Långa gatan 71

Modern trerumslägenhet i markplan med trädgård och uteplats

Visa på karta

Utgångspris: 2 375 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 375 000 kr
2007
78 kvm

28 april

10.00 - 10.30

Boka visning

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning


Välkommen till den här ljusa och välskötta trerummaren belägen på en lugn gata på Biskopshagen. Här bor du med sjöar och grönområden runt hörnet och med promenadavstånd in till centrum.

Vi välkomnas in i en hall med ljusa väggar och mörkt klinkergolv med golvvärme. Direkt till vänster har vi en hatthylla och klädhängare som hjälper till med att hålla ordning på skor och ytterkläder. Hallen öppnar upp sig mot det ljusa köket och vardagsrummet i öppen planlösning. Stora fönsterpartier och en utgång ut till den insynsskyddade trädgården med uteplats ger en ljus och luftig känsla.

Köket är lättarbetat med gott om skåp och bänkytor. Utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, ugn, mikrovågsugn samt spis. Från köksön blickar vi ut över vardagsrummet som erbjuder gott om plats för både matbord och soffgrupp. Lägenheten har stora fönsterpartier ut mot uteplatsen i österläge. Under ljusa, varma sommardagar flyttar du lätt ut middagen till den stenlagda uteplatsen utanför vardagsrummet. Uteplatsen övergår i en gräsmatta, lagom stor för att odla eller för familjens lek.

Lägenheten har två sovrum. I det större av sovrummen finns en skjutdörrsgarderob och plats för en dubbelsäng. I lägenhetens andra sovrum, som även lämpar sig väl som kontor, finns plats för säng och skrivbord. Även här finns en skjutdörrsgarderob. Utanför sovrummen finns en klädkammare för ytterligare förvaring.

Det helkaklade badrummet med golvvärme är stort och inbjudande med badkar, handdukstork, toalettstol och handfat med kommod. I en del av badrummet finns en tvättmaskin och torktumlare samt praktisk bänk och skåp.

På framsidan finns en mindre uteplats i västerläge där du kan njuta av kvällssolen.

Fakta

Adress

Långa gatan 71
352 59
Växjö
Biskopshagen/Söder

Allmänt om området

På Biskopshagen befinner man sig endast en kort promenad från barnomsorg och skolor. Ett stenkast bort ligger Bokhultet med dess omgivningar som erbjuder ett härligt natur- och friluftsliv. Barn finner många spännande aktiviteter i närområdet med bostadsrättsföreningens egna lekplats. I närheten finns även fotbollsplaner, tennishall och Kala Höjden. På sommaren erbjuder Strandbjörket både lek och bad och man har alltid nära till ett café eller picknick i området. Dessutom bor man nära Växjösjöns härliga promenadstråk.

Storlek

3
2
78 m2

Ekonomi

5 196 kr
I månadsavgiften ingår kabel-tv (Tele2 tidigare COM Hem). För värme och vatten debiteras medlemmarna en preliminär avgift som justeras varje halvår.

Nettoskuldsättning

729 264 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2022).
3,06 %
3,062 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

520 kr
700 kr
1 220 kr
Kostnad för uppvärmning och vatten/avlopp är tillsammans 520 kr/månad.

Energideklaration

Utförd
2024-03-13
F

Byggnad

73-71
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerfamiljshus
2007
Fjärrvärme
FTX-system

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Stensättning och gräsmatta i österläge. Mindre stenlagd uteplats i västerläge.
Carport ingår i avgiften.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Biskopshagen på Söder i Växjö
Bostadsrättsförening
769613-2963
Ej angiven
1 433
Köpare
573
Bostadsrättsföreningen Biskopshagen på Söder ligger i norra delen av Biskopshagen med centrum på promenadavstånd. I Biskopshagens närhet finns flera sjöar, naturreservatet Bokhultet och på väg mot centrum Strandbjörket med tillgång till tennis, lekplats och Café.

Föreningen har 27 lägenheter fördelade på sex stycken tvåvåningshus. Lägenheterna har mellan 3-6 r o k. Lägenheterna har förråd och carport. På baksidan av husen finns en grönyta och lekplats med gungor och sandlåda. Föreningen bildades 2005 och inflyttning skedde under 2007.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av PHM Redovisning AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Axcell Fastighetspartner.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

2024
Bänkskiva i kök slipat och oljat
Köksö slipad och oljad

2023
Gjort iordning framsidan av lägenheten med grussättning och sittplats för kvällssol

2022
Ny diskmaskin

2021
Golvet i lägenheten har bytts ut
Ny tvättmaskin

2018
Ny micro

Internet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Långa gatan 71

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring