Lövängsvägen 2B

Visa på karta

Utgångspris: 8 975 000 kr

Stort boende nära Helgasjön - Energismart med bergvärme och solceller

Friliggande villa
8 975 000 kr
2012
1411 kvm
242 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva ett stort exklusivt hus i Sandsbro. Det stiliga tvåplanshuset ligger med utsikt mot Helgasjön i västerläge. Entréplan med öppen och ljus planlösning med underbara sällskapsytor. Övervåning med upp till fyra sovrum och två badrum. Dubbelgarage med förrådsdel. Energieffektivt boende med Bergvärme och solceller = Energiklass A. Solcellerna producerar ca. 9300 kWh. Under ett år säljs ca. 7100 kWh. Det finns tillgång till grönområde, båtbrygga, grillplats och badplats. Fastigheten har elbilsladdare på 11 KWh.

Med högt i tak och liggande träpanel välkomnas vi in i den rymliga hallen. Golvet täcks av svarta stora klinkerplattor och här finns gott om utrymme för diverse förvaringsmöjligheter. Från hallen går det att blicka upp mot husets övervåning och till vänster om entrédörren finns en trappa som leder oss upp.

Om vi tar oss vidare in i huset blir planlösningen allt mer luftigare. De svarta klinkerplattorna i hallen har nu övergått till breda, mörka träplankor som bryter av fint mot den ljusa träpanelen som slingrar sig längst hela huset.

Vi tar några steg in och befinner oss nu i köket som har vita köksluckor med en svart bänkskiva i skånsk granit. Här är det svarta klinkerplattor som breder ut sig på golvet likt i hallen och den liggande träpanelen möter ljusmålade väggar och en mönstrad tapet i olika grå toner. Det är ett fullt utrustat kök med vitvaror från Asko och Husqvarna såsom kyl och frys, spis, mikro samt ugn. Köket har gott om förvaring och i mitten finns en köksö placerad som blir en naturlig plats att samlas runt vid olika sociala tillställningar. Tack vare fönster i flera väderstreck får köket gott om ljusinsläpp. I köket finns ett rymligt walk-in skafferi med gott om plats för skafferivaror, kryddor, inläggningar och konserver.

Intill köket finner vi matsalsrummet som är stort och luftigt med yta för ett stort matsalsbord. Två pardörrar med spröjsade fönster öppnar upp till trädäcket. Här ryms en mysig loungegrupp med tillhörande bord för att njuta av kvällssolen. Trädäcket har flertalet utgångar och är placerat i två väderstreck. Intill loungegruppen finns en vacker pergola med plats för matbord under. Tar vi oss runt hörnet blir trädäcket allt mer rymligare och här finns ytterligare plats för möblemang som bord, soffgrupp och solstolar. Här kan du blicka ut mot den stora gräsmattan med växter och grönska samt en mindre damm som ligger intill altanen.

I anslutning till matsalen når vi allrummet som har högt i tak och fönster i flera väderstreck. Här finns gott om yta för stora soffgrupper och bokhyllor. På var sida av rummet finns utgång till husets trädäck bestående av pardörrar med spröjsat glasfönster. Från allrummet rör vi oss i riktning mot hallen där en pardörr med fönsterglas välkomnar oss in i vardagsrummet. Intill dörren finns en murspis placerad som är mysig att elda i under vinterhalvåret. Vi möts av en vacker blommig Josef Frank tapet och resterande väggar är ljust målade. Rummet tillåter lata dagar och tack vare dörrar in är det enkelt att stänga ute ljud.

På entréplan finns ett rymligt badrum med svart klinkergolv och vitt kakel. Det finns en dusch med glasvägg, toalett samt en marmor kommod med handfat. Mittemot badrummet finns en inbyggd garderob med skjutdörrar för extra förvaring. På samma plan finner vi också tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna, disko, rymlig bänkyta med hängande förvaringsskåp, enkel garderob samt tvättkorgar gömda bakom skynke.

Övervåningen går att skymta när man stiger in i hallen. Stora räcken sträcker sig längst kanterna och skapar en loftkänsla. Här finns möjlighet att inreda med en mindre sittgrupp, bokhylla eller skrivbord om så önskas.

På övervåningen finns ett mindre rum som idag används som kontor. Väggarna är ljust målade och likaså trägolvet är ljust. Rummet rymmer såväl ett skrivbord som bokhyllor och längst ena väggen finns en inbyggd garderob där ena skjutdörren har spegelglas. Detta rum passar utmärkt att göra till en extra sovrum om så önskas.

På övervåningen finns sammanlagt tre sovrum. Två av rummen är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger ett ljust träparkett. Båda sovrummen har egna balkongdörrar ut till den rymliga balkongen som sträcker sig längst husets framsida. Det finns också inbyggda garderober med skjutdörrar till förvaring samt gott om plats för stora möblemang.


Det tredje rummet har många fönster som ger rummet generöst med solljus. Idag används det som barnrum och rymmer flertalet bokhyllor, en säng och diverse leksaker som kan tänkas behövas.
På denna våning finns också två badrum.

Det större med golv med svarta klinkers har ett dubbelt bubbelbadkar, kommod med handfat och överskåp, dusch och inbyggd toalett. I taket finns en stjärnhimmel bestående av ett hundratal ledlampor som bildar olika stjärnbilder.

Det mindre har badkar kommod med handfat och tillhörande badrumsskåp med spegelglas samt ett förvaringsskåp placerat intill handfatet.

I fastigheten ingår en båtplats i Helgasjön. Samfälligheten (14 fastigheter) har, förutom gemensam båtbrygga, en egen badstrand med grillplats samt en ramp för inläggning/upptagning av båtar.

Fastigheten har elbilsladdare på 11 KWh.

Fakta

Adress

Lövängsvägen 2B
35271
Växjö
Sandsbro/Helgasjön
Gårdsby

Allmänt om området

Storlek

8
4
242 m2
50 m2

Ekonomi

2021
4 176 000 kr
1 322 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 322 000 kr
Småhusbyggnad
4 176 000 kr
2012

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

32 314 kr
5 500 kr
2 700 kr
40 514 kr
OBS! Under uppvärmning (bergvärme) ingår även elkostnad för hushållsel totalt 13 322 kWh. av detta producerar solcellerna ca. 9300 kWh. Under ett år säljs ca. 7100 kWh.

Energideklaration

Utförd
2022-03-10
A

Byggnad

Vitlöken 2
Äganderätt

Byggnadssätt

2012
Trä
Isolerglas
Trä
plåt
Betongpannor
Bergvärme solceller och eldstad
Mekanisk frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

1411m2

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Ekesås GA:3 ändamål: Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Växjö Ekesås GA:5 ändamål: Vägar, Grönområden
I fastigheten ingår en båtplats i Helgasjön. Samfälligheten (14 fastigheter) har, förutom gemensam båtbrygga, en egen badstrand med grillplats samt en ramp för inläggning/upptagning av båtar.
Detaljplan
Gemensamhetsanläggning: Växjö Ekesås GA:3 ändamål: Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Växjö Ekesås GA:5 ändamål: Vägar, Grönområden
I fastigheten ingår en båtplats i Helgasjön. Samfälligheten (14 fastigheter) har, förutom gemensam båtbrygga, en egen badstrand med grillplats samt en ramp för inläggning/upptagning av båtar.

Förening

Pantbrev / inteckningar

06/20662
585.000 kr
585.000 kr
06/20663
215.000 kr
800.000 kr
12/7759
2.265.000 kr
3.065.000 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.065.000 kr.

Renoveringar

Internet

Wexnet Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Lövängsvägen 2B

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring