Solvägen 2

Tegelvilla med stor idyllisk tomt (3 017 kvm) invid Helige å.

Visa på karta

Utgångspris: Kontakta mäklare

Friliggande villa
Kontakta mäklare
1962
3017 kvm
175 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till den här gedigna tegelvillan i Bergsnäs med generösa sällskapsytor, fyra sovrum och rymligt kök med anslutande matsal. Den natursköna tomten på 3 017 kvm pryds av vackra planteringar, buskar och träd samt flera uteplatser som fångar både morgonsol och kvällssol. Här finns utrymme att förverkliga dina trädgårdsdrömmar, oavsett om det handlar om att odla egna grönsaker, skapa blomstrande ytor eller kanske bara sparka lite boll. Tomten angränsar till en liten, privat belägen, badplats perfekt för att njuta av kvällssolen medan Helige å lugnt flyter förbi. Det stora dubbelgaraget med förråd öppnar upp möjligheter för hobbies där det krävs lite mer utrymme.
Natursköna Solvägen 2 erbjuder ett boende med lantlig känsla men med närhet till det mesta. Per Lagerkvistskolan med förskola och skola finns inom bekvämt cykelavstånd (5 minuter). Arenastaden och Grand Samarkand finns också en kort cykeltur bort. I Bergsnäs finns en bensinmack med servicebutik och i Öjaby inte långt därifrån finns ännu en skola samt badstrand, tennisbana och bandybana.

När vi kommer in i entrén möts vi av öppna, härliga ytor som följer oss ända ut till det inglasade sällskapsrummet ut mot grönskan i trädgården. Till höger finns plats att hänga av sig ytterkläderna och rakt fram har vi ett helkaklat badrum med badkar, WC och handfat. Till vänster och rakt fram har vi generösa sällskapsytor och några trappsteg ner finns ännu ett sällskapsrum med takfönster, stora fönsterpartier och utgång till den skyddade terrassen på husets baksida.
Fortsätter vi till höger kommer vi till ytterligare ett sällskapsrum, detta med fungerande eldstad, fiskbensparkett, lågt sittande fönsterpartier och utgång till stor terrass. Fönster i två väderstreck ger mycket bra ljusförhållanden. Med tanke på de stora sällskapsytorna i övrigt kan det här, om man så vill, bli ett fantastiskt sovrum. Från sällskapsrummet tar vi oss vidare till matsalen som ligger i anslutning till köket. Här finns plats för stora middagar där man lätt dukar upp till 10–12 gäster. En spaljé avskiljer matsalen från köket som är rymligt och lättarbetat. Köket har rustika skåpluckor i ek, mörka bänkskivor och rostfri diskbänk med röda kakelplattor som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, köksfläkt samt spis med ugn.
Till vänster om entrén, innanför sällskapsrummet, har vi den mer privata delen av våningsplanet med två sovrum och ett badrum. Sovrummen är båda rymliga med plats för dubbelsäng och har tre respektive fyra garderober. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod med handfat, samt spegelskåp med inbyggd belysning.
När vi tar trappan ner till källarplan kommer vi först till en stor hall med utgång ut mot garageuppfarten. Hallen är stor och möblerbar med goda ljusförhållanden. Till vänster finns ett stort sovrum som rymmer både dubbelsäng och skrivbord. Två inbyggda garderober erbjuder praktisk förvaring. Tar vi till höger finns ytterligare ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. I och med att norra delen av källarplan är helt i markplan är fönstren i båda sovrummen av normalstorlek i stället för de högt sittande, långsmala fönster som man vanligtvis ser i en källare.
I övrigt rymmer källarplan en gillestuga samt förråd, pannrum, tvättstuga med tvättmaskin/torktumlare, tvättho samt arbetsbänk. Vidare finns i källaplan WC, klädkammare pannrum samt hobbyrum.
Den omgivande trädgården (3 017 kvm) med uteplatser, vackra planteringar, buskar och träd är en härlig oas att hämta kraft från. Här finns utrymme att förverkliga dina trädgårdsdrömmar, oavsett om det handlar om att odla egna grönsaker, skapa blomstrande ytor eller kanske bara sparka lite boll. Terrasserna på husets baksida överblickar trädgården och Helige å. Den rejält tilltagna terrassen på husets baksida är delvis inglasad och under tak. Tomten angränsar till en liten privat belägen badplats där man kan njuta av kvällssolen och se Helige å långsamt flyta fram. En garageuppfart leder upp till huset samt ett stort dubbelgarage med förråd.

Natursköna Solvägen 2 erbjuder ett boende med lantlig känsla men med närhet till det mesta. Per Lagerkvistskolan med förskola och skola finns inom bekvämt cykelavstånd (5 minuter). Arenastaden och Grand Samarkand finns också en kort cykeltur bort. I Bergsnäs finns en bensinmack med servicebutik och i Öjaby inte långt därifrån finns ännu en skola samt badstrand, tennisbana och bandybana.

Fakta

Adress

Solvägen 2
35274
Växjö
Bergsnäs
Bergunda

Allmänt om området

Storlek

8
4
175 m2
125 m2

Ekonomi

2021
1 968 000 kr
1 884 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 884 000 kr
Småhusbyggnad
1 968 000 kr
1967

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

21 009 kr
5 000 kr
5 964 kr
3 407 kr
35 380 kr
Kostnader för el beräknad på en förbrukning på 2 348 kWh, kostnader för uppvärmning beräknad på en förbrukning på 24 102 kWh. Kostnad för försäkring och sotning tillkommer.

Energideklaration

Utförd
2024-05-08
C

Byggnad

Solskenet 3
Äganderätt

Byggnadssätt

1 plan med källare
1962
Tegel
Trä
2-glas isolerglas
Takpannor
Källare, betongplatta på mark
Fjärrvärme - vattenburet system, braskamin
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

3017m2

Servitut

Förmån: Officialservitut Väg, 07-BEU-226.1
Ändring Av Detaljplan (2001-03-21) Byggnadsplan (1967-05-02)

Förening

Pantbrev / inteckningar

62/1378
28.500 kr
28.500 kr
62/1380
22.700 kr
51.200 kr
73/2871
75.000 kr
126.200 kr
80/7020
325.000 kr
451.200 kr

Det finns totalt 4 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 451.200 kr.

Renoveringar

Större tillbyggnad 1980-1981

2015
Takomläggning och ersättning av takfönster i allrum (Växjö Tak och Bygg).

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Solvägen 2

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring