Bygg ditt drömboende i en lantlig idyll 10 minuter från Växjö Centrum

Visa på karta

Utgångspris: 1 295 000 kr

1 295 000 kr

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Johan Isaksson

072-4024233

0470-739096

johan@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

I idylliska Älmåsen, 6 kilometer från centrala Växjö, har du nu möjligheten att bygga ditt drömboende. Här kan ett tvåvåningshus och garage uppföras, positivt förhandsbesked (FÖRH.2022.780) finns, vilket ger dig chansen att på egen hand utforma dina drömmars hus. Tomten som säljs ligger längst norrut (Billa 2:54).

Omgärdad av skog och hästhagar med närhet till Högstorp saluförs en tomt om drygt 2 000 kvadratmeter. Tomtens baksida har eftertraktad eftermiddags- och kvällssol. Skolbussen går till Högstorps skola och 400 meter bort går Länstrafikens bussar till Växjö och Kosta. På sikt finns möjlighet till stallplats, ca 200 meter bort.

Älmåsen har ett lantligt läge med bekvämt avstånd, såväl med cykel som med moped och bil, till skolor, fritidsaktiviteter och service. Däribland Hemköp och Preem, Fylleryds Naturreservat med flera motionsspår, Åbo IP med fem fotbollsplaner, Glasrikets golfklubb och Lövåsens Skjutbana.

Köparen bekostar vatten/avlopp genom infiltrering. Säljaren står för avstyckningskostnader för tomten. Fiber via Wexnet finns i gatan, anslutningsavgift ca 25 000 kr. Geologisk undersökning är genomförd. I området finns två möjliga gravar, L1954:4737 och L1954:5323. L1954:4737 sträcker sig sannolikt in i undersökningsområdets norra del och skall undvikas. Det samma gäller för L1954:5323. Om åtgärder i framtiden berör dessa ytor, krävs ytterligare tillstånd för detta enligt 2 kap. Kulturmiljölagen (1988:950).
I övrigt är området fritt att exploatera från dag som ovan. I bilagda dokument finns förhandsbeskedet samt yttranden.

Det går bra att besöka tomten på egen hand.

Kontakta ansvarig mäklare, Hanna Jönsson, för mer information!

Fakta

Adress

Allmänt om området

Storlek

Ekonomi

2023
345 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
345 000 kr

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

Energideklaration

Byggnad

Byggnadssätt

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Servitut

Fornlämning (2 st)

Förening

Pantbrev / inteckningar

Det finns totalt 0 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 0 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Köpare bekostar, tillsammans med granne där hus ska uppföras, gemensam infiltrationsanläggning. Köpare bekostar tillgång till vatten, genom brunn.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av:

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring