Öjabyvägen 51

Sjöutsikt och magnifika sällskapsutrymmen

Visa på karta

Utgångspris: Kontakta mäklare

Friliggande villa
Kontakta mäklare
1971
1395 kvm
250 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Katarina Åkesson

070-090 46 16

0470-73 90 94

Katarina@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till den här stora och pampiga villan i Öjaby med sjöutsikt och magnifika sällskapsutrymmen på alla våningsplan. Stor, lummig trädgård och inglasat uterum med murad grill.

I charmiga Öjaby är det lätt att bo. Det är nära till Växjös stora handelsplatser och Arenastaden, och samtidigt inte långt till centrum. Gångavstånd till förskola och skola (F-6). Lekplats och fotbolls-/bandyplan på ett par minuters avstånd. Tennisbanor och badplats inom räckhåll. Flygplatsen ligger på cykelavstånd, liksom bageriet!

En stenlagd gång flankerad av gräsmatta leder upp till de tjusiga dubbeldörrarna. När vi öppnar dörrarna välkomnas vi in i hallen med ekparkett och vitmålade väggar. Till vänster har vi trappan som leder oss till de övriga våningsplanen. En vitmålad spaljé låter ljuset från övervåningens stora fönster strila ner och lysa upp hallen.

Några steg in till höger har vi det stora, lättarbetade köket. Vi möts först av en rymlig matplats vid ett av fönstren med sjöutsikt. Här får man lätt plats med upp till åtta personer. En köksö delar av själva köket från matplatsen. Köket är klassiskt med träluckor medsynliga gångjärn som tillsammans med vackert, grönt, kakel ger en tidsenlig och rustik känsla. Bänkar och skåp erbjuder gott om arbetsytor och förvaringsutrymme. Vitvarorna är i vitt utförande och köket är utrustat med spis med två ugnar, köksfläkt, samt kyl och frys i dubbel höjd. I direkt anslutning till köket finns en utgång till groventré samt liten klädkammare.

Rakt fram till vänster från entrén ligger entréplans stora sällskapsrum med lågt sittande fönsterpartier samt dörr ut till trädgård och det inglasade uterummet. Golvet består av vacker mosaikmönstrad parkett. Sällskapsrummet erbjuder gott om plats för stora middagar, soffgrupper och läshörnor.

Fortsätter vi förbi sällskapsrummet kommer vi till entréplans mer privata del med tre sovrum i ljusa färger och parkettgolv samt badrum och gästtoalett.

Sovrum 1 är det större av sovrummen och här finns gott om förvaring i form av inbyggda garderober längs med ena väggen och fönster samt altandörr ut mot trädgården.

Sovrum 2 används idag som kontor. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord. Även här är det fönster ut mot trädgården.

Sovrum 3 används idag som trevligt litet TV-rum men här finns också plats för enkelsäng och skrivbord. Det här sovrummet har ut mot huset framsida och Helgasjön.

Det rymliga, helkaklade badrummet har grå klinker och ljusgrått kakel och är utrustat med dubbla handfat och kommod, spegel, dusch och WC. I det spegelklädda taket finns inbyggda spotlights.
Den lilla gästtoaletten med småblommiga tapeter och ljusgrått klinkergolv är utrustad med handfat och WC.

När vi tar den vita trappan upp till övervåningen blickar vi ut över ett stort sällskapsrum med öppet upp i nock, takbjälkar och öppen spis. Här finns verkligen plats att breda ut sig med soffgrupper och läshörnor. En del av rummet var från början tänkt som balkong men har nu integrerats med sällskapsrummet och bildar på så sätt ett litet rum i rummet med härlig utsikt ut mot Helgasjön. Den här delen av sällskapsrummet har klinkergolvet medan resten av övervåningen har parkettgolv. Tar vi till vänster när vi kommer upp för trappen har vi ytterligare ett sällskapsrum som även kan tjäna som ett generöst tilltaget sovrum/gästrum med eget inbyggda garderober samt badrum utrustat med dusch och WC. Stora trekantiga fönster upptar större delen av kortväggarna på det här våningsplanet.

I källarplan finns en trevlig och inbjudande gillestuga med träpanel och öppen spis. Här finns det gott om utrymme för både avkoppling i soffan och match kring pingisbordet som också får plats. Högt sittande fönster ger ett behagligt ljusinsläpp.

Förutom gillestugan finns även ett stort hobbyrum, ett helkaklat badrum med jacuzzi, dusch och bastu, en tvättstuga med tvättmaskin (bosch) och torktumlare (Electrolux), samt ett skafferi. I anslutning till hobbyrummet finns en utgång till dubbelgaraget.

På husets baksida har vi den stora, insynsskyddade trädgården i västerläge med plats för rekreation, lek och odling av grönsaker om man så vill. Höga häckar omgärdar trädgården, ett par äppelträd skuggar och ger frukt. Det inglasade uterummet förlänger säsongen och blir en härlig plats att kura skymning. Gräsmattan på husets framsida är omgärdad av ett gjutjärnsstaket. På den asfalterade garageuppfarten får det plats med plats två bilar.

Fakta

Adress

Öjabyvägen 51
35273
Växjö
Öjaby
Öjaby

Allmänt om området

Storlek

8
3
250 m2
120 m2

Ekonomi

2021
2 371 000 kr
1 126 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 126 000 kr
Småhusbyggnad
2 371 000 kr
1971

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

36 158 kr
4 627 kr
4 210 kr
4 397 kr
49 392 kr
Kostnad för el beräknad på en förbrukning på 18 129 kWh. I kostnaden ingår uppvärmning (Bergvärme).

Energideklaration

Utförd
2024-04-05
89
C

Byggnad

Draken 3
Äganderätt

Byggnadssätt

1 ½ plan med källare
1971
Tegel och träpanel
Trä
2-glasfönster isoler
Taktegel
Källare
Bergvärme - vattenburen, 2 braskaminer
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

1395m2

Servitut

Ändring Av Detaljplan (2001-03-21) Byggnadsplan (1938-08-18)

Förening

Pantbrev / inteckningar

71/390
150.000 kr
150.000 kr
71/392
10.000 kr
160.000 kr
71/6716
20.000 kr
180.000 kr
73/7541
30.000 kr
210.000 kr
79/9796
275.000 kr
485.000 kr

Det finns totalt 5 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 485.000 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Öjabyvägen 51

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring