till Oxtorget med Coop, Filmstaden, Tegnérgallerian med apotek, Systembolag och resten av stadskärnan för dina fötter. Till stadsbiblioteket och Café Alma har du enbart 400 meter. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Resecentrum, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar och bussen stannar längs Liedbergsgatan. På denna adress kan du med enkelhet bo utan att äga bil.

Fakta

Adress

Liedbergsgatan 37C
352 32
Växjö

Allmänt om området

Storlek

1
44 m2

Ekonomi

1 169 kr
I månadsavgiften ingår vatten, värme, TV och bredband.

Avgifterna sänktes år 2006 med 20%, år 2009 med 10%, 2012 med 10% och 2017 med 5%. För tillfället finns inga planerade avgiftshöjningar.

Nettoskuldsättning

Föreningen har ingen nettoskuldsättning.
0.18738 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

399 kr
399 kr
Föreningen har beslutat om en schabloniserad avgift för 2024 baserat på 133 kWh/månad á 3 kr. Varje lägenhet har en egen undermätare och den preliminära elförbrukningen debiteras på månadsavgiften med avstämning och avräkning varje år. Vid lägre förbrukning än 150 kWh återbetalas mellanskillnaden. Kostnad för försäkring tillkommer.

Energideklaration

Utförd
2018-12-21
D

Byggnad

100224
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1959-1962
Fjärrvärme
Självdrag och mekanisk frånluft i badrum

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Föreningen har 165 garageplatser (varav några varmgarage) och 101 parkeringsplatser. Det är separat kö för garageplats och parkeringsplats, för närvarande är det stor sannolikhet att få tillgång till bilplats i nära anslutning till tillträdet. Till garage kan portöppnare med fjärrkontroll hyras.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Växjöhus nr 4
Bostadsrättsförening
729500-3136
Nej
En av Växjös populäraste föreningar med centralt läge och låga avgifter! I föreningen finns 384 bostadsrättslägenheter. I föreningen finns också cykelförvaring, miljöhus, övernattningslägenhet (200 kr/natt) samt gym (300 kr/år), bastu och pingisrum. På områdets innergårdar finns bl.a. grillplats, lekplats och boulebana.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för detaljrik information - https://www.vaxjohus4.se/

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

TV via ComHem
Via Bahnhof 1000/1000 Mbit

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Liedbergsgatan 37C

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring