Regementsgatan 6

Magnifik 1920-talsvilla centralt i Växjö

Visa på karta

Utgångspris: 7 995 000 kr

Friliggande villa
7 995 000 kr
1922
961 kvm
195 kvm
13

18 juni

16.30 - 17.30

Boka visning

Vänligen kontakta Peter Åkesson Tel 0704956142 e-post peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till detta magnifika hem som kombinerar klassisk elegans med moderna bekvämligheter. Här erbjuds både fantastiska sällskapsytor och rum för lugn och återhämtning. Växjö centrum, sjukhus, resecentrum samt skolor och förskolor finns på bekvämt gångavstånd. Det finns även möjlighet till både generationsboende och uthyrning då separata kök och pentry finns i tre av våningsplanen. Garage/förrådsbyggnad. Fjärrvärme

BOTTENVÅNINGEN - ETT SOCIALT CENTRUM
Klassisk stentrappa leder fram till husets entré med blåa dörrar med glas. I den nedre hallen ligger svart klinker med golvvärme som även återfinns i kök samt badrum i entréplan och övervåning. I hallen finns en helkaklad gästtoalett utrustad med WC, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare.

Till höger från hallen finner du kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning med högtalarsystem inlagt i tak. Från köket finns också utgång till trapphus och altandörr till baksida. I köket ligger grå klinker på golvet och gott om förvaring bakom vita luckor. Utrustat med golvvärme och takspotlights. Rostfri köksbänk samt ljusgråa kakelplattor. Vitvaror i rostfritt utförande (ca 2009); delad kyl/frys (extra bred, Miele), vinkyl, teppanyakihäll (induktionshäll med stekplatta, Bosch), fläkt, ångugn, varmluftsugn, kaffemaskin samt diskmaskin (Bosch) med front som är enhetlig med de ljusa luckorna. Spishällen är centralt placerad i köksö av svart granit, med plats för barstolar mittemot. Matplatsen och vardagsrummet har vackra ekfanérgolv och beigea väggar, kompletterat med vita lister och fönsterbräden som matchar köksön. Genomgående för huset är de höga, spröjsade fönstren.

AVSKILDHET OCH ARBETSRO
Tar vi till vänster i hallen kommer vi till ett bibliotek med bokhyllor längs med väggarna. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp. Från biblioteket kommer vi vidare till ett rum som fungerar väl som såväl kontor som sovrum med plats för dubbelsäng. Tre inbyggda garderober ger bra med förvaringsmöjligheter. Vi går vidare och kommer till ett sovrum med en suite badrum. Sovrummet har plats för dubbelsäng och har förvaring i form av fem garderober. Det helkaklade badrummet har vitt kakel och mörkgrå klinker och är utrustat med dusch, WC, vit kommod samt vitt vägghängt skåp. Från sovrummet kommer vi ut till trapphuset på husets baksida.

ÖVERVÅNING - EN EGEN VÄRLD
Vi tar trappen upp till övervåningen. På hela ovanvåningen ligger trägolv; äldre golv som slipats och oljats i hall, kontor och det största rummet, övriga rum nyare ekfanérgolv. Ovanvåningen kan om man vill fungera som ett boende skilt från bottenvåningen då det finns både kök och badrum på det här våningsplanet. I övrigt präglas den här våningen av stora sällskapsytor och två stora sovrum. Tar vi till höger kommer vi till ovanvåningens största sällskapsrum med smakfulla beigea medaljongtapeter och det vackra äldre trägolvet. Fönster i två väderstreck gör att rummet badar i ljus. Härifrån finns utgång till kök och nästa rum i fil med samma vackra trägolv som i det föregående rummet. Det här rummet har tidvis använts som kontor med väggar effektfullt tapetserade i blåa toner och en klassisk kakelugn som står i ena hörnet.
Från kontoret kommer vi vidare till köket och utgången till den pampiga balkongen på husets framsida. Köket har svarta skåpluckor, bänkskivor i trä samt stänkskydd i trä och är utrustat med spishäll, diskmaskin samt kyl och frys. Fortsätter man förbi köket finns ett badrum till med grått golvklinker och vitt kakel på väggarna. Rummet är utrustat med tvättställ, WC, golvvärme samt exklusiv duschkabin från Hafa. Precis under taket finns ett avlångt fönster som ger ljusinsläpp utan insyn. Intill köket finns även ett andra, mindre badrum med WC och tvättställ. Svart klinker sträcker sig från golvet upp över den bakre väggen och övriga väggar är kaklade i vitt.
Vidare förbi köket finns ett rum med fyra inbyggda garderober som sträcker sig från golv till tak. I fil ligger nästa rum med två inbyggda garderober från golv till tak. Bredvid föregående rum finns ytterligare rum med tre inbyggda garderober, den ena fungerar som en mindre klädkammare. Från detta rum finns utgång till trapphuset på husets baksida via låsbar dörr.

VINDSVÅNING - ETT RETREAT OVANFÖR ALLT
Vindsvåningen nås via trapphuset som går längs husets baksida. Det första rummet som möter innanför dörren är ett stort sovrum där taket har vitmålad träpanel och mörkbruna synliga bjälkar. Ett takfönster samt ett halvcirkelformat fönster släpper in ljus. Vid det halvcirkelformade fönstret finns även en mysig sittplats. Vita väggar och trägolv. I rummet finns tre garderober och en stämningsgivande täljstenskamin. Till höger från trappan finns två mindre rum, båda med blåa väggar och ljus plastmatta på golvet. Till vänster från trappan finns ett mindre rum med en äldre plastmatta, vita och gula väggar samt en dubbelho. Då du passerar detta rum finns ett mindre badrum med tvättställ och WC i gröna toner, gula väggar samt äldre plastmatta. I badrummet sker ljusinsläpp via ett takfönster. Vidare finns också ingång till ett mindre rum (använts som gå-in-garderob) med laminatgolv och vita väggar.

KÄLLARE - FLER MÖJLIGHETER
Trapphuset på husets baksida kan nås via köket samt via ingång från husets baksida. Trapphuset i ljusa färger förbinder sedan bottenplan med ovanvåning, vindsplan och även husets källare. Nedanför källartrappan möter ett rum med vita väggar samt en vägg av synligt, rött tegel. På golvet ligger kvadratiska, gråa klinkerplattor av större modell. Ett fönster och två garderober. I anslutning till rummet finns mindre badrum med WC, tvättställ, svart klinker och vitt kakel. De gråa klinkerplattorna fortsätter in i husets tvättstuga med väggar i vitmålad betong. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Atlas, samt tvättho. Bänk i grå klinker samt förvaring i tre skåp. I rummet finns ett badkar på fot i äldre stil. Bredvid tvättstugan finner du ett rum som kan användas t.ex. som gästrum. På väggarna sitter träpanel och en orange heltäckningsmatta ligger på golvet. Ljus släpps in genom tre mindre fönster. Till vänster från källartrappan finns ett rum med trägolv, ljus träpanel på två av väggarna och i övrigt vitt. Rakt fram från källartrappan finns rum som har använts som uthyrningslägenhet. Ljus klinker ligger på golvet och i rummet finns en garderob och ett pentry med två spisplattor, ugn, diskho samt en kyl i halvhöjd. Intill uthyrningsrummet finns en klassisk bastu med gråa, kvadratiska klinkerplattor på golvet. Aggregat från Tylö. Precis utanför bastun finns ett praktiskt duschutrymme med svart klinker som sträcker sig från golvet och uppför den bakre väggen. Övriga väggar är klädda med vitt kakel. I källaren finns även ett utrymme som har använts som verkstad. Cementgolv.

På tomten står ett garage med flera förråd, samtliga med cementgolv. Tre stycken ligger på byggnadens baksida och det större har ingång intill garageporten. Det större av förråden är tapetserat och kan även ha andra användningsområden. På tomten finns smakfulla planteringar med bl.a. en rhododendronbuske. Med utgång från köket når man en stor upphöjd altan med tillhörande en elektisk markis. Nedanför altanen finns det en spabad. Det vackra gråa trähuset från 20-talet med sina röda takpannor är en sann pärla, beläget precis vid en mindre lekpark.

Fakta

Adress

Regementsgatan 6
35236
Växjö
Väster/Centrum
Växjö domkyrkodistrikt

Allmänt om området

Storlek

13
6
195 m2
88 m2

Ekonomi

2021
2 073 000 kr
1 187 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 187 000 kr
Småhusbyggnad
2 073 000 kr
1929

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

22 317 kr
27 061 kr
4 500 kr
4 165 kr
58 043 kr
Kostnad för el beräknad på en förbrukning på 9 633 kWh år 2023.

Energideklaration

Utförd
2024-05-22
D

Byggnad

Drotsen 7
Äganderätt
Direktverkande el på vind

Byggnadssätt

2- plan med inredd vind och källare
1922
Trä
Trä
2-glas kopplade bågar, enstaka isolerglas
Källare
Fjärrvärme

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

961m2
Tomtarea 961 m² (friköpt).

Servitut

Stadsplan (1959-06-30)

Förening

Pantbrev / inteckningar

84/8543
385.000 kr
385.000 kr
84/8544
57.000 kr
442.000 kr
86/11812
45.000 kr
487.000 kr
86/11813
58.000 kr
545.000 kr
98/7158
900.000 kr
1.445.000 kr
05/12473
90.000 kr
1.535.000 kr
05/19533
1.765.000 kr
3.300.000 kr
D-2018-00454005:1
150.000 kr
3.450.000 kr
D-2018-00705061:1
265.000 kr
3.715.000 kr

Det finns totalt 9 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.715.000 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Regementsgatan 6

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring