Liedbergsgatan 45D

Låg avgift i obelånad förening

Visa på karta

Utgångspris: 1 950 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 950 000 kr
1959-1962
54 kvm

25 april

17.00 - 18.00

Boka visning

Vänligen kontakta David Palmberg - 0470 73 90 95 alt David@a-maklare.se

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Orolig för höjda räntor? Bo högt upp med låg avgift i obelånad bostadsrättsförening. Med direkt närhet till Växjö city hittar vi den här moderna tvårummaren belägen i en mycket välskött förening med bra ekonomi. Tack vare att lägenheten är belägen högt upp når solens strålar över takåsarna och vardagsrummet får ett härligt ljusinsläpp. Därutöver erbjuder lägenheten en inglasad balkong i söderläge och välplanerad planlösning, vilket gör det lätt att trivas här!

I hallen ligger ett mörkt klinkergolv som därefter övergår till ekparkett som återfinns i hela lägenheten förutom i badrummet. Till höger finns tre vita garderober som håller ordning på ytterkläder och skor. I övrigt är väggarna vitmålade.

Direkt till vänster har vi sovrummet placerat i svalt norrläge. Väggarna är vitmålade förutom en mörk fondvägg. Längs ena väggen finns det garderober med skjutdörrar i spegelglas.
Fortsätter vi förbi sovrummet kommer vi till köket som är lättarbetat med gott om förvaring och bänkyta. Köksluckor i ek, svart mosaik ovanför de svarta granitskivorna där det svarta bryter fint mot de varma trätonerna. Över diskhon finns två vitrinskåp med belysning som vackert lyser upp glas och koppar. Vid fönstret finns det plats för ett matbord. Köket är utrustat med induktionshäll, kyl och frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och fläkt.

Vardagsrummet är tilltaget med plats för såväl soffgrupp som matplats. På golvet ligger parkettgolv i original. Härifrån når vi den inglasade balkongen i soligt söderläge med utsikt över ett av föreningens grönområden. Skjutpartierna med gardinskenor förlänger säsongen och gör det trivsamt att sitta här såväl under tidiga vårdagar som vid gassande sol med en glass i handen i juli. Under de kallare årstiderna är det behagligt att sätta igång infravärmen.

Lägenhetens badrum är helkaklat med svart klinker och ljust kakel i marmorimitation. Här finns dusch, wc, kommod, spegelskåp och handdukstork samt en tvättmaskin.

Du tar dig invändigt till källarplanet, där det finns ett externt förråd och en matkällare med eget skåp. Här kan du förvara konserver och köksredskap såsom våffeljärn eller pastamaskin, som inte används varje dag. Det finns dessutom två tvättstugor, ett mangelrum och två torkrum. I byggnad 45 finns grovtvätt avsedd för mattor och annat grövre tvättgods. På föreningens grönområde finns flera grillplatser och en lekplats. Under många år har Tillströms Fastighetsservice förvaltat och utvecklat fastigheterna. De befinner sig ofta i området som en trygghet och en hjälpande hand, vid behov.

En kort promenad från Liedbergsgatan 45 D har vi Oxtorget med Coop, Filmstaden, Tegnérgallerian och resten av stadskärnan för dina fötter. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Resecentrum, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar och bussen stannar längs Liedbergsgatan. På denna adress kan du med enkelhet bo utan att äga bil.

Fakta

Adress

Liedbergsgatan 45D
352 32
Växjö
Centrum

Allmänt om området

Liedbergsgatan 45D har ca 600 meter till Oxtorget med Coop, Filmstaden, Tegnérgallerian med apotek, Systembolag och resten av stadskärnan för dina fötter. Till stadsbiblioteket och Café Alma har du enbart 400 meter. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Resecentrum, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar och bussen stannar längs Liedbergsgatan. På denna adress kan du med enkelhet bo utan att äga bil.

Storlek

2
1
54 m2

Ekonomi

1 516 kr
I avgiften ingår värme, VA, bredband, ip-telefoni och kabel-tv.

Nettoskuldsättning

-72937 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2022)
0,24 %
0,23552 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

450 kr
450 kr
Kostnad för försäkring tillkommer. Föreningen har beslutat om en schabloniserad avgift för 2023 baserat på 150 kWh/månad á 3 kr. Varje lägenhet har en egen undermätare och den preliminära elförbrukningen debiteras på månadsavgiften med avstämning och avräkning varje år. Vid lägre förbrukning än 150 kWh återbetalas mellanskillnaden.

Energideklaration

Utförd
2018-12-21
D

Byggnad

100331
Bostadsrätt
Tillhörande förråd, 12 tvättstugor, 6 miljöhus/cykelrum, 5 låsbara cykelhus, 1 övernattningslägenhet, gym.

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1959-1962
Fjärrvärme

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Inglasad balkong i söderläge!
Föreningen har 98 parkeringsplatser samt 165 garage (både varm- och kallgarage). Kontakta vicevärdarna för att ställa dig i köplats. Månadshyran för varmgarage är från den ´01 januari 2023 ca 416:-, kallgarage ca 305 kr och parkeringsplats 150:-.
Du kan få en portöppnare med fjärrkontroll till ditt garage mot att hyran för garaget höjs med 80 kr per månad.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Växjöhus nr 4
Bostadsrättsförening
729500-3136
Nej
En av Växjös populäraste föreningar med centralt läge och låga avgifter! I föreningen finns 384 bostadsrättslägenheter. I föreningen finns också cykelförvaring, miljöhus, övernattningslägenhet (200 kr/natt) samt gym (300 kr/år), bastu och pingisrum. På områdets innergårdar finns bl.a. grillplats, lekplats och boulebana.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för detaljrik information - https://www.vaxjohus4.se/

Pantbrev / inteckningar

RenoveringarRenoveringar gjorda av föreningen:
2004 Stambyte och badrumsrenovering.
2010-2014 Fönsterbyte har skett kontinuerligt under dessa år.
2013 Sortering av matavfall införs.
2016 Byte av kulvertar och ny träpanel på några av garagelängorna.

Internet

Tele2 digitala kabeltvnät. Kostnad för kabeltv ingår i avgiften
Alla lägenheter har tillgång till internet med 1000/1000Mbit från Bahnhof. Kostnaden för internet ingår i avgiften

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Liedbergsgatan 45D

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring