Drottninggatan 12

Modern och välplanerad trerummare, med möjlighet till fyra rum, centralt i Växjö

Visa på karta

Utgångspris: 2 995 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 995 000 kr
2016-2017
99 kvm

30 maj

18.00 - 18.30

Boka visning

Extra kontakt

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till den här moderna och välplanerade trerummaren med möjlighet till fyra rum. Här bor du bekvämt med stora sällskapsytor, inglasad uteplats mot den mysiga innergården och med Växjö för dina fötter. Med två ingångar varav den ena i anslutning till sovrum med eget badrum finns möjlighet till uthyrning av rummet.

Vi stiger in en välkomnande och praktisk hall med gott om förvaring i form av inbyggda skjutdörrsgarderober och klädkammare. På golvet ligger antracitgrå Höganäsklinker som därefter övergår i en mattlackad trestavsparkett i ek från Kährs. Väggarna har, liksom i resten av lägenheten smakfulla och moderna nyanser. Några steg in öppnar lägenheten upp sig mot köket och det generöst tilltagna sällskapsrummet. Den öppna planlösningen med ljusinsläpp från norr till söder ger ljus och energi åt rummen.

Till höger har vi det sociala och välplanerade Marbodalköket i vitt med köksö som vetter ut mot vardagsrummet. Ovanför köksbänkarna sitter vitt, liggande kakel och sammanhållna väggytor ger plats för vitrinskåp. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och köksfläkt. Allt i rostfritt utförande från Siemens utom köksfläkten som är från Bosch. I anslutning till köket finns en stor matplats som gör det lätt att samla familj och vänner kring middagsbordet. Behöver man ett tredje sovrum är det här utrymmet ursprungligen tänkt som detta och kan lätt avskiljas från köket. Från köket blickar vi ut över centrala Växjö tack vare att den här delen av lägenheten befinner sig en våning upp.

Det stora sällskapsrummet med plats för soffgrupp ligger till vänster när man kommer in i lägenheten. Härifrån kommer man ut till den inglasade uteplatsen som ligger i markplan. Soligt söderläge gör det här till en härlig plats för avkoppling. Läget på markplan gör att man har direktaccess till den mysiga innergården. Något som gör det lätt när man vill grilla eller gå ut med hunden.

Lägenhetens två sovrum har fönster ut mot den lugna innergården och gott om plats för dubbelsäng. Det ena sovrummet har separat ingång (med möjlighet till olika lås) från trapphuset och badrum i direkt anslutning. I och med detta finns det möjlighet att bekvämt hyra ut det här rummet. I det andra sovrummet finns det generöst med förvaring i form av en klädkammare.

Med två badrum löper morgonens logistik smidigt på. Båda badrummen är helkaklade med vitt kakel och ljusgrå klinker. I taket finns infällda spotlights. Badrummet som ligger i anslutning till sällskapsrummet har dusch med vikväggar, WC, handfat med kommod samt spegelskåp med inbyggd belysning. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare (Siemens) under en praktisk arbetsbänk och vägghängda skåp. Det andra badrummet når vi från sovrummet som har egen ingång från trapphuset. Även här finns dusch med glasvägg, WC, handfat samt spegel med inbyggd belysning.

Till lägenheten finns dessutom ett externt förråd.

Söder är ett av Växjös attraktivaste områden, här bor du med närhet till det mesta. En kort promenad bort ligger Växjö City där du kan njuta av restauranger i världsklass, mysiga caféer, affärer, avkopplande behandlingar och underhållning. Lasarettet liksom Resecentrum med nybyggd buss- och järnvägsstation ligger bokstavligt talat ett stenkast bort, det sistnämnda gör det enkelt att pendla eller att utforska världen. Att ta dig till Kastrup dörr till dörr tar knappt 2,5 timmar.

Flera av Växjös populäraste skolor ligger på Söder. Strandbjörket har en stor och populär lekpark för barnen. Här finns dessutom Strandbjörkshallen där Växjö TS huserar, vilka bland annat erbjuder tennisbanor (ute och inne), padelbanor och idrottshall. Intill ligger Växjösjön som har blivit en riktig pärla för Växjöborna. Runt sjön finns promenadstråk och flera vackra platser att slå sig ner på samt en badplats. Boendet har även närhet till Bokhultets naturreservat och andra vandringsleder.

Fakta

Adress

Drottninggatan 12
352 29
Växjö
Söder

Allmänt om området

Storlek

4
2
99 m2

Ekonomi

5 543 kr

Nettoskuldsättning

890 803 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2023)
2,419 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

514 kr
150 kr
266 kr
930 kr
Driftkostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning mellan perioden 2023-04-01 till 2024-03-31.

Driftkostnaden är individuell och varierar över iden och mellan olika ägare. Det är därför viktigt att du som intressent gör en egen beräkning efter dina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2019-02-25
69
C

Byggnad

N3 1002
1002
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
2016-2017
Isolerglasfönster
Fjärrvärme
Till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Föreningen har tillgång till 29 st garageplatser, varav 17 st i eget garage (1200kr/månad) och 12 st i WTC garage (1000kr/månad). Det är det separat kö till garageplatserna.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Södra Station Växjö
Bostadsrättsförening
769629-2395
Ej angiven
1 433
Köpare
573
Föreningen äger fastigheten Pilgrimen 3 i Växjö som uppfördes 2017. Fastigheten består av 53 lägenheter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Den administrativa förvaltningen ombesörjs av AB Jönköpingsbostäder.
Föreningen har tillgång till 29 st garageplatser, varav 17 st i eget garage (1200kr/månad) och 12 st i WTC garage (1000kr/månad). Det är separat kö till garageplatserna.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Drottninggatan 12

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring