Rådmansgatan 1

Arkitektritat hus på väster

Visa på karta

Utgångspris: 12 000 000 kr

En av Växjös vackraste och mest exklusiva enplansvillor beläget på Västers höjder mitt i centrala Växjö.

Friliggande villa
12 000 000 kr
2016
852 kvm
227 kvm
5

4 juni

16.30 - 17.30

Boka visning

Vänligen kontakta Peter Åkesson Tel 0704956142 e-post peter@a-maklare.se

Extra kontakt

Katarina Åkesson

070-090 46 16

0470-73 90 94

Katarina@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till en av Växjös vackraste och mest exklusiva enplansvillor belägen på Västers höjder mitt i centrala Växjö.
Den gamla bilverkstan i tegel som ursprungligen ritades av den omskrivna arkitekten Paul Boberg har förvandlats till ett av Växjös absolut vackraste hem. Här har arkitekten Anders Larsson tillsammans med de nuvarande ägarna mejslat fram en byggnad i tre längor med U-form där modern arkitektur möter avslappnad och välkomnande elegans. Huset utmärker sig bland annat genom sitt generösa användande av elegant och vacker hors, outslitlig Ölandskalksten, inomhus och robust bohusgranit utomhus. Kombinationen ger huset en exklusiv och tidlös karaktär som genomsyrar varje del av fastigheten.

Husets längor omfamnar en vacker, gatstensbelagd privat innergård där rofylld avskildhet råder. Från i stort sett alla rum i huset har man direkt access till denna oas med bland annat uteplats med trädäck under en skyddande pergola. Här uppstår ett naturligt flöde mellan ute och inne och de stensatta golven inomhus gifter sig vackert med utsidans stenläggningar. I den arkitektritade och välplanerade lummiga men lättskötta trädgården hittar vi även vackra blomsterrabatter och fruktträd samt en trevlig liten köksträdgård där färska kryddor frodas. Ett väl tilltaget murat utekök med vedeldad pizzaugn, rök och en stor kolgrill står redo att omvandla middagstankar till en fest för vänner och familj. Tomtens maximala användning är märkbar, med huset som sträcker sig hela vägen till två av fastighetens tomtgränser. Villan är besiktigad.

När vi anländer till huset öppnar vi den svarta järngrinden och går längs med den gatstensstensbelagda gången ner till huvudbyggnaden. Här möts vi av vackra handtillverkade ytterdörrar av massiv teak, ett gediget handarbete. Den rymliga walk-in-closeten som ligger precis vid en av husets två entréer välkomnar med gott om förvaringsutrymmen för ytterkläder, väskor etcetera. Hallen (galleriet?) är själva hjärtat i det u-formade huset, där alla rum och delar möts. I de lägsta delarna av huset är takhöjden hela 2,7 m och i det stora kombinerade köket och vardagsrummet löper taket hela vägen upp i nock vilket ger en imponerande takhöjd på upp till 3,8m. Huset innehar många helglasade parytterdörrar som skapar gränslösa övergångar mellan ute och inne. Såväl inomhus som utomhus imponeras vi av en väl genomtänkt och påkostad ljussättning med närmare 120 infällda LED-spotligts som tillsammans skapar en mycket trevlig ljusmiljö. I huset finns det även larm och Cat 6 nätverk.

Ryssbyköks handgjorda kök och tvättstuga är en fantastisk investering om man vill ha en köksmiljö som uppmuntrar till samvaro och som till fullo lever upp till moderna krav på funktionalitet, kvalité och design. Köket är tillverkat av massiv vitlaserad ask och teakbetsad ek där samtliga vitvaror är integrerade, vilket skapar en luftig och naturlig känsla. Köket är ritat efter en miljö som uppmuntrar till samvaro. Detta har Ryssbykök tagit fasta på och det är tydligt att köket är tänkt att användas. Den stora Köksön i teakbetsad ek och med bänkskiva av hors med infälld diskho ger gott om plats för matlagning och bakning. Köksön erbjuder även två sittplatser där man bekvämt kan avnjuta en kopp kaffe, eller varför inte ett glas vin samtidigt som man småpratar med den som för dagen fått äran att stå vid spisen? Den gigantiska induktionsspisen (Falcon Nexus) som är hela 110 cm bred är definitivt en imponerande syn. Under de fem stora kokzonerna finns även tre ugnar. Diskmaskinen är placerad i ergonomisk höjd intill den stora diskbänken i rostfritt. När det kommer till förvaring finns det gott om utrymme i detta kök. Det stora walk-in skafferiet ger plats för allt från förvaring av torrvaror till köksredskap, och här finner vi även en vinkyl.

I bostaden breder sig fyra rymliga sovrum, varav två som idag används som kontor. Det vitlaserade en-stavsgolvet i ek är genomgående i samtliga fyra sovrum. Ett av sovrummen slår upp dörrarna till en privat walk-in-closet, där varje nödvändighet förvaras med omsorg. Här möter fötterna den mjuka heltäckningsmattan som är återkommande även i husets andra walk-in-closet. Husets master bedroom bjuder på mängder av hemtrevligheter med eget badrum (en suite) och integrerad AC för svalka sommarens varma dagar och nätter. Här finns något för alla som vill ha en god natts sömn eller bara en plats att känna sig hemma på. Notera också detaljerna i badrummen, där du hittar osynliga handdukstorkar smart inbyggda i väggarna. I tvättstugan återkommer handtillverkad inredning från Ryssbykök, här vitmålade träluckor som erbjuder väl tilltaget med förvaring men som även döljer husets teknik såsom fjärrvärme- och el centraler. Tvättmaskin och torktumlare är placerade i praktisk ergonomisk höjd och döljs elegant av ett draperi. Här bakom hittar vi även ett torkskåp. Förutom husets två stora badrum finns även en strategiskt placerad och väl tilltagen gästtoalett med schackrutigt tumlat marmorgolv.

Från husets andra stora badrum med en stor härlig dubbeldusch når du ut till en lummig secret garden med bland annat en bubbelpool som smyckas av ett rymligt trädäck - ett perfekt ställe att koppla av på efter en lång dag. Här gömmer sig också ett förråd - en gång i tiden var det ett fartfyllt verkstadsområde, men efter några år av stillhet så har det nu blivit ett perfekt rustikt förråd för trädgårdsredskapen. Den lummiga uteplatsen som man möts av på husets framsida är ett paradis för grillälskare med utekök som inkluderar både grill, pizzaugn och rökugn. Precis intill finns en mysig pergola under glastak med plats för en loungegrupp och är en utmärkt plats att umgås på såväl som en solig vårdag i april som en magisk sommarkväll i juli.

Solstrålar dansar över den gatstensbelagda uppfarten där fyra till fem bilar får plats. Intill skymtar ett garage som har plats för ytterligare en bil. Garaget har såväl ett varmförråd som ett kylrum - dess dofter av kalla drycker och förfriskningar når näsan. Här är det förvaring av mat, snacks och drycker - som ett riktigt stort extra kylskåp!
Allt känns så välorganiserat och välplanerat i detta hus, det är tydligt att varje detalj har handplockats med omsorg och tanke. Denna enplansvilla är en av de mest attraktiva just nu - en helt unik oas i den livliga staden.

Fakta

Adress

Rådmansgatan 1
35236
Växjö
Väster
Skogslyckan

Allmänt om området

Storlek

5
4
227 m2
32 m2

Ekonomi

2021
3 681 000 kr
1 154 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 154 000 kr
Småhusbyggnad
3 681 000 kr
2016

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

18 965 kr
25 840 kr
5 860 kr
2 800 kr
53 465 kr
Total elförbrukning 10 700 kWh inkluderat 3 000 kWh för laddning av el och hybridbilar.

Energideklaration

Utförd
2023-09-29
C

Byggnad

Gullvivan 14
Äganderätt

Byggnadssätt

1-plan
2016
Puts (2-stegs tätad med luftspalt), tegel
Träreglar, väggar m brandmur består av stålreglar
Isolerglas
Tegelpannor, sedum & derbigum
Betongplatta på mark med underliggande isolering
Fjärrvärme, braskamin
Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

852m2
Tomtarea 852 m² (friköpt).

Servitut

Last: Avtalsservitut Mur, D201600036435:1.1


Förmån: Avtalsservitut Tillträde, D201600050171:1.1
Avtalsservitut Mur
Stadsplan (1949-01-28)
Last: Avtalsservitut Mur, D201600036435:1.1

Förening

Pantbrev / inteckningar

D-2016-00138043:3
4.000.000 kr
4.000.000 kr
D-2016-00245511:1
1.800.000 kr
5.800.000 kr
D-2016-00485083:1
275.000 kr
6.075.000 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 6.075.000 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Rådmansgatan 1

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring