Snickarvägen 16

Renoverad familjevilla

Visa på karta

Utgångspris: 1 900 000 kr

Friliggande villa
1 900 000 kr
1977
880 kvm
142 kvm
5

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Johan Isaksson

072-4024233

0470-739096

johan@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning


Med en generös trädgård och trädäck i västerläge, finner vi denna nyrenoverade villa om 142 km. Här erbjuds fyra sovrum, två helkaklade badrum och öppen planlösning på entréplan. Välkommen till ett hem att trivas i - Snickarvägen 16 i Lammhult!

Vi välkomnas in i entrén där vi möts av vitmålade väggar och ljusa golv som är genomgående i hela huset. Härifrån kan vi blicka ut mot vardagsrummet där stora fönster vetter ut mot husets baksida och låter solens strålar sippra in och ljusa upp rummet.

Det inbjudande köket ligger intill huvudentrén och har en praktisk köksö som arbetsyta och matplats. Vita skåpsluckor sträcker sig längs väggen tillsammans med en bänkskiva i ek och mörk stänkpanel. Vitvarorna går i rostfritt stål och består av diskmaskin och ugn (Siemens), kyl och frys (Samsung), induktionshäll samt fläkt.

Vardagsrummet var ursprungligen fördelat i två rum och är därför stort och rymligt med två utgångar till baksidan: en dörr går ut till det inglasade uterummet och en till altandäcket. Förutom en mysig soffhörna finns det också plats för en matsalsdel. Uterummet har två väggar med skjutbara glaspartier som kan öppnas upp mot altandäcket. Detta rum blir en härlig träffpunkt för familj och vänner under sommarhalvåret.

På entréplanet finns badrum och kombinerad groventré och tvättstuga. Badrummet är utrustat med golvvärme (el), wc, dusch samt kommod med spegelskåp ovan. Groventrén är även den helkaklad med en rymlig arbetsbänk med diskho, plats för tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänken samt gott om förvaring i skåpen. Dörren in till groventrén har ett Yale Doorman kodlås - ett smidigt lås som förenklar vardagen!

En trappa upp når vi övervåningen med fyra sovrum. Till vänster finner vi ett stort sovrum där det ryms en dubbelsäng, ett skrivbord, garderober och fåtölj om så önskas. Vägg i vägg ligger en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring. I andra delen finner vi tre sovrummen med plats för en enkelsäng och garderober. I anslutning till sovrummen ligger ett helkaklat badrum som är utrustat med wc, dusch, kommod och en spegel ovan.

Trädgårdens framsida är delvis stenlagd och har en uteplats med morgonsol. Garageuppfarten har plats för flera bilar och i garaget går det både att parkera en bil och förvara cyklar och trädgårdsredskap. Från garaget finns det utgång till baksidan som är belägen i västerläge med eftermiddagssol. Ett stort altandäck ger utrymme för stora möblemang såsom både solsängar och en loungegrupp. Tomten angränsar mot ett skogsparti som ger en rogivande utsikt.

Villaområdet Björnö ligger intill sjön Allgunnen på ena sidan och sjön Lammen på andra sidan. Vid Allgunnen finns båtbrygga, tennisbanor och badplats. Lammhult har bra tågförbindelser Alvesta och Nässjö för bra pendling samt finns direktbuss till Växjö. I Lammhult finns en nybyggd grundskola.

Fakta

Adress

Snickarvägen 16
36345
Växjö
Aneboda

Allmänt om området

Storlek

5
4
142 m2

Ekonomi

2021
588 000 kr
113 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
113 000 kr
Småhusbyggnad
588 000 kr
1977

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

Energideklaration

Utförd
2015-09-25
121
F

Byggnad

Lammhult 50:3
Äganderätt

Byggnadssätt

1 ½ plan
1977
Tegel och träpanel
Trä
3-glasfönster
Betongpannor
Platta på mark
Luft-/luftvärmepump samt direktverkande el
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

880m2

Servitut

Stadsplan (1974-12-03)

Förening

Pantbrev / inteckningar

78/2108
182.700 kr
182.700 kr
93/9084
136.000 kr
318.700 kr
93/9085
116.200 kr
434.900 kr
08/16469
365.100 kr
800.000 kr

Det finns totalt 4 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 800.000 kr.

Renoveringar

Nuvarande ägare har haft huset sedan 2022 och har sedan dess utfört följande renoveringar:

Nya golv
Nya fönster
Nya dörrar invändigt och utvändigt
Inglasad och isolerat uterum
Tak tvättat målat och behandlat med 10 års garanti
Alla väggar på nedre plan är nygipsade
Målade väggar och tak i hela huset
Ny panel på hela huset samt garage
Nya betongplattor på framsidan
Trädäck med staket och trappor
Spotlights i fönster på nedre plan
Ny elcentral samt extra uttag
Takbyte på garaget
Tvättstugan helkaklad
Utbytt varmvattenberedare, nya vattenrör på nedre plan rör i rör
Helkaklat badrum på nedervåningen med golvvärme och belysning i fönster, spotlights i taket
Kök begagnade skåp med nya bänkskivor och begagnade, relativt nya vitvaror

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Snickarvägen 16

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring