Midvintervägen 5

Rymlig familjevilla på Danneborg med stor potential

Visa på karta

Utgångspris: 2 450 000 kr

Friliggande villa
2 450 000 kr
1970
563 kvm
165 kvm
6

30 maj

16.30 - 17.00

Boka visning

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till lummiga Danneborg och den här villan med stor potential och genomtänkt planlösning. Fyra sovrum med möjlighet till fler gör det lätt att anpassa huset för alla skeden i en växande familjs liv.

Närhet till Helgasjön, naturpromenader, golfbana och ridskola. Hovshagaskolan (F-6) ligger 500 meter bort, praktiskt för barnen att redan från tidig ålder ta sig till och från skolan på egen hand. Norregårdsskolan (ÅK 7-9) ligger en kilometer bort. Det finns flera förskolor närbeläget. Till centrum tar vi oss enkelt via cykel, buss (linje 1 och 7) eller bil. Det finns olika badplatser att välja mellan; Evedal med hopptorn, restauranger och äventyrsgolf, Araby badplats eller Ryttartorpet. Från Midvintervägen 5 är du snabbt ute på väg 23 som förbinder Växjös olika stadsdelar.

Midvintervägen 5 välkomnar oss med gröna buskar som skyddar för insyn och en asfalterad uppfart leder upp till carport och garage. Intill, skyddad under tak, ligger husets entré.

När vi kliver in i hallen finns det direkt till höger plats att hänga av sig ytterkläderna och lite längre in till finns en garderob för ytterligare förvaring av ytterkläder. Rakt fram har vi den lilla gästtoaletten. När vi tar några steg till öppnar huset upp sig mot sällskapsrummet, matplatsen och köket, som alla pryds av trestavsparkett i ek och ljusa väggar. Ljusförhållandena är utmärkta med genomgående ljusinsläpp mellan sällskapsrummet och matplatsen.

Det L-formade köket erbjuder gott om arbetsyta och generöst med förvaring genom skåp under båda bänkarna samt överskåp vid matplatsen. Köksstommarna är original medan luckorna har bytts ut. I köket finns kyl och frys från Cylinda, ugn och spis från Electro Helios, fläkt (trasig) samt diskmaskin från Bosch. Matplatsen gränsar direkt till köket och rymmer ett större matbord. De fyra stora fönstren i köket och matplatsen ger rikligt med naturligt ljus.

Sällskapsrummet med plats för stor soffgrupp badar i ljus från fem, stora, lågt sittande fönster ut mot trädgården; ett rum för familjen att trivas i utan att trängas. I anslutning till sällskapsrummet har vi det inglasade uterummet med skjutpartier i två väderstreck. Här kan varma sommardagar spenderas i skuggigare läge och när hösten gör sitt antågande kan man förlänga säsongen och fortsätta att ha lunch och middag omgiven av grönska.

Husets mer privata del omfattar tre sovrum och ett badrum. Ett sovrum har öppnats upp mot vardagsrummet för att skapa en matsal. I de två andra sovrummen finns praktisk förvaring i form av inbyggda garderober, och från det ena leder en altandörr ut till uteplatsen på trädgårdens baksida.

Badrummet är praktiskt beläget vid sovrummen och har WC, handfat, skåp, bidé och dusch. Den praktiska tvättstugan som ligger i anslutning till köket har även den gott om förvaring bakom likadana skåpluckor som i köket. Arbetsbänk, tvättho och utgång till trädgården gör det lätt att ta hand om tvätten samt enkelt att vädra och hänga tvätten ute när vädret tillåter. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (Cylinda), och torkskåp (Futurum). Obs, varmvattenberedaren var sönder och är nu bortforslad. Köpare bekostar ny.

Vi tar trappan upp till det övre planet som ursprungligen var en oinredd vind men som är omgjord till ett stort allrum, ett sovrum samt förråd. Allrummet har väggar och tak i furu och två takfönsterna gör rummet ljust och inbjudande. I och med att det finns två takfönster ges möjlighet att dela av rummet, vid behov av fler rum. Vissa liknande hus har även satt in en takkupa i detta utrymme. Sovrummet har en inbyggd garderob och en inbyggd hylla (överdelen av trapphuset) som kan inredas på ett mysigt sätt. Två fönster gör sovrummet ljust och inbjudande. På andra sidan om trapphuset finns ett förråd med plats för förvaring.

Garaget med förråd nås från husets entré och den del som utgör garage används idag som verkstad. Från garage och förråd finns det en utgång till såväl fram- som baksida av trädgården. Husets baksida är en lugn oas att koppla av på med sin uteplats med tre väggar och skyddande tak. Trädgården på husets framsida ligger i soligt söderläge och är lagom stor för att rymma grillplats, gunga och studsmatta.

Fakta

Adress

Midvintervägen 5
35260
Växjö
Danneborg
Växjö Maria

Allmänt om området

Storlek

6
4
165 m2
25 m2

Ekonomi

2021
1 600 000 kr
704 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
704 000 kr
Småhusbyggnad
1 600 000 kr
1970

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

44 376 kr
3 681 kr
3 445 kr
51 502 kr
Beräknad vattenförbrukning 25 kbm/år.

I elkostnaderna ingår även kostnader för uppvärmning.

Energideklaration

Utförd
2024-05-06
F

Byggnad

Tomten 2
Äganderätt

Byggnadssätt

1-½ plan
1970
Tegel och träpanel
Trä
2-glas kopplade bågar samt isolerglas
Trä
Takpannor
Platta på mark
Oljefyllda elelement, äldre elradiatorer på övervåningen
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

563m2

Servitut

Stadsplan (1968-09-24)

Förening

Pantbrev / inteckningar

71/1128
87.500 kr
87.500 kr
71/1129
21.400 kr
108.900 kr
71/1131
10.700 kr
119.600 kr
72/1280
10.000 kr
129.600 kr

Det finns totalt 4 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 129.600 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Midvintervägen 5

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring